Βασικό μέρος της Στρατηγικής

0
Βασικό μέρος της Στρατηγικής

Η εισαγωγή του μάρκετινγκ μέσω email άλλαξε το παιχνίδι για τους εμπόρους πριν από δεκαετίες. Και σήμερα, παρά τις πολλές νέες δυνατότητες ψηφιακού μάρκετινγκ, το email marketing παραμένει ένας αξιόπιστος και αγαπημένος τρόπος για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εξερευνήσουμε τη δύναμη του μάρκετινγκ μέσω email και γιατί – αν όχι ήδη – θα πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ σας.

Αποδοτική

Το email marketing είναι μια από τις πιο φθηνές διαθέσιμες στρατηγικές μάρκετινγκ. Σε σύγκριση με την αποστολή απευθείας αλληλογραφίας ή την εφαρμογή πληρωμένης διαφήμισης, το κόστος αποστολής ενός email είναι ελάχιστο. Το μάρκετινγκ μέσω email μπορεί επίσης να αυτοματοποιηθεί, γεγονός που σας επιτρέπει να προσεγγίσετε το κοινό σας σε μεγάλη κλίμακα χωρίς να απαιτείται σημαντική εργασία, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα της επωνυμίας σας.

Ασφάλεια

Ένα άλλο πλεονέκτημα που συμπληρώνει την αποδοτικότητα κόστους και την ευκολία είναι η ασφάλεια. Όταν η επωνυμία σας συλλέγει χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου—αυτές οι πληροφορίες είναι δικές σας. Θα εξακολουθούσατε να διαθέτετε τους πόρους που απαιτούνται για να συνεχίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ εάν η πλατφόρμα αυτοματοποίησής σας καταρρεύσει, γεγονός που δείχνει τη σημασία της διατήρησης αρχείων αντιγράφων ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας. Έτσι, αν η βάση σας σε εξωτερικό λογισμικό σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι, θυμηθείτε ότι το email marketing μπορεί να γίνει ανεξάρτητα!

Εξατομίκευση

Το email marketing επιτρέπει επίσης την εξατομικευμένη επικοινωνία με το κοινό-στόχο σας. Προσφέρει τη δυνατότητα να τμηματοποιήσετε τη λίστα email σας με βάση έναν αριθμό σημαινόντων, συμπεριλαμβανομένων δημογραφικών στοιχείων, ενδιαφερόντων και στάσεων. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα τα μηνύματά σας. Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, καθώς τα εξατομικευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν αποδειχθεί ότι έχουν υψηλότερες αναλογίες ανοίγματος και κλικ προς αριθμό εμφανίσεων από τα γενικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είτε στέλνετε ένα email σε έναν τοπικό πελάτη είτε σε έναν σε όλο τον κόσμο, κάντε το εξατομικευμένο.

Ποσοτικοποιήσιμα αποτελέσματα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια καμπάνια μάρκετινγκ που σας αφήνει να μαντέψετε τον αντίκτυπό της — αν υπάρχει καθόλου. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλεονεκτήματα του email marketing είναι η βεβαιότητα ότι θα λάβετε μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των ποσοστών ανοίγματος, των αναλογιών κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και των ποσοστών μετατροπών. Ακόμη καλύτερα, αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις μελλοντικές στρατηγικές μάρκετινγκ μέσω email και να βελτιώσουν τα μηνύματά σας με την πάροδο του χρόνου, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθούν οι προσπάθειες μάρκετινγκ.

Σημαίνουν απόδοση επένδυσης (ROI).

Το email marketing προσφέρει μία από τις υψηλότερες αποδόσεις επένδυσης (ROI) από οποιοδήποτε κανάλι μάρκετινγκ. Αν αυτό δεν σας πείσει, δεν ξέρουμε τι θα πείσει. Σύμφωνα με Forbes, το email marketing έχει μέση απόδοση επένδυσης 42 $ για κάθε δολάριο που δαπανάται. Μπορούμε να ευχαριστήσουμε τα εξατομικευμένα μηνύματα για αυτήν την άνευ προηγουμένου απόδοση επένδυσης, μια απλή αλλά εξαιρετική στρατηγική για την αύξηση της πιθανότητας μετατροπών.

Είναι σαφές ότι το email marketing παραμένει ένα ισχυρό εργαλείο για επιχειρήσεις οποιουδήποτε τύπου και μεγέθους. Από τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και την υψηλή απόδοση επένδυσης έως τις δυνατότητες εξατομίκευσης και τα ποσοτικά μετρήσιμα αποτελέσματα, είναι προφανές ότι όσοι παραμελούν το email marketing χάνουν ένα αναμφισβήτητα ισχυρό εργαλείο.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η επωνυμία σας μπορεί να ξεκινήσει το μάρκετινγκ μέσω email, η ομάδα μας στο Jelly Marketing είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στον κλάδο του μάρκετινγκ.

Bir cevap yazın