Δευτέρα Makeover: Βούρτσισμα του κατοικίδιου σας

2
Δευτέρα Makeover: Βούρτσισμα του κατοικίδιου σας

Γυναίκα που βουρτσίζει το χνουδωτό σκυλί.

Ακριβώς όπως βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, έτσι και τα μαλλιά του σκύλου ή της γάτας σας πρέπει επίσης να βουρτσίζονται. Το βούρτσισμα του κατοικίδιου ζώου σας βοηθά στη μείωση της αποβολής, αφαιρεί τις νεκρές τρίχες και μειώνει τα μπερδέματα. Εάν τα νεκρά μαλλιά και τα κουβάρια δεν αφαιρεθούν από τη γούνα του κατοικίδιου ζώου σας, η γούνα μπορεί να συσσωρευτεί και να γίνει μπερδεμένη, κάτι που μπορεί να είναι επώδυνο για τον σκύλο σας. Εάν η γούνα του κατοικίδιου ζώου σας γίνει πολύ μπερδεμένη για να βουρτσιστεί, αναζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία περιποιητή ή κτηνίατρο.

Ανεξάρτητα από το μήκος της γούνας του κατοικίδιου ζώου σας, θα πρέπει να βουρτσίζετε το κατοικίδιό σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Τα κατοικίδια με μακρύτερη γούνα ή γούνα που είναι επιρρεπή σε μπερδέματα, μπορεί να χρειαστεί να τα βουρτσίζετε πιο συχνά. Ρωτήστε τον καλλωπιστή ή τον κτηνίατρό σας για συστάσεις σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζετε και για συμβουλές σχετικά με το ποιες βούρτσες θα λειτουργήσουν καλύτερα για τον τύπο του τριχώματος του κατοικίδιου ζώου σας.

Πάντα να βουρτσίζετε προς την κατεύθυνση του τριχώματος του κατοικίδιου ζώου σας. Να είστε ευγενικοί, ειδικά αν χτυπήσετε ένα κουβάρι, γιατί η στενή μπερδεμένη γούνα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο κατοικίδιο ζώο σας. Θυμηθείτε να δίνετε στο κατοικίδιό σας πολλούς επαίνους και λιχουδιές, ώστε να μάθουν να αγαπούν το βούρτσισμα. Vital Essentials Family Size Freeze-Dried τσιμπήματα κουνελιών δουλεύει τέλεια για περιποίηση!

Εδώ είναι μερικοί διαφορετικοί τύποι βουρτσών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση του σκύλου ή της γάτας σας.

Χτένα

Χτένα

Ένα από τα πιο χρήσιμα είδη εργαλείων περιποίησης για το κατοικίδιό σας είναι η χτένα. Μια χτένα χρησιμοποιείται για την εύρεση και την αφαίρεση μπερδέματος. Το χτένισμα μπορεί επίσης να αφαιρέσει τη νεκρή γούνα που οδηγεί σε λιγότερη αποβολή. Ακόμη και οι κοντότριχες σκύλοι και οι γάτες μπορούν να ωφεληθούν από το χτένισμα, ειδικά μετά το μπάνιο. Απλώς προσέξτε να μην τρυπάτε το κατοικίδιο ζώο σας με τις αιχμηρές προεξοχές της χτένας και θυμηθείτε να χτενίζετε απαλά για να μην τραβήξετε τη γούνα του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν έχετε γάτα ή σκύλο με μεσαίο ή μακρυμάλλη, εστιάστε στο χτένισμα των περιοχών που είναι επιρρεπείς στο ψάθα, όπως τα αυτιά, η ουρά και η κοιλιά του κατοικίδιου ζώου σας.

Λεπτή βούρτσα

Λεπτή βούρτσα

Μια πιο λεία βούρτσα έχει μεταλλικές τρίχες που έχουν γωνία. Οι πιο λεπτές βούρτσες χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουν τα μπερδέματα και τα ματ και να εξομαλύνουν το τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας. Λόγω του τύπου των τριχών, οι πιο λεπτές βούρτσες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε κατοικίδια με μεσαία και μακριά μαλλιά. Όταν χρησιμοποιείτε μια πιο λεπτή βούρτσα, πρέπει να είστε πολύ ευγενικοί. Το πολύ σκληρό βούρτσισμα θα προκαλέσει γρατσουνιές που είναι επώδυνες για το κατοικίδιό σας. Βουρτσίστε από το κεφάλι μέχρι την ουρά χρησιμοποιώντας μεγάλες κινήσεις. Εάν χτυπήσετε ένα κουβάρι με την πιο λεπτή βούρτσα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή μια χτένα για να το βουρτσίσετε.

Βούρτσα απολέπισης

Βούρτσα απολέπισης

Μια βούρτσα καθαρισμού έχει μεταλλικά δόντια σε κάθε πλευρά που είναι χοντρά και λεπτά. Τα λεπτά δόντια λειτουργούν για να αφαιρέσουν τις τρίχες από τις κοντές τρίχες ενώ τα χοντρά δόντια λειτουργούν για να μειώσουν την αποβολή σε σκύλους και γάτες με μακρύτερη γούνα. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα αφαίρεσης ασκώντας απαλή πίεση και χαϊδεύοντάς την στη γούνα του κατοικίδιου ζώου σας από το κεφάλι μέχρι την ουρά, ακολουθώντας την ανάπτυξη της γούνας. Το πολύ δυνατό σπρώξιμο ή το πολύ συχνά βούρτσισμα της ίδιας περιοχής κατά τη χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, επομένως να είστε προσεκτικοί όταν περιποιείτε το κατοικίδιο ζώο σας με μια βούρτσα καθαρισμού.

Τσουγκράνα υπόστρωμα

Γκανιότα υπόστρωμα

Μια τσουγκράνα κάτω από το παλτό έχει δόντια που λειτουργούν για να αφαιρέσουν τη χαλαρή γούνα που είναι πιο κοντά στο δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας. Αυτός ο τύπος βούρτσας πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε κατοικίδια με μεσαία έως μακριά μαλλιά. Χρησιμοποιώντας απαλή πίεση, βουρτσίστε το μήκος του τριχώματος, φτάνοντας τη γούνα κοντά στο δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας χωρίς να ξύσετε το δέρμα. Η τσουγκράνα αφαιρεί το χαλαρό υπόστρωμα χωρίς να καταστρέφει το τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας.

Όχι μόνο το βούρτσισμα του κατοικίδιου ζώου σας είναι καλό για την υγεία του, αλλά σας δίνει επίσης την ευκαιρία να δεθείτε με την καλύτερη γούνα σας. Βουρτσίστε τις δεξιότητές σας στο βούρτσισμα επιλέγοντας μια ώρα κάθε εβδομάδα για να περιποιηθείτε το κατοικίδιό σας. Για να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στο άλλο μας Αναρτήσεις ιστολογίουΑκολουθήστε μας στο Facebook, Ίνσταγκραμ και Κελάδημα ή επισκεφθείτε το Vital Essentials Δικτυακός τόπος και εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε αποκλειστικές προσφορές.

Μπορείτε να διαβάσετε για Σκύλος και Γάτα κούρεμα νυχιών, Σκύλος και Γάτα καθαρισμός αυτιών, Σκύλος και Γάτα οδοντιατρική φροντίδα και Σκύλος και Γάτα κολύμβηση σε άλλες αναρτήσεις ιστολογίου μας.

Bir cevap yazın