Ενισχύστε τη διάθεσή σας – στιγμιαία ευτυχία! – Alpha M

1
Ενισχύστε τη διάθεσή σας – στιγμιαία ευτυχία!  – Alpha M

Η λιακάδα στους ώμους μου με κάνει χαρούμενη. Και είναι αλήθεια. Ο ήλιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σας κάνει ευτυχισμένους… σχεδόν αμέσως. Αλλά δυστυχώς, λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που έχουν εμμονή με την αντιγήρανση και το αντηλιακό, οι άνθρωποι αποφεύγουν τον ήλιο περισσότερο από ποτέ. Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν στο πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι ο ήλιος, αλλά έχει γίνει υπερβολικός. Η χρήση αντηλιακού είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή του καρκίνου του δέρματος και του ηλιακού εγκαύματος, αλλά αν το μόνο που έχει σημασία για τους περισσότερους ανθρώπους είναι η αντιγήρανση να συμβαδίζουν με τα ριζωμένα πρότυπα ομορφιάς με κόστος τη μη λήψη του κατάλληλου ηλιακού φωτός, ορισμένες πτυχές της ζωής θα υποφέρουν.

Το φως του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική σας υγεία — Καθώς ξεκίνησα αυτό το ενημερωτικό δελτίο, η λιακάδα στους ώμους μου με κάνει χαρούμενη. Ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ενδορφίνες όταν το δέρμα σας εκτίθεται στο ηλιακό φως για μια συγκεκριμένη περίοδο. Το ανώτερο στρώμα του δέρματος παράγει βήτα-ενδορφίνη, μια ορμόνη που απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος. Όταν η βήτα-ενδορφίνη φτάνει στον εγκέφαλο, κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους. Αντίστροφα, η έλλειψη ηλιακού φωτός μπορεί να προκαλέσει ζοφερότητα.

Το φως του ήλιου ενεργοποιεί επίσης τον εγκέφαλο να απελευθερωθεί νευροδιαβιβαστές σεροτονίνης (ορμόνη ευτυχίας) και ντοπαμίνης (ορμόνη της καλής αίσθησης). Η σεροτονίνη τονώνει τη διάθεση και σας κάνει να ηρεμείτε. Η έλλειψη ηλιοφάνειας είναι ένας λόγος που τα ποσοστά κατάθλιψης είναι υψηλότερα το χειμώνα, όταν οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν τόσο πολύ ηλιακό φως όσο το καλοκαίρι.

Όσο για τις ρυτίδες, οι άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν να φοβούνται υπερβολικά τις ρυτίδες, καθώς αποτελούν φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Θα προτιμούσα να ήμουν 90 χρονών και να έχω ασυνήθιστες αναμνήσεις από μια ηλιόλουστη στιγμή στην παραλία κάθε καλοκαίρι, να χαζεύω στο σερφ και να νιώθω υπέροχα ή να κάνω πεζοπορία στα βουνά και να βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει παρά να νιώθω τον εαυτό μου. δίκαιος γιατί το πρόσωπό μου είναι 19% λιγότερο ρυτιδωμένο από την ομάδα μου στο γηροκομείο. Με άλλα λόγια, Η αποφυγή του ήλιου για την αποφυγή των ρυτίδων και, με τη σειρά της, η μη διασκέδαση είναι πρόβλημα.

Ένας φίλος μου πάλευε με την κατάθλιψη και το άγχος. Ο γιατρός του είπε ότι είχε αυτές τις προκλήσεις λόγω υψηλού στρες και έλλειψης βιταμίνης D. Του συνταγογραφήθηκαν βιταμίνες αλλά και του είπαν να βγαίνει στον ήλιο για μια ώρα καθημερινά. Ο ήλιος δεν θεράπευσε μαγικά την ψυχική του υγεία (η θεραπεία δεν είναι ποτέ γραμμική), αλλά παρατήρησε μια αξιοσημείωτη διαφορά. Βάζει ένα σημείο να βγαίνει στον ήλιο για μια ώρα 3 φορές την εβδομάδα.

Οι άνθρωποι γνώριζαν για τα οφέλη του ήλιου εδώ και πολύ καιρό, αλλά πιο πρόσφατα, οι βλάβες ήταν γνωστές μόνο από μελέτες και δεδομένα. Σίγουρα έχουμε το πλεονέκτημα της σύγχρονης γνώσης. Τούτου λεχθέντος, δεν πρέπει να αποφεύγουμε οτιδήποτε σχετίζεται με τον ήλιο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του. Πρέπει να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση και να είμαστε προσεκτικοί ορισμένων ωρών της ημέρας, την τοποθεσία, τη διάρκεια της έκθεσης και τη γενετική. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να σφάλλουμε από την πλευρά της προσοχής, αλλά μην το αφήνουμε να μας ελέγχει.

Το φως του ήλιου είναι κρίσιμο για τη συνολική υγεία: βιταμίνη D, κιρκάδιος ρυθμός (ρυθμίζει τον ύπνο και τις ορμόνες και μειώνει το άγχος ως αποτέλεσμα), την υγεία των μιτοχονδρίων και την υγεία του δέρματος (η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να θεραπεύσει την ψωρίαση, την ακμή, τον ίκτερο, το έκζεμα και τους περισσότερους μύκητες/βακτήρια) . ΕΙΔΙΚΑ, Η βιταμίνη D είναι ένα ενισχυτικό διάθεσης που υποστηρίζεται από την έρευνα και μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση ορισμένων συμπτωμάτων κατάθλιψης και άγχους.

Η έλλειψη έκθεσης στον ήλιο, που σημαίνει έλλειψη βιταμίνης D, έχει συνδεθεί με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων. Ο ήλιος παρέχει στο σώμα βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου. Συμβάλλει άμεσα στην υγεία των οστών, βοηθώντας στην αποφυγή της ραχίτιδας και της οστεοπόρωσης (που μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες). Η ουσία είναι Η ζημιά στην υγεία σας που προκαλείται από ανεπάρκεια βιταμίνης D και άλλα προβλήματα αντισταθμίζει δραματικά την πιθανή φωτοφθορά γίνεται σε δέρμα καλυμμένο με αντηλιακό κατά τη διάρκεια ελαφριάς έως μέτριας έκθεσης στον ήλιο.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ενώ βγαίνετε έξω, καθώς δεν χρειάζεστε ωμό δέρμα για να επωφεληθείτε από τον ήλιο. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά για τα πολλαπλά οφέλη της αντηλιακής προστασίας. Και χρησιμοποιήστε αντηλιακό στο πρόσωπό σας ανά πάσα στιγμή — πριν βγείτε από την πόρτα το πρωί. Το δέρμα του προσώπου σας είναι εύθραυστο. Επιπλέον, ελεγχόμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική χρήση αντηλιακού ευρέως φάσματος SPF 15 ή υψηλότερου μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ακανθοκυτταρικού καρκινώματος κατά περίπου 40 τοις εκατό, μελανώματος κατά 50 τοις εκατό και πρόωρης γήρανσης του δέρματος κατά 24 τοις εκατό.

Και πάλι, όπως είπα, χρειαζόμαστε ισορροπία. Ο ήλιος είναι ευεργετικός με μέτρο. Όλοι θα γερνάμε, οπότε μερικές γραμμές είναι ασήμαντες σε σύγκριση με τα οφέλη της ηλιοφάνειας. Φυσικά, δεν πρέπει να βγαίνετε έξω για μαύρισμα για ώρες—και η έκθεση στον ήλιο σε σημείο καύσης αυξάνει πολλούς κινδύνους για την υγεία. Το όφελος του ήλιου για την υγεία είναι σαν μια καμπύλη σε σχήμα καμπάνας. Θέλετε να λαμβάνετε αρκετά για σωστή υγεία αλλά όχι πάρα πολύ, κάτι που κινδυνεύει για την υγεία και την πρόωρη γήρανση.

Πάρτε όλες αυτές τις πληροφορίες όπως θέλετε. Προτιμώ να είμαι προσεκτικός και να απολαμβάνω τον ήλιο με αντηλιακό παρά να φοβάμαι το φως της ημέρας σαν βαμπίρ. 10 -15 λεπτά καθημερινά με SPF στο πρόσωπό σας (ιδανικά το πρωί και το βράδυ) είναι το βέλτιστο. Και αφήστε αυτόν τον ήλιο να τονώσει τη διάθεσή σας, να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και να σας κάνει αμέσως πιο ευτυχισμένους. Θα αισθανθείτε καλύτερα! Αλλά αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε εάν το φυσικό φως του ήλιου μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, κοιτάξτε μια γάτα στον ήλιο. Είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη – πιστέψτε με.

Bir cevap yazın