Αφιερώστε χρόνο για ευγνωμοσύνη ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες στιγμές – Alpha M

3
Αφιερώστε χρόνο για ευγνωμοσύνη ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες στιγμές – Alpha M


Οι διακοπές μπορεί να είναι συγκλονιστικές και συντριπτικές για πολλούς από εμάς, ειδικά όταν σκεφτόμαστε αγαπημένα πρόσωπα που χάσαμε, είχαμε δύσκολες σχέσεις με ή δεν έχουμε μιλήσει εδώ και χρόνια. Ωστόσο, αυτή είναι επίσης μια τέλεια στιγμή για να σκεφτούμε τι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

Η ευγνωμοσύνη, η εκτίμηση για όσα έχουμε, είναι μια αξία που εξαφανίζεται στη σημερινή δυτική κοινωνία. Ιστορικά, η ευγνωμοσύνη ήταν μια αρετή που οδήγησε στη δράση. Δυστυχώς, Η σύγχρονη εποχή έχει μετατρέψει την ευγνωμοσύνη σε απλώς ένα συναίσθημα. Με την κοινωνία υπερ-εστιασμένη στον καταναλωτισμό, οι άνθρωποι εστιάζουν σε αυτά που δεν έχουν ή σε αυτά που έχουν οι άλλοι που δεν έχουν.

Οι άνθρωποι αναζητούν την ευτυχία συσσωρεύοντας πράγματα, που έχει δημιουργήσει μια κοινωνία που αισθάνεται ότι δικαιούται αυτό που λαμβάνει και έτσι δεν εκφράζει επαρκώς ευγνωμοσύνη. Επιπλέον, οι άνθρωποι θεωρούν τα πράγματα δεδομένα. Η ικανότητα να είσαι ευγνώμων εξαφανίζεται με την οικονομική και ανθρώπινη άνοδο, δημιουργώντας τεχνητή δυσαρέσκεια.

Η ευγνωμοσύνη είναι σαν ένας μυς που μπορείς να αναπτύξεις για να έχεις περισσότερα. Η ευγνωμοσύνη είναι ο τρόπος που επιλέγεις να βλέπεις και έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή σου. Αλλάξτε την άποψή σας – από το «Δεν έχω τίποτα» στο «Έχω τα πάντα» και από το «Δεν είμαι τίποτα» στο «Είμαι ό,τι χρειάζομαι». Η πραγματικότητά σας θα αλλάξει γιατί η ευγνωμοσύνη σας δείχνει ότι είστε αρκετά και έχετε αρκετά. Η ευγνωμοσύνη ασκεί αισιοδοξία και σε βγάζει από τα όρια του κεφαλιού σου.


Αυτά τα hashtag θα τα δείτε στα tweets μου. Φροντίζω να γνωστοποιήσω σε όλους πόσο πολύ ευγνώμων είμαι για τα σχόλια, τις φιλοφρονήσεις και τις ευχές τους. Είμαι πραγματικά ταπεινός και τόσο πολύ ευγνώμων χωρίς λόγια. Οι δύο λέξεις, ευχαριστώ, είναι τόσο δυνατές και παραβλέπουμε την ευγνωμοσύνη ως κοινωνία.

Θεωρούμε δεδομένα, είτε ανθρώπους είτε πράξεις καλοσύνης. ΠΡΕΠΕΙ πραγματικά να εκτιμούμε τους ανθρώπους γύρω μας καθώς προχωράμε στη ζωή, και αυτούς δύο μικρές λέξεις {ευχαριστώ} είναι τόσο ζωτικής σημασίας να κάνουμε όλους τους άλλους γύρω μας να νιώθουν καλά.

Από τότε που ήμασταν παιδιά, γνωρίζαμε ότι ορισμένες καταστάσεις απαιτούν μια έκφραση ευγνωμοσύνης όπως αυτή. Η μητέρα μου, για παράδειγμα, έκανε φανταστική δουλειά μεγαλώνοντάς με σχετικά με τους τρόπους και την κοινή ευγένεια. Μέχρι σήμερα, αν ακούσει ότι η γιαγιά μου μού έστειλε κάρτα, με ρωτάει στο τηλέφωνο αν της τηλεφώνησα για να την ευχαριστήσω. Με ταΐζουν με το ζόρι «ευχαριστώ» όλη μου τη ζωή, και είμαι τόσο χαρούμενη που το έκανε.

Γιατί; Γιατί βλέπω τόσα πολλά παιδιά με τον κόσμο στο πιάτο τους – βασικά τα πάντα τους δίνονται – και δεν έχουν καν την κοινή ευγένεια να πουν «ευχαριστώ». Το να μην πεις «ευχαριστώ» δείχνει έλλειψη τάξης και έλλειψη ηγεσίας από τους γονείς για να διδάξουν στα παιδιά τους την κοινή ευπρέπεια.

Γιατί να πούμε «ευχαριστώ»; Αναγνωρίζετε ότι κάποιος είχε μια επιλογή και δεν έπρεπε να την κάνει.

  • Το να λέτε «ευχαριστώ» αναγνωρίζετε την εξάρτηση από τους άλλους και αποδεικνύετε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί.
  • Αναγνωρίζετε επίσης την καλή πράξη, ειδικά σε αυτήν την κοινωνία που στερείται χρόνου στην οποία ζούμε.
  • Με ένα απλό σημάδι σεβασμού, αναγνωρίζετε τη σχέση σας.
  • Το να λες «ευχαριστώ» είναι μεταδοτικό, οπότε αν κάνεις κάτι καλό για κάποιον, θα κάνει κάτι καλό για κάποιον άλλο (να το πληρώσει, ας πούμε έτσι).

Οι καλοί τρόποι είναι ένας κώδικας συμπεριφοράς ή κανόνες που βασίζονται στην κοινή λογική, την ευγένεια και την ευπρέπεια. Η ευγνωμοσύνη είναι ένας από αυτούς τους κανόνες. Το να λέτε «ευχαριστώ» σημαίνει ότι είστε ευγνώμονες για τα καλά πράγματα που συμβαίνουν λόγω της προσπάθειας κάποιου άλλου.

Ως άντρες, πρέπει να αναλάβουμε να λέμε πάντα «ευχαριστώ» με συνέπεια και χωρίς κόπο. Πρέπει να οδηγήσουμε το δρόμο σε μια κοινωνία πιο ευγνώμων. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση, αλλά είναι σωστό να λέτε «ευχαριστώ» εάν κάποιος κάνει κάτι για εσάς. Το να λες «ευχαριστώ» νιώθεις τόσο ωραία όσο και όταν το ακούς. Επιπλέον, όταν το λες, οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη συγγένεια για σένα — τους αρέσεις περισσότερο.

Κάνοντας κάποιον να αισθάνεται σημαντικός και εκτιμημένος, λαμπρύνετε τη μέρα κάποιου και αμοιβαίως αυτό το άτομο πιθανότατα θα μεταδώσει αυτό το συναίσθημα σε κάποιον άλλο. Η πράξη του «ευχαριστώ» είναι επίσης ισχυρή γιατί κάνει τους ανθρώπους πιο πρόθυμους να κάνουν κάτι για εσάς ξανά στο μέλλον. Αυτό δημιουργεί έναν κύκλο καλής θέλησης όπου «ό,τι συμβαίνει γύρω έρχεται». Ως άνδρες, ας οδηγήσουμε το δρόμο σε μια πιο ευγνώμων κοινωνία.


Η έννοια πίσω από το «ευχαριστώ» είναι η ευγνωμοσύνη. Το να αναγνωρίσετε ότι κάποιος ήταν αρκετά καλός για να αφιερώσει χρόνο για να σας βοηθήσει και να σας δώσει τον χρόνο του που δεν θα τον πάρει ποτέ πίσω, είναι ο λόγος για να εκφράσετε ρητά την ευγνωμοσύνη σας. Ετσι, φροντίστε να ευχαριστείτε τους ανθρώπους στη ζωή σας ανά πάσα στιγμή για να εκφράσετε την εκτίμησή σας.

Είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε με μήνυμα στο Facebook, email, μήνυμα κειμένου ή τηλεφωνική κλήση – πείτε «ευχαριστώ» σε αυτούς που σας προσφέρουν ή κάνουν κάτι γενναιόδωρο ή ευγενικό για εσάς. Να το κάνεις συνέχεια χωρίς εξαιρέσεις και προσδοκίες. Και ενώ είμαστε σε αυτό, σας ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ!

Τώρα, επωφεληθείτε από αυτό το αίσθημα ευγνωμοσύνης ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη ζωή και εκφράστε ευγνωμοσύνη στον εαυτό σας και στους άλλους. Θα συνεχίσω να αξιοποιώ την ευγνωμοσύνη μου και να την εκπέμπω σε άλλους. Θα είναι μια καλή νέα χρονιά!

Ευχαριστώ για τον καφέ μου.
Ευγνώμων για το πάπλωμα που είμαι ξαπλωμένος.
Είμαι ευγνώμων που ξύπνησα σήμερα το πρωί για να ζήσω μια άλλη μέρα.

Ευγνώμων για αυτή τη στιγμή.
Ευγνώμων για εσάς.
Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Bir cevap yazın