Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο – αφιερώστε χρόνο! – Alpha M

5
Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο – αφιερώστε χρόνο!  – Alpha M

Νιώθετε ποτέ ότι έχετε να κάνετε πάρα πολλά με έναν τόνο ευθυνών; Σαν να έχεις ένα δισεκατομμύριο πράγματα στο πιάτο σου; Μπορεί να είναι το σχολείο, η εργασία, η οικογένεια, η κοπέλα ή ο φίλος – ανεξάρτητα από το γεγονός, μερικές φορές είστε λίγο συγκλονισμένοι.

Ναι βΗ ευθυγράμμιση της ζωής μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολη. Και αυτή η ισορροπία αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. μερικές φορές είσαι περισσότερο σε ισορροπία, μερικές φορές λιγότερο. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, καθώς θα το αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ένας περιορισμένος αριθμός ωρών είναι εντός της ημέρας και της εβδομάδας και συχνά πρέπει να κάνετε περισσότερες από αυτές που μπορείτε εύλογα να χωρέσετε εντός αυτών των ορίων. Μέρος της ισορροπίας γίνεται το να καταλάβουμε τι να θυσιάσουμε έναντι της προτεραιότητας. Ο χρόνος ΔΕΝ είναι κάτι που έχεις. το βάζεις σε προτεραιότητα. Αποφασίστε μόνοι σας τι είναι σημαντικό για εσάς.

Δουλεύουμε σκληρά και δίνουμε τα πάντα για να είμαστε εκεί για τους ανθρώπους που αγαπάμε και αυτούς που εξαρτώνται από εμάς. Και αυτό το κάνουμε πρόθυμα. Αλλά αν νικήσουμε τους εαυτούς μας μέχρι το οριακό μας σημείο, δεν μπορούμε πλέον να τα κάνουμε όλα αυτά αποτελεσματικά. Φρόντισε τον εαυτό σου, όχι επειδή είσαι εγωιστής, αλλά επειδή νοιάζεσαι και ξέρεις ότι θα κάνεις ακόμα καλύτερη δουλειά αν μπορούν επίσης να καλυφθούν οι δικές σου ανάγκες, έστω και με κάποιο μικρό τρόπο.

Προσωπικά χρειάζομαι 29 ώρες την ημέρα – και ακόμα και τότε, πιθανότατα δεν θα είχα ακόμα αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσω όλα όσα θέλω να κάνω. Μερικές φορές χρειάζομαι λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Και αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι ΟΛΟΙ οι άντρες χρειάζονται επίσης. Προσπαθούμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι και υγιείς και το να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας είναι μέρος αυτής της εξίσωσης.

Είναι σοφό να αφιερώνετε περίπου μία ώρα την εβδομάδα στον εαυτό σας – ηρεμήστε, σταματήστε και χαλαρώστε. Ως άντρες, κολλάμε τόσο πολύ και εστιαζόμαστε στις ευθύνες που σπάνια αφιερώνουμε χρόνο για να αναπνεύσουμε. Το να αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου είναι κάτι στο οποίο δουλεύω πάντα γιατί πρέπει να αναγκάσω τον εαυτό μου να το κάνει. Πρέπει να προγραμματίσω πότε παίρνω χρόνο για τον εαυτό μου την εβδομάδα μου γιατί αν όχι, θα δουλεύω όλη την ώρα.

Ίσως η «ώρα μου» να συμβεί σε α μακρο κλίμακα (κάτι εβδομαδιαία ή μηνιαία – τι πρέπει να διαπραγματευτείτε ή να εγκαταλείψετε για να συμβεί αυτό;) ή μικροκλίμακα (ακόμα και 10-15 λεπτά κάθε μέρα για να μάθετε κάτι, να αναθεωρήσετε κάποιες σκέψεις, ημερολόγιο κ.λπ.… αθροίζεται με την πάροδο του χρόνου.)

Τώρα, ξέρω ότι λέτε ότι δεν έχετε καθόλου ελεύθερο χρόνο – ότι είστε απασχολημένοι με AF. Δείτε πώς μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, ακόμα και μια ώρα την εβδομάδα. Και να θυμάστε, δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα κάθε μέρα (εκτός από τη σωστή διατροφή και την άσκηση). Κάνετε μερικά από τα πράγματα, μερικές από τις μέρες. Κανείς δεν έχει χρόνο για όλα αυτά, όλη την ώρα. Βάζεις προτεραιότητα. Σκεφτείτε το όλο αυτό σαν να είναι σε μια ψησταριά. Μπορείτε να αφαιρέσετε μεμονωμένα τμήματα επιλεκτικά όταν χρειάζεται. Το δύσκολο πράγμα είναι να προσέχετε τι χρειάζεστε αυτή τη στιγμή και να τα κρατάτε όλα σε κανονικό ρυθμό.

Αν ψάχνεις, θα βρεις τον χρόνο γιατί από αυτό εξαρτάται η επιτυχία σου. Αν βάλεις τον εαυτό σου πρώτο, όλα τα άλλα θα μπουν στη θέση τους γιατί το να είσαι ψυχικά υγιής θα ενισχύσει την ικανότητά σου να πετύχεις οτιδήποτε άλλο στη ζωή σουμι. Ανακαλύψτε το πιο σημαντικό πράγμα που θέλετε να κάνετε και αφιερώστε τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχετε σχεδιάζοντας πώς να αποκτήσετε αυτόν τον χρόνο. Δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους.

Προγραμματίστε και δώστε προτεραιότητα στον ελεύθερο χρόνο σας σε ένα ημερολόγιο, όπως κάνω εγώ, έτσι θα είναι λιγότερο πιθανό να ακυρώσετε τον εαυτό σας. Βάλτε χρόνους για όλα έτσι μπορείτε να δείτε πού ξοδεύεται ο χρόνος σας, όπως η παρακολούθηση των χρημάτων σας σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Στη συνέχεια, ξυπνήστε μια ώρα νωρίτερα συνήθως πηγαίνοντας για ύπνο νωρίτερα και ξυπνώντας νωρίτερα για πρωινά χωρίς περισπασμούς. Θα νιώσετε αναζωογονημένοι, κάτι που θα σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί αφού φροντίσατε το el numero uno. Λατρεύω την πρωινή μου ώρα!

Μην αισθάνεστε άσχημα που αφιερώνετε χρόνο «εγώ». Δεν είναι εγωιστικό – είναι ΑΝΑΓΚΗ. Όπως έχω αναφέρει αμέτρητες φορές στο παρελθόν: είναι εντάξει να λες «όχι». Μην φοβάστε τη σύγκρουση ή την απογοήτευση των άλλων. χρειάζεστε χρόνο για επαναφόρτιση. Και τελικά, σταματήστε να προσπαθείτε να ελέγξετε τα πάντα και απλά αφήστε τα. Το να αποχαιρετήσετε αυτή την ανησυχία θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας.

Βρείτε το χαρούμενο μέρος σας, ένα μέρος που είναι γαλήνιο για την ψυχή σας. Έχω αυτό το συντριβάνι στη Μαριέττα που με κάνει χαρούμενο. Το να περνάς λίγο χρόνο εκεί μια φορά την εβδομάδα είναι χαλαρωτικό, αφιερώνοντας την περίσταση μόνο για μένα. Δεν δουλεύω, αλλά μπορεί να κάνω ημερολόγιο. Και σίγουρα αφήνω πίσω μου το τηλέφωνό μου. Είναι καιρός να αποσυμπιεστείτε και να μην ανησυχείτε για άλλες ευθύνες εκτός από εμένα.

Η εύρεση ενός νέου χόμπι είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε λίγο χρόνο για εμένα. Ποτέ δεν είναι αργά για να πάρετε κάτι καινούργιο ή να δοκιμάσετε κάτι που θέλατε να δοκιμάσετε – ίσως γκολφ, ένα μουσικό όργανο, ζωγραφική ή pickleball. Ένα χόμπι μπορεί να είναι διασκεδαστικό, απελευθερωτικό και κάτι που θα αφήσει το μυαλό σας να ξεφύγει από το άγχος της καθημερινότητας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την οικογένειά σας, τα χρήματα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας προβληματίσει. Μου αρέσει να παρακολουθώ τα φεστιβάλ τέχνης και τα καταστήματα με αντίκες.

Το άγχος θα σας σκοτώσει. χρειάζεστε χρόνο μέσα στην εβδομάδα μόνο για τον εαυτό σας χωρίς ατζέντα. Μερικές φορές πρέπει να επιβραδύνετε – η ζωή θα είναι εκεί αφού έχετε χρόνο. Αν πιστεύεις ότι κάτι είναι σημαντικό, θα βρεις έναν τρόπο — και αν όχι, θα βρεις μια δικαιολογία. Πάρτε αυτό το χρόνο και χαλαρώστε. Αρπάξτε τον «χρόνο μου» και τρέξτε μαζί του!

Bir cevap yazın