Θετική πρόοδος! 18 Horrible Hundred μύλοι κουταβιών έκλεισαν φέτος · Ένας ανθρώπινος κόσμος

2
Θετική πρόοδος!  18 Horrible Hundred μύλοι κουταβιών έκλεισαν φέτος · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Ο Τουσκ, ο οποίος διασώθηκε από πρόσφατα κλειστό μύλο για κουτάβια στο Κάνσας, αναρρώνει τώρα σε ένα στοργικό ανάδοχο σπίτι. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Beauties and Beasts, Inc.

Όταν οι βουλευτές του γραφείου του σερίφη μπήκαν στο Tree of Life Kennels στην κομητεία Sumner του Κάνσας, τον περασμένο μήνα, σοκαρίστηκαν με αυτό που είδαν – και μύρισαν. Δεκάδες σκυλιά, συμπεριλαμβανομένων των γκόλντεν ριτρίβερ, γαλλικών μπουλντόγκ, τεριέ και άλλων φυλών, βρέθηκαν σε βρώμικες και άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πολλοί από τους οποίους υπέφεραν από τραυματισμούς, υποσιτισμό και γενικά κακή υγεία, σύμφωνα με δελτίο τύπου. «Οι βουλευτές παρατήρησαν τρία σκυλιά με φρέσκα τραυματικά τραύματα που δεν φαινόταν να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα». Αυτό προφανώς δεν ήταν τρόπος να ζήσει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Τα τρία τραυματισμένα σκυλιά κατασχέθηκαν αμέσως, και λίγο αργότερα, στις 28 Σεπτεμβρίου, ένα ένταλμα έρευνας επέτρεψε στους βουλευτές της κομητείας Sumner, μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας του Κάνσας, το Αστυνομικό Τμήμα του Winfield, το Γραφείο του Σερίφη της κομητείας Cowley, το Animal Control της κομητείας Sedgwick και το Το Kansas Highway Patrol, για να αρπάξει τα υπόλοιπα 65 σκυλιά. Ο ιδιοκτήτης του μύλου για κουτάβια, Samuel Roman, κατηγορήθηκε για σκληρότητα στα ζώα και η έρευνα συνεχίζεται. Αρκετές τοπικές ομάδες τοποθέτησης ζώων παρενέβησαν για να φροντίσουν τα κατασχεθέντα ζώα, μεταξύ των οποίων Beauties and Beasts, Inc., Golden Belt Humane Society and Caring Hands Humane Society. Τα σκυλιά που αναρρώνουν θα φροντίζονται σε ανάδοχες κατοικίες εν αναμονή της έκβασης της υπόθεσης.

Ο Ηρακλής, ένα από τα σκυλιά που διασώθηκαν από το Tree of Life Kennels, βρέθηκε σε κακή κατάσταση, πάσχοντας από παρβοϊό. Τώρα λαμβάνει φροντίδα σε ένα στοργικό ανάδοχο σπίτι. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Beauties and Beasts, Inc.

Αυτή η ιστορία δείχνει τη δύναμή μας Stop Puppy Mills καμπάνια, η οποία εκδίδει ετήσια έκθεση του Horrible Hundred για προβληματικούς μύλους κουταβιών. Το Roman’s είναι το 18ου Η επιχείρηση εκτροφής σκύλων Horible Hundred που έκλεισε μόλις φέτος. Οι 18 μύλοι για κουτάβια Horrible Hundred που έχουν κλείσει μέχρι στιγμής το 2022 εντάσσονται σε μια λίστα με περισσότερα από 200 άλλα puppy mills που έχουν καταχωρηθεί σε μία ή περισσότερες από τις προηγούμενες αναφορές μας στο Horrible Hundred και έχουν κλείσει, είτε οικειοθελώς είτε με άλλο τρόπο, από τότε που ξεκινήσαμε να κυκλοφορούμε τον ετήσιο κατάλογο του 2013.

Νωρίτερα φέτος, μια άλλη ιδιοκτήτρια μύλου για κουτάβια, η Deanna Brundage, ήταν πρόστιμο 12.000$ από το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α., διέταξε να σταματήσει και να σταματήσει να εμπλέκεται σε δραστηριότητες που απαιτούν άδεια για την ευημερία των ζώων και του απαγόρευσε ισόβια την απόκτηση ομοσπονδιακής άδειας εμπόρου σκύλων. Επίσης, τον Ιούνιο του 2022, ένας μύλος για κουτάβια στο Μάντισον της Νεμπράσκα, γνωστός ως Flying High Aussies, ιδιοκτησίας της Μέγκαν Μαχλίν, έκλεισε ο εισαγγελέας της κομητείας. Ο Μαχλίν φέρεται να εξέτισε ποινή φυλάκισης για κακοποίηση παιδιών και παραβίαση των χωροταξικών διατάξεων σε σχέση με το μύλο της για κουτάβια, το οποίο είναι πλέον κλειστό.

Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση στο Κάνσας, ο Sgt. Ο Τάιλερ Κάρμιχαελ από το τμήμα ερευνών του γραφείου του σερίφη είπε στην Ομάδα Διάσωσης Ζώων ότι είχε ακούσει για πρώτη φορά για το ρείθρο από τοπικούς συνηγόρους που παραπονέθηκαν. Αφού είδε τις κακές συνθήκες για τον εαυτό του, έκανε πρόσθετη έρευνα και ανακάλυψε ότι το ρείθρο είχε εμφανιστεί στο δικό μας Έκθεση του Horrible Hundred του 2022 για προβληματικούς μύλους κουταβιών. Οπλισμένος με στοιχεία από το σημείο και την αναφορά που τεκμηριώνει το προηγούμενο ιστορικό απάνθρωπων συνθηκών, έλαβε το ένταλμα που οδήγησε στη διάσωση. Επικροτούμε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Sumner και τις τοπικές ομάδες διάσωσης που μπήκαν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να φέρουν τα σκυλιά σε ασφάλεια.

Η δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου κόσμου για τα σκυλιά δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις υπηρεσίες και τις ομάδες καταφυγίων και διάσωσης που ερευνούν αυτές τις επιχειρήσεις και βοηθούν στη διάσωση των σκύλων από σκληρές συνθήκες. Θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε προβληματικούς μύλους για κουτάβια στις αναφορές μας μέχρι είτε να κλείσουν οριστικά τις πόρτες τους είτε να σταματήσουν να κακομεταχειρίζονται τα σκυλιά τους.

Το κοινό μπορεί επίσης να κάνει αυτό που του αναλογεί, αρνούμενος να αγοράσει σκύλο από ιστότοπο, κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή οποιονδήποτε εκτροφέα που δεν έχει γνωρίσει προσωπικά. Εάν δείτε πιθανές παράνομες συνθήκες σε ένα μύλο για κουτάβια, επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία φροντίδας και ελέγχου ζώων ή το γραφείο του σερίφη και Ενημέρωσέ μας.

Ακολουθήστε την Kitty Block στο Twitter@HSUSKittyBlock.

Κατηγορίες

Animal Rescue and Care, Companion Animals

Bir cevap yazın