Σπάνια υπάρχει ένας μεμονωμένος λόγος για τον μαθητή να εγκαταλείψει το σχολείο. Είναι μια διαδικασία που διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες που αλληλεπιδρούν με τρόπους που είναι τόσο περίπλοκοι όσο και δυναμικοί. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να σχετίζονται όχι μόνο με μεμονωμένα χαρακτηριστικά ή περιστάσεις, αλλά και με παράγοντες στο σχολείο, την κοινότητα και το ασφαλές περιβάλλον.
Αυτή τη φορά παρακολουθώντας το Συνέδριο «Η μελλοντική επανάσταση των δεξιοτήτων στην ΕΕΚ και τη Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ευρώπη», η προσωπική μου προσοχή επικεντρώθηκε σε νέες μεθόδους και εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των κινδύνων από την εγκατάλειψη των σπουδών, χρησιμοποιώντας π.χ. την τεχνητή νοημοσύνη. Σχετικά με την πρόληψη της εγκατάλειψης των σπουδών, όπου θα μπορούσε να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες καθοδήγησης και παροχής συμβουλών χαμηλού ορίου, και στις δυνατότητες ψηφιοποίησης στην παροχή αυτών των υπηρεσιών.
Οι επισκέψεις στα τοπικά σχολεία ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να συζητηθούν τα κύρια προβλήματα και οι λύσεις σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης και πρόληψης της εγκατάλειψης σε επίπεδο πρακτικής εκπαίδευσης. Επισκεπτόμενοι το Επαγγελματικό Κολλέγιο Ylä-Savo, σε συζητήσεις με δασκάλους και συναδέλφους, προέκυψαν φυσικά δύο τομείς εμβέλειας, όπου δάσκαλοι και εκπαιδευόμενοι πρέπει να δράσουν από κοινού: ασφαλές περιβάλλον μάθησης και ενεργή μάθηση. Ασφαλές Μαθησιακό Περιβάλλον
Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια ισορροπία μεταξύ ενός ασφαλούς σχολείου και ενός φιλόξενου, στοργικού περιβάλλοντος. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα σχολικό κλίμα που δεν ανέχεται τον εκφοβισμό, τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία. Οι μαθητές που φοβούνται συχνά μένουν μακριά από το σχολείο. Ένα ασφαλές και τακτοποιημένο περιβάλλον μάθησης παρέχει τόσο σωματική και συναισθηματική ασφάλεια όσο και καθημερινές εμπειρίες, ενισχύει θετικές κοινωνικές στάσεις και αποτελεσματικές διαπροσωπικές δεξιότητες. Ενεργός Μάθηση Οι στρατηγικές ενεργούς μάθησης και συνοχής των μαθητών εμπλέκουν και εμπλέκουν τους μαθητές με ουσιαστικούς τρόπους ως συνεργάτες στη δική τους μάθηση. Αυτές οι στρατηγικές περιλαμβάνουν τη φωνή και την επιλογή των μαθητών. αποτελεσματική ανατροφοδότηση, αξιολόγηση από ομοτίμους, καθορισμός στόχων. συνεργατική μάθηση. κριτική, δημιουργική και στοχαστική σκέψη, συζήτηση και αμφίδρομη επικοινωνία. Για να είναι πιο αποτελεσματικοί, οι δάσκαλοι πρέπει να παρέχουν στους μαθητές εργαλεία και στρατηγικές για να οργανωθούν και οποιοδήποτε νέο υλικό. τεχνικές για χρήση κατά την ανάγνωση, τη γραφή και την πρακτική άσκηση. και συστηματικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όταν εργάζονται σε μια εργασία ή αναλογίζονται τη δική τους μάθηση. Πρακτικά οφέλη της συνεργασίας Μια νέα πρόταση έργου μεταξύ της Δημοτικής Ομοσπονδίας Εκπαίδευσης Ylä-Savo και του εκπαιδευτικού κέντρου τεχνολογιών του Κάουνας «Τι γίνεται τότε – Πρόληψη της εγκατάλειψης» γεμάτη με νέες ιδέες και ιδέες. Η πρόταση έργου αντιμετωπίζει την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου και την αποτυχία στην εκπαίδευση, η οποία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στην ΕΕΚ και συνεπώς ένα σχετικό ζήτημα στις χώρες εταίρους του έργου καθώς και στην Ευρώπη γενικότερα. Το ψηφιακό περιεχόμενο, οι τεχνολογίες και οι πρακτικές κοινωνικής ευθύνης αποτελούν επίσης ευρωπαϊκές προτεραιότητες.
Ακολουθώντας μας: https://www.facebook.com/kautech