Αυτό δεν είναι αστείο! – Alpha M

0
Αυτό δεν είναι αστείο!  – Alpha M
Κάποιος μου είπε τις προάλλες ότι το χιούμορ του είναι τρομερό και ότι είναι ο μόνος που γελάει όταν προσπαθεί να κάνει αστεία. Είπε ότι οι άνθρωποι του είπαν ευθέως ότι είναι βαρετός και κουτός. Είπε ότι η τελευταία φορά που έκανε κάποιον να γελάσει ήταν πριν από περίπου 3 ή 4 χρόνια, μια κατάσταση που δεν προσπαθούσε να είναι αστείος, αλλά όλοι γέλασαν τόσο πολύ που δάκρυσαν. Δεν θέλει να τον θεωρούν βαρετό και θέλει να κάνει περισσότερους φίλους.

Πρώτα απ ‘όλα, το να εστιάζεις απλώς στο να κάνεις τους ανθρώπους να γελούν για να κάνουν περισσότερους φίλους και να μην είναι βαρετό είναι πολύ περιορισμένο. IMO, ο καλύτερος τρόπος για να είσαι αστείος και γοητευτικός στις συζητήσεις είναι να βελτιώστε συνολικά τον χαρακτήρα σας εστιάζοντας στον εαυτό του. Ακολουθούν ορισμένες μεταβλητές που πρέπει να εξετάσει – και όποιος θέλει να βελτιώσει τον χαρακτήρα του συνολικά.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είστε και μην αφήσετε το παρελθόν σας να καθορίσει ποιοι είστε. Εάν πιστεύετε ότι το να είσαι αστείος σημαίνει να αλλάζεις τον εαυτό σου, αυτή η προσέγγιση είναι περιορισμένη. Να είστε ο εαυτός σας και να αγκαλιάζετε τον εαυτό σας χωρίς ντροπή, που δεν σημαίνει ότι είσαι στάσιμος και μπαγιάτικος. Σημαίνει ότι αλλάζετε, εξελίσσεστε και εξελίσσεστε ενώ νιώθετε άνετα με τα ελαττώματά σας. Να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή, ενώ ξέρετε πώς να είστε ευάλωτοι στους γύρω σας που σας ενδιαφέρουν.

Η γοητεία και το χάρισμα προκύπτουν από το να ξέρεις τι να ξέρεις να πεις. Ωστόσο, το να ξέρεις τι να πεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκωδικοποιήσεις τη φαινομενικά φευγαλέα δεξιότητα κοινωνικοποίησης. Το να ξέρεις τι να πεις προκύπτει από την ανάπτυξη του δικού σου χαρακτήρα. Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω κάνοντας βουτιές σε χόμπι, ενδιαφέροντα, ταξίδια και άβολες καταστάσεις. Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής μας χτίζει χαρακτήρα, ακεραιότητα και χαρακτήρα. Όλα αυτά θα σας δώσουν πράγματα για να μιλήσετε.

Ο καλός χαρακτήρας προέρχεται από το να εστιάζεις στον εαυτό σου, όχι στο τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Είσαι ήδη καλύτερος στο να είσαι ο εαυτός σου από οποιονδήποτε άλλον γιατί δεν μπορεί να είσαι εσύ. Πρέπει να μάθεις πώς να το δείχνεις. Σημειώστε τον ήσυχο άνθρωπο που έχει περάσει πολύ χρόνο βουτώντας βαθιά στα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του. Μπορείτε να μάθετε από αυτόν – και η γλώσσα του σώματός του και αυτά για τα οποία μιλά δείχνουν την έκταση που έχει να προσφέρει στον κόσμο, καθιστώντας τον συναρπαστικό και συναρπαστικό. Ακόμα και χωρίς να μονοπωλεί τη συζήτηση, δημιουργεί ενδιαφέρον στον εαυτό του, τραβώντας τον κόσμο κοντά του.

Το να προσπαθείς να είσαι αστείος θα ακούγεται αναγκαστικό και μη αυθεντικό. Μην εστιάζετε στο να είστε αστείοι, καθώς αυτό που προσπαθείτε να καλύψετε (δηλαδή, το να είστε δύστροποι, βαρετοί κ.λπ.) θα έρθουν. Ετσι, Το να είσαι αστείος δεν πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητά σου σε μια συζήτηση. Αντίθετα, συνδεθείτε και βουτήξτε στα ενδιαφέροντά σας και του ατόμου/των ατόμων με τα οποία μιλάτε. Το να χάσετε την επιθυμία να είστε αστείοι θα κάνει το αστείο να βγει φυσικά αργότερα.

Ως τύπος που κάνει πάντα αστεία και κάνει τους ανθρώπους να γελούν συχνά, συμβουλεύω ανεπιφύλακτα να μην το πολυσκέφτομαι. Εάν κάνετε ένα αστείο, κάντε το απλό και μόνο περιστασιακά. Η κύρια σύστασή μου είναι να χαλαρώσετε. Μην προσπαθείτε ενεργά να κάνετε αστεία, γιατί αυτό θα σας κάνει να σκεφτείτε υπερβολικά. Και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε και να μάθετε το πλήθος σας, καθώς κάθε άτομο έχει κάτι που τον κάνει να γελάει. Δώστε προσοχή στο τι γελούν οι άνθρωποι γύρω σας, αλλά μην πιέζετε το χιούμορ.

Όπως συμβαίνει με όλα στη ζωή, πρέπει να αποτύχεις για να πετύχεις μεγάλη επιτυχία. Τα αστεία μου μερικές φορές πέφτουν στο κενό, και είμαι ο μόνος που γελάω. Και δεν πειράζει! Οι επαγγελματίες που είναι σταθερά αστείοι το πήραν έτσι βομβαρδίζοντας τη σκηνή ξανά και ξανά και ξανά. Αν θέλετε να είστε αστείοι, συνηθίστε την ιδέα να είστε αστείοι για λίγο καθώς εξασκείτε. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να δείτε τις αντιδράσεις των άλλων. Το χιούμορ είναι ενστικτώδες και μαθαίνεις καθώς μεγαλώνεις. «Αν εξηγήσεις ένα αστείο, δεν είναι πια αστείο» έχει κάποια αλήθεια.

Σκεφτείτε το – ο Τζο Ρόγκαν φωνάζει για την τέχνη της κωμωδίας, σφυρηλατώντας το σπαθί της κωμωδίας και πώς προσπαθεί να τελειοποιήσει την τέχνη του για είκοσι λεπτά ένα επεισόδιο podcast. Πόσες φορές όμως σε έχει κάνει να γελάσεις στο podcast; Και έχετε δει το standup του; ΔΕΝ είναι αστείος και όμως προσπαθεί τόσο πολύ.

Αν νομίζεις ότι είσαι βαρετός ή αστείος, θα είσαι βαρετός και αδιάφορος. Υπάρχει περισσότερο πλαίσιο σε αυτό, αλλά το μυαλό μας είναι δυνατό να εκδηλώσει την ταυτότητά μας και την πραγματικότητα γύρω μας. Προσπαθήστε να αφήσετε πίσω σας την εικόνα του εαυτού σας που δεν είναι αστεία ή βαρετή και σκεφτείτε το άτομο που θέλετε να είστε – γοητευτικός και κοινωνικός. Συνεχίστε να βγαίνετε έξω από τη ζώνη άνεσής σας γιατί εκεί θα προχωρήσετε αληθινά.

Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο αστείοι. Αυτά που μεταδίδουν κάτι που συνέβη στη ζωή, αυτό που διάβασαν ή αυτό που είδαν. «Είδα αυτό το αστείο πράγμα τις προάλλες…» Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χτίζονται γύρω από την απόκτηση πίστωσης για την κλοπή των μιμιδίων ή των αστείων κάποιου άλλου. Πάρτε κάτι που λειτουργεί και χρησιμοποιήστε το μέχρι να αναπτυχθεί η δική σας αίσθηση του χρόνου.

Και όπως έχω ξαναπεί, κοροϊδέψτε λίγο τον εαυτό σας. Είτε κάνετε ένα αστείο με δικά σας έξοδα είτε επειδή είστε ο μόνος που γελάει με το δικό σας αστείο, μπορείτε να κάνετε τους άλλους να γελάσουν. «Ουφ, υποθέτω ότι αυτό το αστείο ήταν μόνο για μένα!» ή «Α, οτιδήποτε. Ξέρω ότι σίγουρα άρεσε στους γρύλους». Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να το καρφώσετε. απλά πρέπει να αναγνωρίσεις την ένταση που δημιουργείται από ένα αστείο που δεν σου ταιριάζει και να το διαχέει επιδεικνύοντας αυτογνωσία.

Η ουσία είναι ότι τίποτα δεν λέει ότι πρέπει να είσαι αστείος. Η κωμωδία έχει πολλούς μηχανισμούς που είναι αρκετά διακριτικοί και υποκειμενικοί. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι προτιμούν να είναι γύρω από αυτούς που είναι περισσότεροι ειλικρινής και συμπονετικός με αυτοπεποίθηση και αυθεντικό χάρισμα από εκείνα τα διαρκώς αστεία.

Bir cevap yazın