Ο ιδιοκτήτης εκπλήσσει τον πρώην ενοικιαστή με $2500 μετά την πώληση του ενοικιαζόμενου ακινήτου του

4
Ο ιδιοκτήτης εκπλήσσει τον πρώην ενοικιαστή με $2500 μετά την πώληση του ενοικιαζόμενου ακινήτου του

Το να έχετε στέγη πάνω από το κεφάλι σας είναι ακριβώς εκεί πάνω με φαγητό, νερό και ρούχα όταν πρόκειται για βασικές ανάγκες. Και έτσι η πληρωμή ενοικίου είναι αναγκαίο κακό αν δεν έχεις σπίτι.

Είστε συνηθισμένοι να γράφετε τις επιταγές και ο ιδιοκτήτης σας έχει συνηθίσει να τις λαμβάνει. Είναι η φύση του επιχειρηματικού παιχνιδιού ενοικίασης.

Ωστόσο, για έναν τυχερό ενοικιαστή, ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να ανατρέψει τα τραπέζια και του χάρισε μια γενναιόδωρη έκπληξη που δεν περίμενε.

Το εκπληκτικό δώρο που έδωσε ένας ιδιοκτήτης στον πρώην ενοικιαστή του

μια επιταγή $2500
Πίστωση: FB/Chris Robarge

Όταν ο Chris Robarge από το Worcester της Μασαχουσέτης έπαιρνε διαζύγιο, έκανε ό,τι κάνουν πολλοί άλλοι άνθρωποι στην ίδια κατάσταση – μετακόμισε από το σπίτι του και σε ένα ενοίκιο.

Απόλαυσε τον χρόνο του εκεί και μετά προχώρησε, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Ώσπου μια μέρα, ξαφνικά, ο πρώην ιδιοκτήτης του άπλωσε το χέρι του, ζητώντας του τη σημερινή του διεύθυνση.

Μέρες αργότερα, ένα γράμμα εμφανίστηκε στο ταχυδρομείο. Και μαζί του μια μεγάλη επιταγή. Στο ποσό των $2500.

Σε ένα Ανάρτηση στο Facebook που έχει γίνει viral, ο Robarge μοιράστηκε την ιστορία του. Εγραψε:

«Ένα άτομο από το οποίο είχα νοικιάσει στο παρελθόν μου ζήτησε την τρέχουσα διεύθυνσή μου πρόσφατα. Αυτό το άτομο μου νοίκιασε ένα χώρο στο σπίτι του που ήταν το πρώτο μέρος που έπρεπε να πάρω σπίτι όταν έπρεπε να φύγω από το σπίτι μου αφού χώρισα».

Εξήγησε ότι «πλήρωσε ένα απολύτως δίκαιο χρηματικό ποσό» για τη διαμονή του και απόλαυσε πραγματικά τον χρόνο του εκεί. «Νόμιζα ότι ήταν αυτό», είπε.

Αλλά προφανώς, δεν ήταν.

Γιατί ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μοιράσει τα κέρδη

Αποδεικνύεται ότι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είχε πουλήσει πρόσφατα το σπίτι και είχε ανακτήσει ένα καθαρό κέρδος. Στο πνεύμα της προσφοράς, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μοιραστεί μέρος των κερδών του. Και όχι μόνο με τον Robarge.

Ο γενναιόδωρος ιδιοκτήτης επέστρεψε ένα μέρος του ενοικίου που είχε καταβληθεί σε ΟΛΟΥΣ τους προηγούμενους ενοικιαστές τους.

Στην επιστολή, ο ιδιοκτήτης εξήγησε το σκεπτικό πίσω από αυτό, γράφοντας:

«Πούλησα πρόσφατα το σπίτι και το ενοίκιο που πληρώνατε κάθε μήνα συνέβαλε στην εξόφληση της υποθήκης. Πιστεύω ακράδαντα ότι η καπιταλιστική παράδοση της διατήρησης χρημάτων μετά την πώληση ενός ακινήτου είναι εκμεταλλευτική και αντίθετη προς την κοινωνία».

Ο ιδιοκτήτης πρόσθεσε ότι «προσπάθησαν να διατηρήσουν το ενοίκιο ισοδύναμο με τα μηνιαία έξοδα διατήρησης του σπιτιού», τα οποία περιλάμβαναν το στεγαστικό δάνειο, τους τόκους, τους φόρους, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και το κόστος βελτίωσης του σπιτιού.

Επίσης, εξήγησαν πώς υπολόγισαν το άθροισμα, συνυπολογίζοντας μια τεράστια αύξηση 40% στην αξία του σπιτιού από τη στιγμή που το αγόρασαν.

Το αποτέλεσμα σήμαινε ότι ο Robarge έγινε ξαφνικά πλουσιότερος κατά $2500.

Ο ιδιοκτήτης τελείωσε το γράμμα: «Ήταν ένα υπέροχο σπίτι και χαίρομαι που μπόρεσα να το μοιραστώ μαζί σας».

Η χειρονομία σήμαινε περισσότερα για έναν άντρα από όσα μπορούσε να εκφράσει

ένα γράμμα
Πίστωση: FB/Chris Robarge

Όχι μόνο η κίνηση του πρώην ιδιοκτήτη του σόκαρε τον Robarge, αλλά είχε επίσης βαθιά επίδραση και σε αυτόν.

«Κάθομαι με αυτό για περισσότερο από μια μέρα και είμαι ακόμα πέρα ​​από έναν πραγματικό τρόπο να περιγράψω τι σημαίνει αυτή η πράξη για μένα», έγραψε ο Robarge.

Και τότε είναι που μια μικρή σταγόνα δημιούργησε έναν κυματισμό. Ο Robarge αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα έσοδα και να τα πληρώσει.

Σε μια επεξεργασμένη ενημέρωση στην ανάρτησή του, ο Robarge μοιράστηκε ότι θα κρατούσε 500 $ για προσωπική χρήση και θα έδινε τα υπόλοιπα χρήματα.

«Κρατάω 500 δολάρια για να κάνω κάποια σημαντική δουλειά που χρειάζεται το αυτοκίνητό μου. Τα υπόλοιπα χρήματα τα δίνω. Θέλω αυτή η καλή πράξη να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται». Και συνέχισε, «Έχω ήδη δώσει 500 $ στο Black and Pink Massachusetts, θα γεμίσω κάθε Worcester Free Fridge, θα κάνω μια δωρεά στο OurStory Edutainment και θα δώσω κάποια χρήματα στους δρόμους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Ήλπιζε ότι το να μεταδώσει την καλοσύνη του ιδιοκτήτη του θα ενέπνεε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Και αν οι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να κάνουν για τους άλλους ό,τι είχε κάνει ο ιδιοκτήτης του για εκείνον, ο Robarge ήλπιζε ότι θα εξακολουθούσαν να «δίδουν ό,τι μπορείτε σε κάποιον ή σε κάποιο μέρος που το χρειάζεται».

Η Πράξη Καλοσύνης του Ιδιοκτήτη έφερε τους ανθρώπους σε δάκρυα

Αφού βγήκαν στη δημοσιότητα, χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στην ενότητα σχολίων, επαινώντας τις ενέργειες του ιδιοκτήτη και την απάντηση του Robarge.

Ένα άτομο μοιράστηκε τη δική του ιστορία αγάπης στην πράξη: «Αυτό με έκανε να κλάψω. Περάσαμε στιγμές που μας στεναχωρούν αυτούς τους τελευταίους μήνες από θανάτους μέχρι απώλεια εργασίας από αυτοκτονίες, κ.λπ. Δεν μπορούσα να πείσω τους ανθρώπους να μου πληρώσουν όσα μου χρωστούσαν και εκ των πραγμάτων, ένας φίλος πάστορας μας έφερε 500 $ μέσα σε μια κάρτα για την Ημέρα των Ευχαριστιών . Κοντεύαμε να μείνουμε άστεγοι. Μας έσωσε. Σκοπεύω να το πληρώσω και μπροστά».

Ένας άλλος έγραψε: «Αυτό με έκανε να κλάψω».

Άλλοι σχολίασαν πόσο εκτιμούσαν την ακεραιότητα και την προθυμία του ιδιοκτήτη να ζήσει τις αξίες του.

Και ο Robarge συμφώνησε. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν για τις αξίες τους και υπάρχουν άνθρωποι που τις ζουν πραγματικά, και ο λόγος που ήθελα να το μοιραστώ αυτό είναι ότι θέλω να μας ενθαρρύνω όλους να ζήσουμε πραγματικά τις αξίες μας».

Συνέχισε λέγοντας: «Κάντε το χωρίς ρολόι, κάντε το όταν κανείς δεν σας παρακολουθεί, κάντε το πάντα».

Άλλωστε, οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ:

Η 74χρονη ζει στο σπίτι της για περισσότερα από 20 χρόνια – Ξαφνικά, ο ιδιοκτήτης της την τηλεφωνεί με απίστευτα νέα

Bir cevap yazın