Οι άντρες απομονώνονται καθώς μεγαλώνουν – Alpha M

0
Οι άντρες απομονώνονται καθώς μεγαλώνουν – Alpha M

Απομόνωση. Οι άνδρες τείνουν να γίνονται πιο απομονωμένοι και πιο μοναχικοί όσο μεγαλώνουν. Μετά από ένα ορισμένο σημείο, δεν κάνουν προσπάθεια να αποκτήσουν φιλίες και τείνουν να αποφεύγουν κάθε είδους κοινωνική δέσμευση. Πολλοί άντρες δεν έχουν στενούς άντρες φίλους, τουλάχιστον σε έναν μπορούν να μιλήσουν για το τι τους συμβαίνει προσωπικά. Επίσης, πολλοί άντρες ασχολούνται όλο και λιγότερο με τους φίλους τους όσο περνούν τα χρόνια.

Στα 20 σου, Η απομόνωση μπορεί να είναι εύκολη, καθώς η δημιουργία κοινωνικών συνδέσεων είναι δύσκολη. Ακόμα, αν δουλεύεις, είναι διπλά δύσκολο. Τότε, αν εργάζεστε εξ αποστάσεως, είναι τριπλά δύσκολο. Εάν δεν εργάζεστε ενεργά ή δεν πηγαίνετε στο σχολείο, αυτό είναι μια εντελώς άλλη προκλητική κατάσταση δημιουργίας φίλων. Το να βρίσκετε μέρη για να κάνετε παρέα και να δημιουργήσετε φιλίες μπορεί να αισθάνεστε συντριπτικό.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, μια σύνδεση συχνά θα ενισχυθεί ή θα διατηρηθεί μόνο εάν κάνετε την προσέγγιση. Σε ιδανική κατάσταση, θα ήσουν εσύ που θα απευθυνόταν τη μισή φορά, και μετά την άλλη μισή, κάποιος θα επικοινωνήσει μαζί σου. Εάν αισθάνεστε ότι ο μόνος σας απλώνει το χέρι, μπορεί να αποθαρρυνθείτε ή να αποθαρρυνθείτε, προκαλώντας τη διακοπή της σύνδεσης, οδηγώντας σε απομόνωση.

Αυτό το φαινόμενο είναι εμφανές και στα διαδικτυακά ραντεβού. Ο άντρας ξεκινά τη συζήτηση και σχεδιάζει το ραντεβού σχεδόν κάθε φορά. Οι συζητήσεις απλά δεν γίνονται αν ο άντρας δεν συνεχίσει τη συζήτηση. Σίγουρα, αυτό είναι μια γενίκευση και δεν ισχύει για κάθε σενάριο, αλλά είναι μια κοινή εμπειρία.

Είτε με άντρες φίλους είτε με ραντεβού, μπορεί να κουραστείτε από την έναρξη των συνδέσεων. Ωστόσο, πρέπει να βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας από καιρό σε καιρό για να ξεφύγετε από την απομόνωση. Οι βολικές φιλίες είναι αυτό που θέλουν πολλοί άνθρωποι. Δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο και προσπάθεια για να αναπτύξουν φιλίες και περιμένουν από το άλλο άτομο να κάνει όλη τη δουλειά. Σίγουρα μπορείτε να έχετε διασκέδαση και ευτυχία χωρίς αυτά στη ζωή σας. Κάντε μερικές νέες φιλίες που είναι αμοιβαία επωφελείς και ικανοποιητικές.

Οι άντρες κάποτε ήταν καλύτεροι στο να κάνουν φιλίες από ό,τι είναι μαζί τους η συνομιλία και η δικτύωση γίνονται χαμένη τέχνη. Είμαστε όλοι κολλημένοι στα τηλέφωνά μας. Εάν είστε αυτός που είναι καλός στο να ξεκινάει φιλίες και να κάνει σχέδια, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι για εσάς. Μπορεί να νιώθετε ανταμοιβή, αλλά μπορεί επίσης να αισθάνεστε επιβαρυμένοι. Εσείς, ο εμπνευστής, πρέπει επίσης να έχετε καλή αυτοεκτίμηση, επειδή οι άνθρωποι τείνουν να ξεφλουδίζουν πολύ σε σχέδια λόγω της ρουτίνας και των μπαγιάτικων ανέσεων. Η έλλειψη αμοιβαιότητας δεν είναι απόρριψη του ατόμου… ως ανθρώπου.

Λοιπόν, παρεκκλίνω. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση των ανδρών που είναι πιο απομονωμένοι και μοναχικοί. Συναναστραφείτε με νέα άτομα όποτε σας δίνεται η ευκαιρία. Κάθε στιγμή που βρίσκεστε έξω, πάρτε την ευκαιρία να συζητήσετε, να ξεκινήσετε συζητήσεις, να προσκαλέσετε νέες σχέσεις και να καλλιεργήσετε παλιές σχέσεις.

Μάθετε τι σημαίνει να είσαι κοινωνικός. του Dale Carnegie “Πώς να κερδίσετε φίλους και να επηρεάσετε τους ανθρώπους είναι ένα βιβλίο που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου (ολοκληρώθηκε με τόνους και αργκό της δεκαετίας του 1930) και διαβάζεται για όλους — συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν να είναι κοινωνικοί. Όταν γράφτηκε, οι διαπροσωπικές δεξιότητες πρόσωπο με πρόσωπο ήταν πιο ανεπτυγμένες από ό,τι στην εποχή μας των υπολογιστών, των βιντεοπαιχνιδιών, των εργασιών σε καμπίνες και της αυξανόμενης απομόνωσης των ατόμων (αποκοινωνικοποίηση) στην κοινωνία μας.

Αν και πολλές από τις συμβουλές του μπορεί να φαίνονται σαν κοινή λογική (ή ακόμα και πράγματα που έχω καλύψει εδώ και χρόνια στα βίντεό μου), Αυτό το είδος κοινής λογικής δυστυχώς λείπει, είτε στον προσωπικό είτε στον επαγγελματικό κόσμο. Για παράδειγμα, λέει να έχετε ανθρώπους σαν εσάς, να ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους άλλους, να χαμογελάτε, να θυμάστε τα ονόματα των ανθρώπων, να είστε καλός ακροατής, να μιλάτε για τα ενδιαφέροντα των άλλων και να κάνετε το άλλο άτομο να αισθάνεται ειλικρινά σημαντικό.

Το να μπορείς να δημιουργείς και να καλλιεργείς φιλίες εύκολα συνοψίζεται σε:

  • Το να ενδιαφέρεστε για άλλους ανθρώπους είναι κρίσιμο γιατί θα κάνετε περισσότερους φίλους σε σύγκριση με το να ενδιαφέρεστε άλλους για εσάς.
  • Το χαμόγελο με συγκινητικό τρόπο φωτίζει τη ζωή όσων το βλέπουν.
  • Η ανάκληση του ονόματος κάποιου είναι ο πιο πολυπόθητος, ο πιο σημαντικός ήχος σε οποιαδήποτε γλώσσα.
  • Το να είσαι καλός ακροατής και να ενθαρρύνεις αυτούς να μιλούν για τον εαυτό τους είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνικοποίηση, καθώς οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο να μιλήσουν για τον εαυτό τους παρά για τους άλλους.
  • Πιο συγκεκριμένα, το να μιλάμε με γνώμονα τα ενδιαφέροντα του άλλου είναι κρίσιμο.
  • Και η βαθύτερη παρόρμηση στην ανθρώπινη φύση είναι να αισθάνεται σημαντικός, επομένως το να κάνεις ένα άλλο άτομο να αισθάνεται σημαντικό είναι ειλικρινές.

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με το χάρισμα να είναι εξαιρετικά συμπαθείς, ενώ άλλοι πρέπει να μάθουν και να εξασκηθούν. Σε κάποιους αρέσει σε άλλους με όλη τους την καλοσύνη και τις αποσκευές τους. Μόλις κάνουν φίλους, τείνουν να τους κρατούν χωρίς προσδοκίες, αγανάκτηση ή προσπαθώντας να τους αλλάξουν. Είτε γεννηθήκατε είτε όχι με αυτό το χάρισμα, μπορείτε να μάθετε να είστε συμπαθείς, να εκτιμάτε τους άλλους όπως είναι και να δημιουργείτε νέες και ουσιαστικές φιλίες. Βήματα τόσο απλά όσο το χαμόγελο και το να κάνεις τον άλλον να νιώθει σημαντικός μπορούν να το πετύχουν.

Αυτά τα σημεία είναι όλα σταθερά και τα έχω καλύψει σε προηγούμενα βίντεο. Αλλά όταν πρόκειται για το πραγματικό έργο που έχω στο χέρι, την εύρεση νέων φίλων και την έναρξη συνομιλιών, το έχω διαπιστώσει είναι πολύ εύκολο να δεσμευτείτε για κοινές δραστηριότητες. Σκεφτείτε τι θα θέλατε να κάνετε με τους φίλους σας και πώς θέλετε να είναι οι φίλοι σας.

Τώρα, βγείτε εκεί έξω και κάντε το! Ας ανατρέψουμε την τάση της απομόνωσης και της μοναξιάς για πιο υγιείς και πιο ολοκληρωμένες ζωές στο μέλλον. Δουλέψτε αυτόν τον κοινωνικό μυ, κύριοι!

Bir cevap yazın