Έργα Esprominho για Νέους και Ενήλικες – EfVET

3
Έργα Esprominho για Νέους και Ενήλικες – EfVET

Η σχολική χρονιά 23/22 ξεκίνησε με μεγάλο τρόπο στις Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Minho – Esprominho – σε ό,τι αφορά διεθνή έργα, για τους εκπαιδευόμενους των Μαθημάτων Νέων, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων αλλά και για το Προσωπικό!

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο ο Esprominho δεν είχε ακόμα ξεκούραση όσον αφορά τις διεθνείς μετακινήσεις. Σε τελική ανάλυση, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε έργα Erasmus+, μπορούν να επωφεληθούν από το καλύτερο από αυτές τις κινητικότητες σε διάφορες χώρες, που είναι η δυνατότητα να ανοίξουν ορίζοντες, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να βιώσουν νέους πολιτισμούς.

Η Esprominho ξεκίνησε φέτος με πολλές κινητοποιήσεις που συνδέονται τόσο με την εκπαίδευση των νέων όσο και με την εκπαίδευση ενηλίκων, καθώς και με τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της. Η πρώτη κινητικότητα του έργου: Αισθητηριακές Δεξιότητες – Εκπαίδευση για Ικανότητες Δια Βίου Μάθησης (αρ. 2021-l-NO01-KA220-ADU), στη Νορβηγία, όπου ο εκτελεστικός μας διευθυντής εκπροσωπούσε τον Esprominho σε αυτήν την αρχική συνάντηση, ουσιαστικά για τον σχεδιασμό και τη συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με το έργο. Όσον αφορά τα διεθνή προγράμματα για τη νεολαία, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δύο κινητοποιήσεις, μία από αυτές μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου και 30 Οκτωβρίου, στη Ρουμανία, με Butterfly Effect to Maths with Stem Project (αρ. 2020-1-LT01-KA229-077854_6) με 5 μαθητές και 2 συνοδούς μέντορες. Άλλη μια κινητικότητα του έργου WelcomEmotions – Emotions and Robotics (αρ. 2020-1-TR 201-094326), από 2 έως 8 Οκτωβρίου, στην Ιταλία, με 6 μαθητές και 2 συνοδούς καθηγητές. Το σχολείο έλαβε επίσης κινητικότητα προσωπικού μόνο από το Έργο άνοιας (2021-1-BE02-KA220-VET-000025664) μεταξύ 7 και 10 Νοεμβρίου, καθώς και άλλη μια κινητικότητα προσωπικού στη Μπράγκα από το προαναφερθέν έργο Butterfly, από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Τον μήνα Νοέμβριο το Έργο Happy Learning moments (αρ.2021-1-PT01-KA121-ADU-000006180) ήταν το πιο ενεργό έργο, απευθύνεται σε μαθητές της εκπαίδευσης ενηλίκων στο Esprominho με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας, των κινήτρων, της υπευθυνότητας, της κουλτούρας, της γενικής γνώσης και της ομαδικής εργασίας στους μαθητές μέσω της άτυπης μάθησης. Ο Esprominho πραγματοποίησε την πρώτη εβδομάδα αυτού του μήνα μια ομαδική κινητικότητα στην οποία συμμετείχαν 6 μαθητές και ένας εκπαιδευτής, καθώς και μια εργασία σκίασης στην πόλη Lugo της Ισπανίας, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου. Μεταξύ 10 και 16 Νοεμβρίου, ορισμένοι εκπαιδευτές και το προσωπικό είχαν εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Heusden-Zolder – Βέλγιο και τις δύο τελευταίες εβδομάδες του μήνα ο Esprominho είχε τις υπόλοιπες κινητικότητες αυτού του έργου, άλλες ομαδικές κινητοποιήσεις και Jobshadowing στην Ισπανία και ένα τελευταίο στο Βέλγιο, σηματοδοτώντας το τέλος της κινητικότητας αυτού του έργου.

Από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου, επτά φοιτητές από τα μαθήματα νεολαίας του Esprominho είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια διεθνή πρακτική άσκηση στην πόλη Lugo της Ισπανίας, η οποία έγινε δυνατή μέσω του Έργο Ερμής (αρ. 2022-1-PT01-KA121-VET-000053019)έχοντας ως κύριο στόχο τη βελτίωση των ακαδημαϊκών μαθησιακών αποτελεσμάτων και την προσωπική, κοινωνική ακαδημαϊκή και επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών.

Αυτό το πρώτο εξάμηνο κινητικότητας ήταν μια πραγματική επιτυχία. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Esprominho επέστρεψαν με την επιθυμία να επαναλάβουν αυτή την εμπειρία και σίγουρα με μεγαλύτερη πολιτιστική αποσκευή, καθώς μπορούσαν να μάθουν περισσότερα για τον πολιτισμό των χωρών που επισκέφθηκαν, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Ρουμανία και το Βέλγιο.

Ο Esprominho βρίσκεται μόλις στην αρχή μιας χρονιάς γεμάτη περιπέτειες και διεθνή έργα!

Ακολουθώντας μας:

Bir cevap yazın