Γιατί οι άντρες είναι εκτός κοινής λογικής – Alpha M

0
Γιατί οι άντρες είναι εκτός κοινής λογικής – Alpha M

Η κοινή λογική ορίζεται ως μια ορθή κρίση για πρακτικά ζητήματα που βασίζεται σε μια απλή αντίληψη της κατάστασης ή των γεγονότων. Η κοινή λογική είναι αυτό που χρειάζεται ο καθένας, λίγοι το έχουν και κανείς δεν πιστεύει ότι τους λείπει. ΑΛΛΑ ΟΥΑΟΥ — Έχω γνωρίσει μερικούς τρελούς έξυπνους ανθρώπους και σούπερ επιτυχημένους ανθρώπους με μηδενική κοινή λογική.

Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε – σε αυτό αναφέρεται η κοινή λογική. Η γνώση του αποτελέσματος με βάση κάποιο απλό γεγονός — είναι αυτό με το οποίο σχετίζεται η κοινή λογική. Αλλά μερικοί άνθρωποι απλά δεν το καταλαβαίνουν. Για παράδειγμα, λαμβάνω πληθώρα email με θέματα που κυμαίνονται από το πώς να χειρίζομαι τα βυζιά του άνδρα μέχρι τα ζητήματα σχέσεων, για να το πείτε. Πολλές από τις ερωτήσεις είναι εύλογες – μπορώ να καταλάβω γιατί αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Αλλά κάποιοι με αφήνουν να ξύνω το κεφάλι μου γιατί οι απαντήσεις είναι ακριβώς εκεί μπροστά στο πρόσωπό τους. Με μερικές από αυτές τις ερωτήσεις, η απάντηση δεν χρειάζεται ειδικός για να καταλάβειόπως:

  • Οπότε βγαίνω ραντεβού με αυτή την καταπληκτική γυναίκα και είναι η αδερφή ψυχή μου. Το μόνο θέμα είναι ότι έχει σύζυγο και πέντε παιδιά. Αυτό που πραγματικά πρέπει να ξέρω είναι πώς πρέπει να το χειριστώ αυτό.
  • Το σκοτώνω στο γυμναστήριο! Μόλις ξεκίνησα πριν από δύο εβδομάδες, όπου πηγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα και το χτυπάω έξω για περίπου μία ώρα. Δεν έχω αλλάξει τη διατροφή μου. Έχω σωματικό λίπος 34% αλλά θέλω να δω τους κοιλιακούς μου. Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω περισσότερα κρίσιμα;

Αλλά αυτή η έλλειψη Τα φαινόμενα της κοινής λογικής δεν είναι μόνο ζητήματα όπως αυτά — εκδηλώνονται επίσης σε ΜΕΓΑΛΑ θέματα και θέματα. Κοιτάζω τριγύρω και βλέπω ότι η κοινή λογική πετάγεται ακριβώς από το παράθυρο. Είναι τρελό γιατί η κοινή λογική ήταν ένα κρίσιμο συστατικό της επιβίωσής μας ως είδος από την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων.

Εγγυώμαι ότι υπήρχε κάποιος άνθρωπος των σπηλαίων που άφησε το κλαμπ του στη σπηλιά του όταν ξαφνικά είδε μια τίγρη με δόντια να μπαίνει μέσα. Ήταν σκοτεινά και δεν μπορούσε να δει την τίγρη. Το κλαμπ του ήταν εκεί μέσα, αλλά μπήκε; ΚΟΛΑΣΗ ΟΧΙ, γιατί η κοινή λογική του έλεγε ότι θα ήταν το ορεκτικό της τίγρης.

Έτσι ακριβώς όπως έδειξε αυτός ο άνθρωπος των σπηλαίων, Η κοινή λογική είναι η ικανότητα ενός ατόμου να σκέφτεται τα πράγματα λογικά και να παίρνει αποφάσεις ανάλογα. Και ναι, γίνεται όλο και πιο ασυνήθιστο επειδή οι άνθρωποι γενικά δεν σκέφτονται τα πράγματα από το επίπεδο του εδάφους. Οι πεποιθήσεις τους είναι επιφανειακές και η προσέγγισή τους απέναντι σε διάφορες περιστάσεις και τη ζωή δεν είναι πρακτική. Μπορεί να μην χρειάζεται να ασχολούμαστε πια με τις τίγρεις, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα την κοινή λογική για να επιβιώσουμε.

Δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την κοινή λογική σας:

Πρώτα, προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από την κατάσταση και σκεφτείτε το. Σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι να δίνετε συμβουλές στους φίλους, τους συναδέλφους και την οικογένειά σας – είναι εύκολο όταν δεν έχετε άλογο στον αγώνα, σωστά; Αλλά όταν πρόκειται για τον εαυτό μας, έχουμε πιο δύσκολο χρόνο να αφήσουμε την κοινή λογική να πρωτοστατήσει. Ως εκ τούτου, όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων για τον εαυτό σας, αφαιρέστε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα πάρετε μια καλύτερη απόφαση εάν μπορείτε να βγάλετε το συναίσθημα από την εξίσωση.

Επόμενο, μην περιπλέκετε υπερβολικά τα πράγματα. Κρατήστε το ανόητο απλό! KISS – αυτό ισχύει όταν κάνετε υπερβολική ανάλυση και υπερβολική σκέψη. Μαζί με αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε το ένστικτό σας. ΠΡΕΠΕΙ να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας (γνωστός και ως το ένστικτό σας). Έχουμε την αίσθηση ότι ίσως δεν θέλουμε να αποδεχτούμε, αλλά πρέπει να ακούμε και να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας.

Εντάξει, η επόμενη συμβουλή είναι να χωρίστε τον εαυτό σας από την πραγματικότητά σας. Καταλάβετε ότι η πραγματικότητά σας μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι η «πραγματική» πραγματικότητα. Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε ή να κάνουμε πράγματα που σχετίζονται με τον εαυτό μας στους μικρούς μας κόσμους. Συχνά, αυτές οι προκατειλημμένες αντιλήψεις βρίσκονται στο κεφάλι μας εκεί όπου έχουμε δημιουργήσει κάτι ή πιστεύαμε ότι κάτι συνέβη που στην πραγματικότητα δεν συνέβη. Αυτή η έννοια μπορεί να είναι λίγο αφηρημένη, αλλά αυτό που πιστεύουμε ότι είναι πραγματικό στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι στο μυαλό μας, και το να το προσδιορίσουμε και μετά να χωρίσουμε από αυτήν την προκατειλημμένη αντίληψη θα μας ωφελήσει κατά τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του τρόπου χρήσης της κοινής λογικής.

Τελευταίος, συνειδητοποιήστε ότι το να κάνετε λάθος είναι εντάξει. Είμαστε όλοι λάθος. Έχετε βρεθεί ποτέ με κάποιον που σε καμία απολύτως περίπτωση δεν παραδέχεται ότι κάνει λάθος; Αυτό το μέρος είναι επικίνδυνο γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση το ότι είναι «σωστοί» και όχι η κοινή λογική. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν αποδεχόμαστε το σφάλμα του εαυτού μας. Θα κάνουμε XYZ ούτως ή άλλως μόνο και μόνο για να μην πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι κάνουμε λάθος ή δεν πρέπει να το κάνουμε. Αυτή η κατάσταση είναι φρικτή, αλλά είναι κάτι που κάνουν πολλοί άνθρωποι.

Κοινή λογική – πού πήγε; Είναι οι άνθρωποι πραγματικά τόσο ανίδεοι στην εποχή μας; Χρησιμοποιήσαμε την κοινή λογική για να πολεμήσουμε λιοντάρια και τίγρεις, αλλά τώρα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το δρόμο μας. Η έλλειψη κοινής λογικής συνοψίζεται στο εγώ και τη νίκη. Οι άνθρωποι σήμερα δίνουν τόσο μεγάλο απόθεμα στο να έχουν συνεχώς δίκιο, στο να κερδίζουν (ακόμα και όταν δεν υπάρχει τίποτα να «κερδίσει» ή να «χάσει») που έχουν χάσει την επαφή με μια από τις πιο βασικές ανθρώπινες λειτουργίες – την κοινή λογική. Κύριοι, ας συμφωνήσουμε όλοι να δεσμευτούμε να βελτιώσουμε την κοινή μας λογική και να την χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή.

Bir cevap yazın