Η πραγματικότητα της κοινωνικής ζωής των ενηλίκων – Alpha M

0
Η πραγματικότητα της κοινωνικής ζωής των ενηλίκων – Alpha M

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνεις φίλους ως ενήλικας; Ο Seinfeld είχε λίγα λόγια για αυτό ακριβώς το θέμα. (Βοηθάει να το διαβάζεις με τη φωνή του Τζέρι…)

Όταν είσαι ενήλικας, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις έναν νέο φίλο. Όποια κι αν είναι η ομάδα που έχετε τώρα, με αυτούς θα πάτε. Δεν παίρνετε συνέντευξη. δεν κοιτάς κανένα νέο άτομο. δεν σας ενδιαφέρει να δείτε καμία εφαρμογή. Δεν ξέρουν τα μέρη. Δεν ξέρουν το φαγητό. Δεν γνωρίζουν τις δραστηριότητες. Αν συναντήσω έναν άντρα σε ένα κλαμπ στο γυμναστήριο ή κάπου: «Είμαι σίγουρος ότι είσαι πολύ καλός άνθρωπος. Φαίνεται ότι έχετε πολλές δυνατότητες, αλλά απλώς δεν προσλαμβάνουμε αυτή τη στιγμή ».

Φυσικά, όταν είσαι παιδί, μπορείς να είσαι φίλος με οποιονδήποτε. Θυμάστε όταν ήσασταν μικρός, ποια ήταν τα προσόντα;

Αν κάποιος είναι μπροστά στο σπίτι μου ΤΩΡΑ, αυτός είναι ο φίλος μου. Αυτό είναι.

‘Είσαι μεγάλος;’ ‘Οχι.’ ‘Εξαιρετική! Έλα μέσα. Πήδα πάνω κάτω στο κρεβάτι μου ».

Και αν έχετε κάτι κοινό, «Σας αρέσει το Cherry Soda; Μου αρέσει Cherry Soda! Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι!’

Με άλλα λόγια, όπως δήλωσαν τόσο άψογα οι New York Times, «Καθώς οι εξωτερικές συνθήκες αλλάζουν, γίνεται πιο δύσκολο να πληρούνται οι τρεις προϋποθέσεις που οι κοινωνιολόγοι από τη δεκαετία του 1950 θεωρούν κρίσιμες για την απόκτηση στενών φίλων: εγγύτητα; επαναλαμβανόμενες, απρογραμμάτιστες αλληλεπιδράσεις. και μια ρύθμιση που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αφήσουν την επιφυλακή τους και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον».

Έτσι, όταν ήμασταν μικροί, κάναμε φίλους εκεί που τους βρίσκαμε. Μένεις δίπλα! Φίλε! Κάθεσαι δίπλα μου στο σχολείο! Φίλε! Γενικά είχαμε παρόμοια αλλά περιορισμένα ενδιαφέροντα. Αλλά Ως ενήλικες, φιλτράρουμε άτομα με τα οποία δεν συμφωνούμε πολιτικά, κοινωνικάκτλ. Με τα λίγα άτομα που έχουν απομείνει, έχει απομείνει μόνο μια πολύ μικρή δεξαμενή πιθανών φίλων.

Πώς το ξεπερνάμε αυτό; Το πρώτο σας βήμα είναι να προετοιμαστείτε για να νιώθετε άβολα. Πρέπει να βγείτε έξω από τα προσωπικά σας όρια. Υποθέτω ότι δεν έχετε φίλους ή δεν είχατε φίλους. οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ένα άγγιγμα κοινωνικού άγχους. Για να συναντήσετε ανθρώπους, πρέπει να είστε πρόθυμοι να νιώθετε άβολα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πάτε σε μέρη που δεν θα πηγαίνατε απαραίτητα. Σημαίνει ότι πρέπει να μιλήσετε με άτομα με τα οποία δεν θα μιλούσατε απαραίτητα. Αλλά αυτό είναι το κλειδί!

Το να νιώθεις άβολα είναι εντάξει γιατί έχω μια ύπουλη υποψία ότι ο νέος καλύτερος φίλος ή ο φίλος σου ΔΕΝ θα είναι ο ντελίβερας της πίτσας σου. Λοιπόν, θα μπορούσε να είναι — ποιος ξέρει, ίσως και οι δύο έχετε μια αμοιβαία αγάπη για το πεπερόνι, και το ανακαλύπτετε όταν πέφτουν η πίτσα σας. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά κύριοι, η εικασία μου είναι ότι δεν πρόκειται να συμβεί, και πρέπει να το καταλάβετε μέρος της διαδικασίας είναι άβολο.

Τώρα ήρθε η ώρα να κοινωνικοποιηθείτε. Εσύ, φίλε μου, πρέπει να είσαι λίγο κοινωνική πεταλούδα και υπάρχουν δύο τρόποι για να βρεις νέα δροσερά πράγματα να κάνεις. Χρησιμοποιήστε ιστότοπους όπως το meetup.com, όπου συνδέετε τον ταχυδρομικό σας κώδικα και μπορείτε απλώς να μελετήσετε όλες τις διαφορετικές ομάδες και δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο διαδικτυακός πόρος είναι το CitySearch. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που θα μιλήσουν για διαφορετικά γεγονότα και ωραία πράγματα που συμβαίνουν στη ρυμούλκησή σαςn. Συνιστώ να επιλέγετε ένα ή δύο πράγματα να κάνετε κάθε εβδομάδα.

Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήστε νέες συνήθειες ή χόμπι, όπως η συμμετοχή σε ένα γυμναστήριο και η άσκηση. Μπορείτε να συναντήσετε πολλούς ανθρώπους εκεί, αλλά το πρόβλημα με τα γυμναστήρια είναι ότι όλοι έχουν ακουστικά και κανείς δεν μιλάει ή συνομιλεί πραγματικά. Αυτό λοιπόν είναι ένα σαφές πρόβλημα! Αλλά θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε εκκλησία, αθλητικό πρωτάθλημα, ενδοσχολικό ποδόσφαιρο, σόφτμπολ, γκολφ Frisbee ή περισσότερα. Θα μπορούσατε επίσης να γίνετε εθελοντής σε μια σούπες ή στο Habitat for Humanity. Συμμετάσχετε — αυτό είναι καλό!

Μια άλλη υπέροχη ιδέα είναι να πάρτε 10-15 ώρες την εβδομάδα με μερική απασχόληση σε κάποιο δροσερό μέρος για να σας φέρουν κοντά στους συνομηλίκους σας ενώ βγάζετε κάποια επιπλέον μετρητά. Αυτή η θέση μερικής απασχόλησης θα σας περιβάλλει με άλλους συναδέλφους και πελάτες με τους οποίους θα πρέπει να αλληλεπιδράσετε.

Να είσαι κοινωνικός, αποδεχτείτε κάθε πρόσκληση που σας έρχεται. Εδώ είναι η συμφωνία – μπορεί να μην είστε άγριοι για αυτό το άτομο και μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν θα το λύσετε μαζί του. Αυτή η άθλια στάση μπορεί να σας απαγορεύσει να κάνετε φίλους. Έτσι, αντ ‘αυτού, σκεφτείτε την πρόσκληση κοινωνικής δικτύωσης ως εξής: συνειδητοποιήστε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν άλλους φίλους και, επομένως, εάν σας συστήνουν μερικούς από τους φίλους τους, μπορείτε να το πετύχετε με έναν ή περισσότερους από αυτούς. Το κλειδί είναι να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο.

Λοιπόν, πρέπει να προσελκύσετε κόσμο, αλλά δεν είναι τόσο απλό όπως, “Γεια, πώς τα πάτε;” Αυτό δεν πάει πουθενά. Πρέπει να το κάνεις ένα βήμα παραπέρα. Συνηθίστε να κάνετε ερωτήσεις: “Γεια, τι έχεις αυτό το Σαββατοκύριακο;” Τώρα εξετάζετε και δημιουργείτε διάλογο. Αυτή η επικοινωνία θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο.

Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι τα πράγματα. Είναι σχεδόν όπως με το ραντεβού — μην βιαστείτε αν ξέρετε ότι θα τον δείτε την επόμενη φορά. Μην δείχνεις πολύ πρόθυμος. Και πρέπει να φέρεις κάτι στο τραπέζι. Να είστε ευτυχισμένοι, να είστε ελκυστικοί, να είστε, κύριοι.

Οι φιλίες είναι δύσκολο να αναπτυχθούν, αλλά Είναι απαραίτητο να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας να κάνεις νέους φίλους. Πρέπει να γνωρίσεις όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους – δεν πρόκειται να τους αρέσουν όλους και με τους περισσότερους δεν θα έχεις καμία σχέση μετά από αυτή την αλληλεπίδραση. Αλλά στο τέλος, όταν το κάνετε αρκετά, θα αναπτύξετε μερικές σταθερές μακροχρόνιες φιλίες!

Bir cevap yazın