Η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη – ούτε οι άντρες – Alpha M

0
Η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη – ούτε οι άντρες – Alpha M

Θέλω να είμαι ο καλύτερος άνθρωπος που μπορώ. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό να είσαι άντρας; Αν με ρωτάτε αυτό, ανατρέχω σε μια εποχή που ήμουν στα Starbucks και είδα έναν άντρα να παίζει ένα παιχνίδι τάβλι με τον γιο του.

Για κάποιο λόγο, βλέποντας αυτόν τον άντρα να παίζει αυτό το παιχνίδι με αυτό το μικρό παιδί με έκανε να σκεφτώ τα λάθη της ζωής που έχω κάνει, τα μαθήματα που έχω πάρει και τους ανθρώπους που ήρθαν και έφυγαν στη ζωή μου που άφησαν ένα μικρό κομμάτι του εαυτού τους μαζί μου. Ανεξάρτητα από το πόσο ασήμαντες είναι οι συνεισφορές, είμαι ο άνθρωπος που είμαι σήμερα λόγω αυτών των σχέσεων και των αλληλεπιδράσεων που είχα με αυτά τα άτομα. Είσαι το ίδιο.

Το άτομο που είσαι έχει διαμορφωθεί από τους ανθρώπους της ζωής σου. Αυτό το γεγονός μπορεί να με τρομάξει γιατί συνειδητοποιώ ότι αυτό σημαίνει ότι διαμορφώνω τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχομαι σε επαφή. Είσαι επίσης. Και συνειδητοποιώ ότι με όλους εσάς που με παρακολουθείτε, αναγνωρίζω ότι είναι μεγάλη ευθύνη. Αυτό με έκανε να σκεφτώ ακόμη περισσότερο το ποιος είμαι, ο τύπος του ανθρώπου που είμαι και ο τύπος του άντρα που είμαι…. με άλλα λόγια, ο τύπος του άντρα που είμαι και θέλω να είμαι.


Το ότι έχεις πακέτο δεν σε κάνει άντρα – αυτό σε κάνει άντρα. Το γεγονός ότι μπορείς να αφήσεις μια γυναίκα έγκυο δεν σε κάνει άντρα – σε κάνει άντρα. Το πώς χειρίζεσαι όμως τις ευθύνες σου σε κάνει άντρα. Γνωρίζοντας πώς να είστε ευτυχισμένοι χωρίς να βασίζεστε σε άλλους, ξέροντας πώς και πότε να τηρείτε τον εαυτό σας χωρίς να είστε υπερβολικά αλαζονικοί και να έχετε πεποίθηση για τις πεποιθήσεις σας, αλλά να είστε πρόθυμοι να διορθωθείτε όταν κάνετε λάθος.

Βασικα, Το να είσαι άντρας είναι απλώς να μπορείς να υψωθείς πάνω από όλες τις μαλακίες που σε περιβάλλουννα είστε ανεξάρτητοι και ικανοί να εστιάζετε στους δικούς σας στόχους και τα έργα σας και να είστε σκληραγωγημένοι από τα σκληρά μαθήματα στη ζωή, ενώ αφήνετε όλα αυτά να σας ταπεινώνουν αντί να σας τραβούν κάτω.

Όταν είσαι αγόρι, είσαι πολύ εντυπωσιασμένος. Κάνεις αυτό που λέει η μαμά σου και θέλεις ο μπαμπάς σου να είναι περήφανος για σένα. Ντύνεσαι όπως ντύνονται οι διασημότητες και οι μουσικοί, παρόλο που στην πραγματικότητα απλώς πληρώνονται για να προωθήσουν αυτά τα ρούχα. Σε νοιάζει πώς σε βλέπουν οι συνομήλικοί σου. Αλλά, όταν «γίνεσαι άντρας», σταματάς να ενδιαφέρεσαι για αυτά τα πράγματα και κοιτάς βαθιά μέσα σου. Το να είσαι άντρας σημαίνει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, να αποδέχεσαι τις συνέπειες και να κάνεις το πράγμα σου χωρίς ντροπή. Αν κάνεις τυφλά αυτό που θέλουν οι άλλοι να κάνεις, δεν είσαι ενήλικας. Είσαι απλά ένα εργαλείο.

Οι άντρες ανταποκρίνονται αντί να αντιδρούν. Ένας άντρας κατανοεί τα τεράστια χάσματα και τις εξαιρετικά περίπλοκες καταστάσεις που φέρνει η ζωή. Η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη και δεν υπάρχει πάντα απλώς χρόνος για να είσαι χαρούμενος και χρόνος για λύπη. Όπως γνωρίζουμε, τα περισσότερα πράγματα απαιτούν μεγάλο στοχασμό για να γίνουν πλήρως κατανοητά. Με λίγα λόγια, ένα αγόρι αντιδρά στα συναισθήματά του και στο πλαίσιο της στιγμής. Αντίθετα, ένας άντρας αξιολογεί το ΓΙΑΤΙ νιώθει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα και ανταποκρίνεται ανάλογα. Αυτή η ιδέα με βοήθησε να ξεχωρίσω τον τύπο των ανδρών με τους οποίους επιδιώκω να είμαι φίλος και να μπω στη ζωή μου.

Το να είσαι ήρεμος σε μια άσχημη κατάσταση κάνει έναν άντρα. Δεν θεωρώ έναν άντρα άντρα γιατί είναι γρύλος και χτισμένος σαν Έλληνας θεός. Έχω δει τύπους με τζάκ που πηγαίνουν στο γυμναστήριο να είναι τα μεγαλύτερα μουνιά που έχω δει ποτέ. Αλλά, ο τύπος που μπορεί να παραμείνει ήρεμος και προσπαθεί να βρει μια λύση σε μια κακή κατάσταση είναι ο τύπος στον οποίο κοιτάζουν όλοι. Αυτός ο τύπος μπορεί να μην είναι ο πιο δυνατός, ο πιο όμορφος ή ο πιο δυνατός. Αλλά άγιο σκατά, όταν τα πράγματα γίνονται τρελά, ή υπάρχει μια κακή κατάσταση, όλοι απευθυνόμαστε σε αυτόν. Το να είσαι μόνο στην παρουσία του κάνει τους άλλους να ηρεμούν.

Όλοι οι «πραγματικοί άντρες» που ξέρω δεν έχουν ιδέα ότι θεωρούνται «πραγματικοί άντρες» επειδή δεν αναζητούν ούτε θέλουν την επικύρωση από ξένους — δεν είναι αυτό το κίνητρό τους με το πώς ζουν τη ζωή τους. Είναι ειλικρινείς και πιστοί και ο χαρακτήρας τους υποστηρίζεται από μια βαθιά ριζωμένη ακεραιότητα που μπορείτε να νιώσετε παρουσία τους. Έχουν πεποίθηση και είναι περήφανοι, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα παραδεχτούν όταν κάνουν λάθος. ΔΕΝ επιδεικνύονται ΠΟΤΕ. δεν χρειάζεται γιατί ξέρουν τι είναι. Δίνουν το παράδειγμα. Η αληθινή λυδία λίθος για έναν άντρα είναι η εικόνα που νιώθει την ανάγκη να προβάλει στους άλλους. Ένας πραγματικός άντρας είναι ασφαλής στο πέρασμά του και δεν χρειάζεται να σαλπίσει τη δική του τρομπέτα.

Το να είσαι άντρας σημαίνει να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να εστιάζεις στην κατανόηση του εαυτού σου αντί να εστιάζεις σε αυτά που δεν μπορείς να ελέγξεις. Πρώτον, οι γονείς σου ήταν άνθρωποι. όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, ξεπήδησαν. Σίγουρα, θα μπορούσαν να τα κατάφερναν καλύτερα, αλλά ο κώλος σου είναι ζωντανός και κλωτσάει. Έτσι, δεν τα πήγαν και πολύ άσχημα. Μην αγχώνεστε για τη ζημιά που έκαναν. Αντίθετα, αφιερώστε χρόνο κάνοντας καλύτερα. Επίσης, το να είσαι άντρας σημαίνει ότι καταλαβαίνεις ότι και οι γυναίκες είναι άνθρωποι – σταματήστε να το περιπλέκετε υπερβολικά. Επιπλέον, το να είσαι άντρας σημαίνει ότι συνειδητοποιείς ότι κάποια επιχειρήματα πρέπει να εγκαταλείψουν – δεν αξίζει να κάνεις έναν άσκοπο εχθρό.

Συνειδητοποιήστε ότι το αλκοόλ είναι ένα χημικό κατασταλτικό που δεν θα σας βοηθήσει όταν έχετε κατάθλιψη. Οι περισσότεροι δεν πληρώνονται όλοι για χόμπι και μπορεί τελικά να αλλάξετε τα ενδιαφέροντά σας ούτως ή άλλως (ειδικά αν τους κάνετε να λειτουργήσουν). Αλλά το να κάνεις σωστά μια δουλειά αξίζει τον επιπλέον χρόνο και προσπάθεια. Όταν φαίνεται καλό, λειτουργεί σωστά και μπορείτε να είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα, θα νιώσετε αυτή την περηφάνια. Αξίζει πολύ περισσότερο από το να κάνεις μια μισή δουλειά. Και όπως λέω πάντα, θα f@#k up. Μάθετε πώς να μαθαίνετε από αυτό, τότε μπορείτε να αποτρέψετε το f@3k up από το f@#king you up την επόμενη φορά.

Μετά από όλα αυτά που λέγονται, συνειδητοποιώ κάτι σχετικά με το να είμαι άντρας. Απλά να είσαι καλός άνθρωπος. Διαδώστε περισσότερη αγάπη σε αυτόν τον κόσμο από ό,τι την κληρονομήσατε και κάντε θετικές αλλαγές στην κοινότητά σας ή στη ζωή κάποιου. Αν μπορείς να κάνεις αυτά τα πράγματα, έχεις ξεπεράσει το να είσαι άντρας. Εισαι καλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Σίγουρα, όλοι θα έχουμε δύσκολα σημεία όπου δεν είμαστε τα καλύτερά μας, αλλά δεν πειράζει. Δεν μας κάνει να δείχνουμε τα συναισθήματά μας ή να ζητάμε ένα χέρι βοήθειας. Αν μη τι άλλο, μας κάνει πιο δυνατούς από τους περισσότερους. Οπότε, γίνε ο καλύτερος άνθρωπος που μπορείς να είσαι. Εκτός αυτού, να είσαι ένα άτομο που θα ήθελες να έχεις ως καλύτερο φίλο.

Bir cevap yazın