Λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε! – Alpha M

0
Λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε!  – Alpha M
Λαμβάνω αρκετά email από παιδιά, περισσότερα από όσα θα ήθελα, που έχουν αρχίσει να φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και δείχνουν καλύτερα και αισθάνονται καλύτερα συναισθηματικά και ψυχικά. Το πρόβλημα είναι ότι μερικοί άνθρωποι γύρω τους, όπως ένας σημαντικός άλλος, δεν υποστηρίζουν. Είναι υπερβολικό να ζητάτε λίγη υποστήριξη ή φιλοφρονήσεις; Αντίθετα, αυτοί οι τύποι νιώθουν θλίψη και χείλη ή δεν τραβούν την προσοχή.

Εδώ είναι ένα σενάριο που έχω ακούσει στο παρελθόν, και πάει κάπως έτσι. Μια γυναίκα ανησυχεί ότι όσο καλύτερα γίνεται ο σύντροφός της, τόσο περισσότερες γυναίκες θα τον προσέξουν. Μόλις αποκτήσει αυτοπεποίθηση ΚΑΙ νιώσει καλά με τον εαυτό του, ανησυχεί ότι θα καταλάβει ότι η δεξαμενή γνωριμιών έχει ανοίξει και θα επιλέξει κάποιον που έχει την ίδια νοοτροπία αντί για τη δική της. Αλλά τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτή την έλλειψη υποστήριξης;

Το πρώτο είναι η αλλαγή. Η αλλαγή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς οι άνθρωποι προτιμούν τη συνέπεια. Όταν η ζωή ξεφεύγει, τη συνοδεύει ένα άβολο συναίσθημα. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τους εαυτούς τους σε καριέρες όπου είναι άθλιοι, αλλά βολεύονται να είναι μίζεροι. Νιώθουν πιο άβολα με την αλλαγή που πρέπει να γίνει για να προχωρήσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις. Πολλοί παραμένουν σε ανθυγιεινές ή δυστυχισμένες σχέσεις επειδή η σκέψη της αλλαγής είναι πιο άβολη από το να είσαι σε μια ανθυγιεινή σχέση.

Η αλλαγή είναι τρομακτική. Ωρες ωρες οι κοντινοί μας άνθρωποι διστάζουν να μεγαλώσουμε και να εξελιχθούμε γιατί θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν τους χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Και αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό όσο διάολος. Οι αλλαγές στην αυτο-ανάπτυξή σας επηρεάζουν το ποιος γίνεστε, επομένως μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς επειδή δεν γνωρίζουν τις προθέσεις σας.

Στις σχέσεις, συγκεκριμένα, μπαίνουμε σε αυλάκια άνεσης. Όταν είσαι single, προσέχεις την περιποίηση και το στυλ σου. Αλλά μετά νιώθεις άνετα σε μια σχέση, και όλα αρχίζουν να καταρρέουν. Τελικά, ο ένας από τους δύο ανθρώπους αποφασίζει να φροντίσει καλύτερα τον εαυτό του. Η περιποίηση τους βελτιώνεται και το στυλ τους είναι στο σημείο, όταν το άλλο άτομο μπορεί να αρχίσει να φρικάρει. Αναρωτιούνται τι συμβαίνει και γιατί αλλάζει ο άλλος.

Έτσι, η ερώτηση από την οπτική γωνία του άντρα σχετικά με τη μη υποστηρικτική της γυναίκας μπορεί να είναι μια θεμιτή ανησυχία από την πλευρά της. Αφού άλλαζα τη νοοτροπία μου σχετικά με την υγεία και την ευεξία, θα δυσκολευόμουν να προσελκυστώ από κάποιον χωρίς παρόμοια στάση. Μερικές φορές οι αλλαγές που περνάμε μπορεί να μας κάνουν ασυμβίβαστους με τους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στη ζωή μας. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τις δύο πλευρές. Συμπάσχω και με τους δύο, αλλά συμφωνώ ότι πρέπει να σκεφτεί τι είναι καλύτερο για αυτόν να προχωρήσει, εάν το θέμα είναι υγεία και ευεξία.

Ο δεύτερος λόγος για την έλλειψη υποστήριξης είναι οι ανασφάλειες, που μπορεί να είναι στον εαυτό σας ή σε μια σχέση. Η ανασφάλεια δημιουργεί διχασμό ή σφήνα μεταξύ δύο ανθρώπων επειδή ο ένας δεν είναι υποστηρικτικός. Η ανασφάλεια είναι ένας φρικτός κύκλος που συμβαίνει και με τους άνδρες και τις γυναίκες. Αλλά στο προηγούμενο σενάριο, ο μάγκας αρχίζει να φροντίζει καλύτερα τον εαυτό του και η γυναίκα δεν είναι υποστηρικτική. Ο μάγκας νιώθει υπέροχα και αναρωτιέται γιατί δεν είναι υποστηρικτικός. Ανακαλύπτει ότι τον ανακρίνει, διαβάζει το τηλέφωνό του και τα μηνύματα του και είναι ανασφαλής.

Το μόνο σημείο που με κάνει να σταματήσω είναι ότι καταλαβαίνω ότι μπορεί να προέρχεται από ένα μέρος ανασφάλειας: φόβος ότι θα την παρατήσει για κάποιον άλλο, φόβος ότι θα σταματήσει να την αγαπά αν δεν αλλάξει τον εαυτό της, ανησυχήστε ότι θα περιμένει από αυτήν να αλλάξει τον τρόπο ζωής της όταν δεν αισθάνεται έτοιμη να κάνει αυτή την αλλαγήμι. Αλλά πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσει και να αντιμετωπίσει αυτούς τους φόβους. αυτό δεν είναι για να το διορθώσει.
Η απόφαση θα μπορούσε να συνοψιστεί στο (1) θα μπορούσε χωρίζω μαζί της επειδή δεν λαμβάνει αυτή την υποστήριξη, ή (2) θα μπορούσε αγανακτήσει στο διάολο της, που οδηγεί σε τσακωμό, με αποτέλεσμα την πρώτη επιλογή – τη διάλυση. Αλλά υπάρχει μια τρίτη επιλογή: η επικοινωνία.

Και οι δύο άνθρωποι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα και η επικοινωνία είναι το κλειδί. Πρέπει να καταλάβουν πώς να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του χωρίς κρίση και να το συζητήσουν. Άρα, η επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ΚΑΘΕ υγιούς σχέσης. Εάν χρειάζεστε περισσότερη υποστήριξη στη διαδικασία αλλαγής, ανοίξτε και επικοινωνήστε με το άλλο άτομο. Ενημερώστε τους πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία και η υποστήριξή τους για εσάς. Και πείτε ευχαριστώ όταν το άτομο κάνει έστω και λίγα υποστηρικτικά πράγματα. Θετική ενίσχυση, κύριοι!

Το να επιδιώκεις την αλλαγή και την προσωπική ανάπτυξη είναι αγάπη για τον εαυτό σου. Αν αλλαγή σημαίνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου, θα είσαι καλύτερος συνεργάτης, αφεντικό, σύζυγος, πατέρας, εραστής και οτιδήποτε άλλο. Τελικά, αν κάποιος στη ζωή σας αντιστέκεται, δεν αγαπά τον εαυτό του, εσάς ή και τα δύο. Θα μιλούσα με το άτομο ειλικρινά. Προσπαθήστε να καθησυχάσετε τυχόν φόβους που μπορεί να έχει αυτό το άτομο.

Εάν το άτομο είναι το σημαντικό σας άλλο, υπενθυμίστε της γιατί το ερωτευτήκατε και πείτε της ότι θέλετε να έχετε μια μακρά, ευτυχισμένη ζωή μαζί – πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές συμβαίνουν αλλαγές. Θυμίστε της ότι είναι μέρος του μέλλοντός σας και ότι η αλλαγή δεν είναι απαραίτητα κακή. Αν θέλετε να είστε με αυτό το άτομο μακροπρόθεσμα, θα πρέπει αναπτύξτε μια δυναμική όπου μπορείτε να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον στους στόχους σας, ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε στο ίδιο ταξίδι. Η ζωή είναι καλύτερη όσο πιο ευθυγραμμισμένοι είμαστε με τους συνεργάτες μας.

Αλλά η πιο κρίσιμη πτυχή είναι να διατηρήσεις τον εαυτό σου. Σκεφτείτε την προσωπική σας αλλαγή σαν μια πεζοπορία σε ένα βουνό όπου οι προμήθειες σας εξαφανίζονται σιγά σιγά. Χάνεις το φανάρι, το φαγητό, το καπέλο, τους χάρτες και το κιτ πρώτων βοηθειών. Αισθάνεστε ανασφαλείς και ευάλωτοι στην αποτυχία και χάνετε τα εφόδια, αλλά συνεχίζετε να προχωράτε. Μπορεί να εύχεστε να είχατε αυτό το φαγητό ή αυτό το καπέλο, αλλά δεν είναι πια μαζί σας – ωστόσο, συνεχίζετε να ανεβαίνετε, δεν γυρίζετε πίσω.

Το ταξίδι δεν έχει να κάνει με τα εφόδια αλλά την ανάβαση. Τελικά, περνάς γύρω από έναν θάμνο και βλέπεις τη θέα. Ο άνεμος περνάει από τα αυτιά σου και ο ήλιος λάμπει έντονα στο πρόσωπό σου. Φτάσατε στην κορυφή! Καταλαβαίνεις τώρα ότι δεν χρειαζόσουν αυτές τις προμήθειες. Είχες τον εαυτό σου και έφτασες στην κορυφή με την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή σου. ΕΣΕΙΣ είστε ένα κρίσιμο και κρίσιμο μέρος της υποστήριξης που χρειάζεστε!

Bir cevap yazın