Προσδοκία εναντίον πραγματικότητας — Αποφυγή απογοήτευσης – Alpha M

2
Προσδοκία εναντίον πραγματικότητας — Αποφυγή απογοήτευσης – Alpha M
Ήμουν στο Shark Tank για το Alpha M. Style System μου. Αποτυγχάνω. Μετά πήγα ξανά στο Shark Tank για τους Pete & Pedro — αλλά ήθελαν το Alpha M. Μια άλλη αποτυχημένη προσδοκία. Πρόσφατα, αντιμετώπισα περισσότερες αντιξοότητες που με έκαναν να σκεφτώ πώς χειρίζομαι τις απογοητεύσεις και τις αντιξοότητες σε σχέση με το πώς οι άλλοι χειρίζονται τον ίδιο τύπο αποτυχημένων προσδοκιών.

Δουλεύατε ποτέ σκληρά στη δουλειά σας και ανεβείτε την εταιρική σκάλα, τοποθετώντας τον εαυτό σας για να αναλάβει τη δουλειά από πάνω σας όταν ανοίξει; Ή ίσως κοιτάζατε αυτή την αυθάδη σενορίτα στα λογιστικά εδώ και αρκετό καιρό, εύχεστε να είχατε το θάρρος να βγείτε επιτέλους ραντεβού. Ή μήπως να μελετάς τον κώλο σου για μια δοκιμή, να είσαι εξαιρετικά προετοιμασμένος για αυτό; Αλλά όταν έρθει επιτέλους η μέρα, σας υποδέχονται με απογοήτευση.

Σε πλημμυρίζει αυτό το αίσθημα δυσαρέσκειας που προκαλείται από τις ανεκπλήρωτες ελπίδες και προσδοκίες. Αλλά οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις που είχα προέκυψαν από πράγματα για τα οποία έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο πιο απογοητευτικό είναι όταν κάτι δεν πάει καλά. Αν δεν παλεύετε και απογοητεύεστε περιστασιακά, δεν ξεπερνάτε τα όριά σας.

Αλλάξτε τον ορισμό της επιτυχίας. Μην το ορίζετε με βάση αυτό που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Καθορίστε τις επιτυχίες σας από τις ενέργειες που κάνετεόχι το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών.

Η απογοήτευση προέρχεται από την προσδοκία. καμία απογοήτευση δεν συμβαίνει χωρίς προσδοκία. Να θυμάστε ότι οι προσδοκίες αφορούν τα αποτελέσματα. Πείτε, θέλετε να ζητήσετε από αυτό το άτομο να βγει και θέλετε να πουν ναι. Αυτό είναι η προσδοκία. Είναι αποτέλεσμα μιας προοπτικής, ελπίδας ή προσμονής. Η προσδοκία αφορά επίσης το μέλλονεπομένως δεν μπορείτε να έχετε προσδοκίες για το παρόν.

Για να ξεπεράσεις μια προσδοκία, εστίαση στη δράση – όχι στο αποτέλεσμα. Εστιάστε στο να κάνετε και όχι στο να πετύχετε, καθώς δεν μπορείτε να εμποδίσετε το μυαλό σας να κάνει κάτι, αλλά μπορείτε να αλλάξετε την κατεύθυνση του μυαλού σας. Σκεφτείτε τον διαλογισμό. ο στόχος είναι να καθαρίσετε το μυαλό σας. Δεν μπορείς να πεις στο μυαλό σου να είναι ξεκάθαρο, αλλά μπορείς να του πεις να επικεντρωθεί σε κάτι, εκεί είναι που έρχεται η σαφήνεια. Το να ξεφύγεις από τις προσδοκίες σημαίνει να εστιάζεις στη δράση.

Η αποτυχία είναι εντάξει. Είναι εντάξει να κάνετε μικρές ενέργειες, βήμα προς βήμα ενώ κάνετε διαλείμματα. Εστιάστε σε κάθε μικρό βήμα και στόχο. Όταν προσθέτετε μικρές πράξεις που γίνονται καθημερινά, αθροίζονται σε κάτι μεγάλο. Αυτό είναι πώς αντιστρέφετε την αποτυχία, που είναι το σκαλοπάτι για την επιτυχία. Εάν κάνετε κάτι για 1 ώρα καθημερινά για 24 μήνες, αυτό είναι πολλή δουλειά (και συνέπεια). Θα χρειαστείτε αυτό το είδος αποφασιστικότητας για να μετατρέψετε την παλίρροια από αποτυχία σε επιτυχία.

Η προσδοκία υπονοεί την υπόθεση ότι θα συμβεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά πολύ λίγα πράγματα (εντός λογικής) είναι απόλυτα. Λοιπόν, βάλτε στόχους και προσπαθήστε να τους πετύχετε, αλλά μην υποθέσετε ποτέ ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Εστιάστε σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε μέσα σε αυτό το πλαίσιο για να προχωρήσετε προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ζωή έχει έναν αστείο τρόπο να κλείνει τις πόρτες για να σας κάνει να κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο πόνος είναι μέρος αυτής της διαδικασίας ανάπτυξης. Συχνά η κοινωνία τρέχει από τον πόνο και προστατεύεται από το να αισθάνεται άβολα. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι κάνουν κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ – όχι για να αισθανθούν τον πόνο. Σταμάτα να τρέχεις από τον πόνο και μην τον κρύβεις. Αγκαλιάστε το καθώς είναι φυσικό και μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης. Μάθετε από αυτό για να προχωρήσετε πιο δυνατά, πιο γρήγορα και πιο έξυπνα.

Όπως το βλέπω εγώ, υπάρχουν δύο τρόποι που οι άνθρωποι χειρίζονται τις αντιξοότητες. Ο πρώτος τρόπος (που είναι αρκετά συνηθισμένος, και νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να το κάνουν αυτό γιατί αν δεν το έκαναν, θα υπήρχαν πολλοί περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι εκεί έξω) είναι η οπισθοδρόμηση όταν βιώνεται ένα απογοητευτικό χτύπημα ή οπισθοδρόμηση. Αυτά τα οι άνθρωποι πετούν τα χέρια τους στον αέρα με τη δικαιολογία ότι πραγματικά δεν το ήθελαν τόσο άσχημα. Απλώς τα παρατάνε και δεν προσπαθούν άλλο.

Ο άλλος τρόπος είναι να πάρεις την απογοήτευση και να την χρησιμοποιήσεις ως εργαλείο. Αυτοί οι άνθρωποι επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε τις αντιξοότητες ως μαθησιακή εμπειρία ή μάθημα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να σκέφτεσαι την «ασημένια επένδυση» όταν περνάς μια απογοητευτική ή δύσκολη στιγμή. «Πού είναι αυτή η καταραμένη ασημένια επένδυση για την οποία όλοι μιλούν συνέχεια», σκέφτεστε. Λοιπόν, μπορεί συχνά να χρειαστεί να κοιτάξετε μέσα από πολλά σύννεφα για να βρείτε αυτό το ασήμι.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για την αποτυχία ή την αποτυχία σας — κάθε φορά που δεν επιτυγχάνετε αυτό για το οποίο έχετε εργαστεί πάρα πολύ σκληρά, ανασυγκροτηθείτε και αξιολογήστε για λόγους. Και για μένα, ξέρω ότι πρέπει να υπάρχει τρόπος για να το πετύχω αυτό, οπότε συνεχίζω να εργάζομαι σκληρότερα. Τελικά, καταλήγει στο πιστεύοντας στον εαυτό σας για να βρείτε έναν καλύτερο ή εναλλακτικό τρόπο για να επιτύχετε τους στόχους σας. Και ξέρεις τι? Συνήθως αυτές οι απογοητεύσεις, για μένα, έχουν τελικά ως αποτέλεσμα κάτι καλύτερο και πιο θετικό.

Όταν αποτυγχάνεις σε κάτι, αυτό σημαίνει απλώς έχετε εξαλείψει έναν λόγο ή έναν τρόπο να κάνετε πράγματα. Ως εφευρέτης, ο Thomas Edison έκανε 1.000 ανεπιτυχείς προσπάθειες να εφεύρει τον λαμπτήρα. Τα σχόλιά του για αυτές τις ανεπιτυχείς προσπάθειες; «Δεν απέτυχα 1.000 φορές. Ο λαμπτήρας ήταν μια εφεύρεση με 1.000 βήματα».

Θα έλεγα ότι πιθανότατα μετά από 550 προσπάθειες, η πλειοψηφία από εμάς θα τα είχαμε παρατήσει. Όχι ο Έντισον! Οχι εγώ! Αυτός συνέχιζε να σπρώχνει προς τα εμπρός, και το ίδιο έκανα κι εγώ. Έτσι, όταν δεχθείτε ένα απογοητευτικό χτύπημα, μην το σκάσετε σαν να μην είναι τίποτα… γιατί δεν είναι «τίποτα». Πονάει και βαράει πολύ, αλλά μην το μείνεις πολύ. Μπορεί να κολλήσετε στο κεφάλι σας, και αυτό δεν είναι καλό μέρος για να είστε.

Ανακαλύψτε γιατί μπορεί να μην είχατε πετύχει και τροποποιήστε τις σε μαθησιακές εμπειρίες για να προωθήσετε την πρόοδο και να προωθήσετε, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Εργαστείτε πιο έξυπνα ενώ εργάζεστε πιο σκληρά. Συμβαίνουν άσχημα πράγματα και δεν θα παίρνετε πάντα αυτό που θέλετε, αλλά δεν πειράζει. Προχωράς, εργάζεσαι σκληρότερα και βρίσκεις καλύτερο τρόπο να το κάνεις.

Συνειδητοποιήστε ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου γιατί συμβαίνουν απογοητεύσεις — είναι μέρος της ζωής. Οι απογοητεύσεις δεν έχουν σκοπό να σε καταστρέψουν αλλά να σε δυναμώσουν. Μην σταματήσετε ποτέ να χτίζετε προς τα όνειρά σας. Εάν υπάρχουν απογοητεύσεις στην πορεία, χρησιμοποιήστε τις για πιο στιβαρή βάση.

Bir cevap yazın