Εκατοντάδες εμφανίστηκαν για τον άρρωστο μπαμπά αφού οι γιατροί είπαν ότι δεν θα ζήσει μέχρι τα Χριστούγεννα

3
Εκατοντάδες εμφανίστηκαν για τον άρρωστο μπαμπά αφού οι γιατροί είπαν ότι δεν θα ζήσει μέχρι τα Χριστούγεννα

Για δύο χρόνια, ο εργάτης στο εργοστάσιο Μάθιου Σάντμπρουκ υπέφερε από εξουθενωτικούς πονοκεφάλους. Τους σήκωσε τους ώμους, φέρνοντάς τους κιμωλία στο άγχος και δούλευε τη νυχτερινή βάρδια.

Ωστόσο, αφού υπέστη μια κρίση στη δουλειά, ήξερε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να τους αγνοεί. «Άρχισα να ιδρώνω και έπρεπε να ζητήσω από έναν συνάδελφο να με πάει σπίτι», είπε ο Μάθιου. «Το επόμενο πρωί δεν μπορούσα καν να περπατήσω και αναγκάστηκα να ανεβώ τις σκάλες».

Ο πατέρας των τριών λαμβάνει καταστροφική διάγνωση

(Ο καθρέφτης)

Μετά από πολλαπλές εξετάσεις, άκουσε τις λέξεις που κανείς δεν θέλει να ακούσει: είχε καρκίνο.

Ο Matthew διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα τον Σεπτέμβριο του 2021. Καρκίνος στον εγκέφαλο. Μέχρι τη στιγμή που διαγνώστηκε, είχε έναν όγκο στο μέγεθος της μπάλας του τένις στον εγκέφαλό του και ο επιθετικός καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί στον νωτιαίο μυελό του.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ιδιοκτήτης καταστήματος 7-Eleven πιάνει έφηβο κλοπή – έχει την καλύτερη ανταπόκριση αφού άκουσε την ιστορία του

Ακόμη και με εντατική ακτινοβολία και χημειοθεραπεία, οι γιατροί έδωσαν στην 36χρονη μόλις τρεις μήνες ζωής. Τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της συντρόφου του, Rebecca, και των τριών γιων του, Connor, 15, Kyle, 13, και Tyler, 9, καταστράφηκαν.

Αλλά όπου υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα και η οικογένεια του Μάθιου ήταν αποφασισμένη να αξιοποιήσει στο έπακρο τον χρόνο που του απομένει.

Τα Χριστούγεννα έρχονται νωρίς με λίγη βοήθεια από πολλούς ξένους

Φοβούμενος ότι δεν θα έφτανε τα Χριστούγεννα, η ξαδέρφη του Nikki Lee αποφάσισε να του φέρει τα Χριστούγεννα. «Του αρέσουν τα Χριστούγεννα και όταν μάθαμε ότι πιθανότατα δεν θα τα κατάφερνε φέτος, σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε απλώς να φέρουμε τα Χριστούγεννα μπροστά», είπε.

Θέλοντας να το κάνει όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστό, απευθυνόταν στην κοινότητά τους στο Worcester της Αγγλίας για βοήθεια. Και αγόρι μου, η κοινότητα απέδωσε.

Καθώς διαδόθηκαν τα νέα για την ασθένειά του, το ίδιο έκανε και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο κόσμος εμφανίστηκε με δώρα και δωρεές, ενώ άλλοι βοήθησαν στη διοργάνωση του τεράστιου πάρτι-έκπληξη, γεμάτο με εθελοντές ξωτικά, έναν DJ και μια μηχανή χιονιού.

Και στις 6 Οκτωβρίου 2021, πάνω από 200 οικογένειες, φίλοι, γείτονες και άγνωστοι εμφανίστηκαν στο μπροστινό γρασίδι του Sandbrook για να του κάνουν αξέχαστα Χριστούγεννα.

Ντυμένοι με χριστουγεννιάτικα πουλόβερ και καπέλα Άγιου Βασίλη, το πλήθος χειροκρότησε και τραγούδησε «Στάσου δίπλα μου», καθώς ο Μάθιου και η οικογένειά του βγήκαν να τους χαιρετήσουν. Συνέχισαν να φωνάζουν την οικογένεια με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έκλεισαν τη βραδιά με μια συγκινητική απόδοση του “Run” των Snow Patrol.

“Έχουμε φέρει πραγματικά το πνεύμα των Χριστουγέννων στο Warndon – το κάναμε πραγματικά”, Nikki είπε του κόμματος. «Ήταν μια καταπληκτική, συναισθηματική, συγκινητική βραδιά που σου δίνει τέτοια πίστη στην ανθρωπότητα», συνέχισε. «Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί, κάποιοι που δεν γνώριζαν καν τον Matty αλλά είχαν διαβάσει την ιστορία του στο Facebook και ήθελαν να δείξουν την υποστήριξή τους».

Πώς μια πρώιμη χριστουγεννιάτικη γιορτή και μια κοινότητα βοήθησαν έναν ετοιμοθάνατο να νιώσει λιγότερο μόνος

(Ο ανεξάρτητος)

Μετά το πάρτι, ο Matthew μοιράστηκε ότι ήταν συγκλονισμένος και «εξαγριωμένος» από την έκπληξη.

Σε ένα Ανάρτηση στο Facebook έγραψε αργότερα εκείνο το βράδυ, είπε: «Παλεύω να βρω τις λέξεις με το πώς νιώθω αυτή τη στιγμή. Στο σύννεφο 9 με αυτό που συνέβη σήμερα.. περνάς χρόνια και χρόνια σκεπτόμενος μόνος σου. (Μικρός οικογενειακός κύκλος) και όλα αυτά συμβαίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι εντελώς έκπληκτος με το σήμερα».

Στη μέση της τραγωδίας, μια κοινότητα συγκεντρώθηκε με έναν όμορφο τρόπο για να υποστηρίξει έναν δικό της. Δεν σκόρπισαν μόνο χριστουγεννιάτικη χαρά, σκόρπισαν αγάπη. Έδωσαν στον Matthew ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να λάβει ποτέ κάποιος από εμάς: τη γνώση ότι δεν είμαστε μόνοι. Ότι έχουμε σημασία.

Έφεραν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων – ένα πνεύμα αγάπης, ελπίδας και χαράς – σε μια εποχή που ήταν απελπισμένα. Και σήμαινε τον κόσμο για έναν ετοιμοθάνατο.

Ο Μάθιου συνέχισε να ζει σχεδόν ένα χρόνο περισσότερο από ό,τι είχαν προβλέψει οι γιατροί. Μπόρεσε τελικά να περάσει τα τελευταία Χριστούγεννα με την οικογένειά του.

Δυστυχώς, πέθανε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά το πάρτι-έκπληξή του, τον Νοέμβριο του 2022. Όχι όμως πριν δημιουργήσει πολύτιμες αναμνήσεις με την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης αυτής που μοιράζεται τόσο αγνώστους όσο και οικογένεια. Μια ανάμνηση που σίγουρα θα κρατήσει πολύ αφού φύγει.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ:

12χρονη πιάστηκε για κλοπή παπουτσιών 2$ – Ο αστυνομικός έχει την καλύτερη ανταπόκριση αφού άκουσε την ιστορία της

Bir cevap yazın