Εκθέστε και απελευθερώστε ό,τι σας κρατά κάτω – Alpha M

0
Εκθέστε και απελευθερώστε ό,τι σας κρατά κάτω – Alpha M
Έχω γνωρίσει μια μεγάλη ποικιλία ανδρών από τις ΗΠΑ και το εξωτερικό ενώ ήμουν σύμβουλος εικόνας. Μετά από ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που γνωρίζω αυτούς τους τύπους, τους ακούω να μιλούν ότι είναι «συναισθηματικά νεκροί μέσα τους» και «ανίκανοι να κατανοήσουν τα δικά μου ή τα συναισθήματα των άλλων». Είναι θυμωμένοι και απογοητευμένοι στον πυρήνα της συναισθηματικής τους ζωής και έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα θετικών συναισθημάτων. Νιώθω τόσο απαίσια για αυτούς όταν μου αποκαλύπτουν αυτές τις προσωπικές σκέψεις. Είναι πολύ λυπηρό.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι το μέγεθος του δείγματός μου είναι μικρό και ότι οι παρατηρήσεις μου δεν μπορούν να γενικευτούν σε ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό, αλλά το έντερο μου λέει το αντίθετο. Πιστεύω ότι υπάρχει μια κρίση ψυχικής υγείας των ανδρών. Η ψυχική σας υγεία έχει σημασία. Και μακάρι να μπορούσα να τα φτιάξω όλα για τον καθένα από εσάς, αλλά δεν μπορώ.

Όσον αφορά τους άνδρες, οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι ότι οι άνδρες υποτίθεται ότι είναι δυνατοί, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Οι άνδρες θεωρούνται ότι είναι οι πάροχοι και δεν συζητούν τα συναισθήματά τους. Είναι σχεδόν σαν ένας άντρας να παραδέχεται ότι έχει μια ψυχική ασθένεια, τον θεωρούν αδύναμο. Συχνά τα παράπονα των ανδρών χλευάζονται και περιθωριοποιούνται. Σκεφτείτε την κατάσταση με τα Όσκαρ Will Smith – το Διαδίκτυο δεν θα σταματούσε με τα αστεία.

Ευτυχώς, όμως, οι άνδρες με ψυχικές ασθένειες έχουν λάβει περισσότερη προσοχή. Ως κοινωνία, θα πρέπει να υποστηρίζουμε την καλή ψυχική υγεία για ΟΛΟΥΣ. Η κοινωνία μόλις αρχίζει να παίρνει στα σοβαρά την ψυχική υγεία. Η ψυχική ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις, και μόνο και μόνο επειδή ένας άνδρας υποφέρει από αυτήν, δεν είναι λιγότερο άντρας. Θα πρέπει να λαμβάνει την ίδια προσοχή, φροντίδα και προσοχή όπως οποιοσδήποτε άλλος.

Η ψυχική υγεία είναι κάτι για το οποίο δεν συζητιέται αρκετά, και συχνά το σκουπίζουμε κάτω από το χαλί γιατί δεν είναι απαραίτητα ένα άνετο θέμα. Ως άνδρες, δεν το συζητάμε γιατί υπάρχει ακόμα ένα στίγμα γύρω από αυτό – γνωστός και ως «αδυναμία». Οι άντρες πιστεύουν ότι το να ζητάμε βοήθεια είναι σημάδι αδυναμίας – ότι εμείς, ως άντρες, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να χειριστούμε τις δικές μας ασθένειες.

Αυτό το απόσπασμα είναι αυτό που επέλεξα να με εκπροσωπήσει στην επετηρίδα της ανώτερης ηλικίας μου. Ήμουν σε ένα σημείο της ζωής μου που συνέβαιναν πολλά μαζί μου προσωπικά. Ήταν πιο εύκολο για μένα να χαμογελάσω, να φορέσω ένα χαρούμενο πρόσωπο και να είμαι ο συμπαθής χαρούμενος τύπος παρά να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους και να τους λέω τι συνέβαινε με εμένα. Είχα πολλούς δαίμονες από την αναταραχή που αντιμετώπισα.

Εχοντας πεί αυτό, Θέλω να μιλήσω για την αντιμετώπιση των δαιμόνων γιατί είχα να αντιμετωπίσω πολλούς δικούς μου. Εγώ τους παλεύω συνέχεια, και θα πρέπει να πολεμάς και εσύ με τους δικούς σου. Όλοι τους έχουμε και αν δεν ασχοληθείς μαζί τους, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη ζωή σου.

Τα γεγονότα της ζωής μας συμβαίνουν για να διαμορφώσουμε αυτό που είμαστε. Μερικά είναι καλά, όπως οι πιο σημαντικές δυσκολίες που έχουμε ξεπεράσει, ο τρόπος που ζήσαμε τη ζωή μας και οι μοναδικές εμπειρίες που μας έκαναν τους δυνατούς, καταπληκτικούς και όμορφους ανθρώπους που είμαστε. Αλλά μερικά δεν είναι τόσο καλά, και αυτά είναι που θεωρώ δαίμονες. Είναι τα πράγματα που μας συμβαίνουν που μας επηρεάζουν αρνητικά και είναι πιο δύσκολο να τα ξεπεράσουμε. Μας επηρεάζουν σε βαθύ επίπεδο. Μπορούμε να τα χωρίσουμε και μάλιστα να παραδεχτούμε ότι είμαστε αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουμε τι συνέβη. Ωστόσο, θα ξαναβγούν εκεί που δεν τα περιμένεις.

Αυτοί οι δαίμονες εκδηλώνονται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και πτυχές της ζωής μας. Θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη ζωή μας αν δεν είμαστε αρκετά δυνατοί και γενναίοι για να τους αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Ειλικρινά, αποφάσισα να επιλέξω την ευτυχία από το θυμό, την εχθρότητα και τους δαίμονες πριν από χρόνια. Έτσι, ξεκίνησα τη θεραπεία το συντομότερο δυνατό.

Είμαι εδώ για να σας πω ότι δεν είμαστε εξοπλισμένοι για να χειριστούμε πολλούς από τους δαίμονές μας και είναι απολύτως εντάξει να ζητήσουμε βοήθεια. Δεν είναι μόνο εντάξει, αλλά οι άνθρωποι που αναζητούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους είναι τόσο εκπληκτικά δυνατοί και γενναίοι — ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να είναι ευτυχισμένοι σε αντίθεση με το να κρατιούνται κάτω από αυτά που τους συνέβη! Είναι αυτοί που πετυχαίνουν σε αυτόν τον κόσμο.

Στο βίντεο «Άνδρες και Ψυχική Υγεία» παρακάτω, κάντε κλικ για να ακούσετε μερικά από τα χαμηλά μου σημεία και πώς η οπτική του φίλου μου Paul για την ψυχική υγεία έχει αλλάξει με τα χρόνια. Αυτό το βίντεο θα σας δώσει μερικές πρακτικές συμβουλές και υποστήριξη για την ψυχική σας υγεία.

Εάν παλεύετε και έχετε δαίμονες που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε, που σας εμποδίζουν να ζήσετε μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή, προτείνω ανεπιφύλακτα να μιλήσετε με έναν θεραπευτή. Είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι – και Δεν υπάρχει τίποτα αδύναμο στο να αναζητάς βοήθεια. Υπάρχουν διαφορετικοί θεραπευτές εκεί έξω — αλλά δεν είναι όλοι εξαιρετικοί, ούτε είναι όλοι κατάλληλοι για εσάς. Αυτό που μπορεί να λειτουργεί για μένα μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς. Και είναι εντάξει. Πρέπει να δοκιμάσεις διαφορετικά για να βρεις το σωστό γιατί αξίζεις την ευτυχία.

Λοιπόν, γιατί να μην μιλήσετε με άτομα που γνωρίζετε; Όταν εκφράζετε σκέψεις και συναισθήματα όταν μιλάτε σε οικογένεια, φίλους, συναδέλφους ή αγνώστους, θα λαμβάνετε συμβουλές, προτάσεις ή απόψεις ως απάντηση. Αυτή είναι μια μορφή υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Αυτή η δέσμευση δεν είναι θεραπεία.

Στη θεραπεία (θεραπευτές, σύμβουλοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί), δημιουργείται μια επαγγελματική σχέση όπου καθοδηγείστε να ανακαλύψετε κίνητρα για αλλαγή και λύσεις σε προβλήματα. Οι θεραπευτές δεν σας δίνουν συμβουλές ούτε σας λένε να δείξετε κενό τι θα «διορθώσει» τα προβλήματά σας. Οι θεραπευτές ξέρουν ποιες ερωτήσεις να κάνουν, σας καθοδηγούν σε ζητήματα ενώ ακούνε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και αναλαμβάνουν συνθήματα. Από εκεί, Οι θεραπευτές μπορούν να προτείνουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ανεξάρτητα.

Πολλοί θεραπευτές είναι πρόθυμοι να σας δουν για σημαντικά μειωμένες χρεώσεις, μερικές φορές ακόμη και δωρεάν ή σε συστήματα πληρωμών συρόμενης κλίμακας. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το Better Help, το οποίο είναι online γραμμή και διακριτικά από την άνεση του σπιτιού μου. Μιλήστε με την οικογένεια και τους φίλους σας εάν θέλετε κάποιος να σας συμβουλεύσει, να σας πει τι να κάνετε και να πείτε: «Φίλε, είναι χάλια! Θα βελτιωθεί.” Αλλά, εάν θέλετε κάποιος να παρέχει επαγγελματική υποστήριξη για να βελτιωθεί πραγματικά, μιλήστε με έναν θεραπευτή.

Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά φοβερό στη ζωή, αλλά σίγουρα δεν είμαι φοβερός όταν ασχολούμαι μόνο με τους δαίμονές μου. Είναι απαραίτητο να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος και να αναζητήσεις βοήθεια για να πάρεις τον έλεγχο. Σας ικετεύω να επιλέξετε να είστε ευτυχισμένοι — και ζητήστε βοήθεια αν τη χρειάζεστε.

Bir cevap yazın