Πώς να κάνετε τον σύντροφό σας να παίξει το WLC (χωρίς γκρίνια)

3
Πώς να κάνετε τον σύντροφό σας να παίξει το WLC (χωρίς γκρίνια)

Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά

Όταν ο σύντροφός σας ή ο σύζυγός σας δεν θέλει να κάνει κάτι, Καμιά χαζομάρα ή γκρίνια δεν μπορεί να τους πείσει.

Το σπίτι μας είναι γεμάτο με γιγαντιαίες συλλογές κόμικς. Προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κάθε φορά που παίρνω ένα κόμικ, με αποσπά η τέχνη και δεν μπορώ να καταλάβω πώς να διαβάσω τα πάνελ. Ο σύζυγός μου – ένας τεράστιος θαυμαστής των κόμικ – προσπάθησε να με κάνει να διαβάζω κόμικς κατά τη διάρκεια του σχεδόν εικοσαετούς γάμου μας, αλλά τελικά αποδέχτηκε την αδιαφορία μου, παρηγορώντας ότι τουλάχιστον τα παιδιά μας μοιράζονται την αγάπη του για τους υπερήρωες.

Παρά αυτή την αποσύνδεση, Συμφωνούμε στα περισσότερα από τα μεγάλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας να δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία μας. Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον στο να ασκούμαστε τακτικά, να τρώμε κυρίως μη επεξεργασμένα τρόφιμα και να προσπαθούμε να κοιμόμαστε οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Δεν βλέπουν όλα τα ζευγάρια από κοντά την υγεία και την ευεξία. Μπορεί να είναι αγχωτικό αν ο ένας σύντροφος πιέζει πάντα τον άλλον να μείνει ξύπνιος μέχρι αργά, να πιει κρασί και να φάει επιδόρπιο, όταν ο άλλος θέλει να πάει για ύπνο νωρίς και να περάσει το πρωί στο γυμναστήριο.

Εάν έχετε αποσύνδεση υγείας με τον σύντροφό σας, υπάρχει ελπίδα! Διαβάστε παρακάτω για την επιστήμη πίσω από τα ζευγάρια και τις υγιεινές συνήθειες (είναι ενθαρρυντικό!) και μερικές συμβουλές από τους τρέχοντες παίκτες του Whole Life Challenge για να συμμετάσχετε στη σύζυγό σας.

Πώς να κάνετε τον σύντροφό σας να παίξει το WLC (χωρίς γκρίνια)

Ο σύντροφός σας και η υγεία σας

ΕΝΑ μελέτη σε περισσότερα από 12.000 άτομα από πάνω από 7.000 νοικοκυριά αποκάλυψε ότι όταν Ο ένας σύζυγος βελτιώνει τη συμπεριφορά του που σχετίζεται με την υγεία, ενώ ο άλλος σύζυγος είναι πιθανό να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

Αυτό ισχύει ακόμη και όταν ένας σύντροφος αλλάζει ανεξάρτητα. Για παράδειγμα, εάν ο ένας σύζυγος κόψει το κάπνισμα. Όταν η μία σύζυγος αλλάζει συμπεριφορά, σύντομα θα υπάρχουν λιγότερα τασάκια στο σπίτι και ένας νέος κανόνας για απαγόρευση του καπνίσματος μέσα. Ο σύζυγος βρίσκεται έξω, καπνίζοντας μόνος, με ένα ισχυρό κίνητρο να συμμετάσχει στη σύντροφό του στο κόψιμο. Μόλις ο ένας σύζυγος έχει επιτυχία σε μια υγιή συμπεριφορά, το παράδειγμα και η συμπεριφορά που διαμορφώνεται επηρεάζει τον άλλον να αλλάξει τη συνήθεια του.

ΕΝΑ μελέτη από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins εστίασε στην άσκηση και διαπίστωσε ότι εάν μια γυναίκα σύζυγος πληρούσε την τυπική σύσταση για άσκηση, αλλά ο σύζυγός της δεν το έκανε, είχε 70% περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσει αυτές τις συστάσεις εντός έξι ετών σε σύγκριση με τους άνδρες των οποίων οι σύζυγοι δεν ασκούνταν. Οι γυναίκες είχαν περίπου 40% περισσότερες πιθανότητες να ταιριάζουν με το πρόγραμμα άσκησης του συζύγου τους μετά από μερικά χρόνια.

Από τη λιγότερο θετική άλλη πλευρά, εάν ο ένας σύζυγος σταμάτησε ασκώντας, ο άλλος σύζυγος ήταν πιο πιθανό να το εγκαταλείψει επίσης.

Κατεβάστε το eBook Μύθοι & Παρανοήσεις

4 συμβουλές για να κάνετε τον σύντροφό σας να ασκήσει υγιεινές συνήθειες

Δεν καταλαβαίνουμε όλη τη συμπεριφορά του συζύγου μας (μαρτυρά την αποτυχία μου να απολαύσω τα κόμικς) και υπάρχουν, φυσικά, εξαιρέσεις σε αυτό το στατιστικό. Επί πλέον, η διαδικασία επηρεασμού του συζύγου σας απαιτεί χρόνο — παρατηρήστε ότι η έρευνα είπε ότι χρειάστηκε χρόνια για να ευθυγραμμιστούν οι σύζυγοι.

Ετσι, αν θέλετε ο σύντροφός σας να αρχίσει να τρώει καλύτερα ή να ασκείται αμέσως, τι μπορείτε να κάνετε? Μίλησα με μερικούς έμπειρους παίκτες του Whole Life Challenge και εδώ είναι μερικές από τις στρατηγικές που λειτούργησαν για αυτούς:

1. Υπό το παράδειγμα

Η Lewelen είπε ότι συμμετείχε σε οκτώ Challenges προτού ενδιαφερθεί ο σύζυγός της, και ακόμη και τότε δεν ήθελε να παίξει επίσημα.

«Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις», είναι η συμβουλή της. “[Your spouse] πιθανότατα θα δει τα οφέλη που παίρνετε και θα ενωθεί μαζί σας. Αν όχι, μπορείτε ακόμα να επηρεάσετε το μενού», είπε.

2. Αναλάβετε τα γεύματα

Η Τρις είπε ότι ήταν ο κύριος προγραμματιστής γευμάτων στο σπίτι της όταν άρχισε να κάνει την Πρόκληση.

«Όλοι στο σπίτι έτρωγαν ό,τι έτρωγα εγώ για δείπνο», είπε ο Τρις. «Είχαμε ακόμα πράγματα στο σπίτι που δεν συμμορφωνόταν, αλλά αν μαγείρευα εγώ ή ο σύζυγός μου, ήταν ένα γεύμα που συμμορφωνόταν και όλοι το έτρωγαν».

Τα παιδιά της είναι πλέον όλα έξω από το σπίτι, και παρόλο που η Τρις κάνει το Challenge και ο σύζυγός της όχι, εκείνος εξακολουθεί να τρώει τα γεύματα που είναι συμβατά με το Challenge που ετοιμάζει.

Πώς να κάνετε τον σύντροφό σας να παίξει το WLC (χωρίς γκρίνια)

3. Δημιουργήστε μια ομάδα

Η Γκλόρια προσπαθούσε να χάσει βάρος και να κάνει υγιείς αλλαγές στη ζωή της εδώ και χρόνια, και δυσκολευόταν να παραμείνει σε καλό δρόμο όταν ο σύντροφός της της έλεγε να ξεφτιλιστεί. Στη συνέχεια, το γυμναστήριό της δημοσίευσε για το Whole Life Challenge και αποφάσισε να το δοκιμάσει.

«Μετά από λίγη σκέψη για το πόσα πράγματα θα έπρεπε να αλλάξει, [my partner] αποφάσισε ότι ήθελε να είναι συμπαίκτες και να τα περάσουμε όλα μαζί», είπε η Γκλόρια. Χρειάστηκε λίγο πειστικό, γιατί η Γκλόρια είπε ότι είχε τα περισσότερα να αλλάξει – όχι με την απώλεια βάρους αλλά με την ποιότητα του φαγητού του και την υιοθέτηση υγιεινών βραδινών συνηθειών.

Αλλά τα αποτελέσματα έχουν κάνει την προσπάθεια να αξίζει τον κόπο — και για τους δύο.

«Ήταν μια φοβερή αλλαγή και για τους δυο μας, κρατήσαμε ο ένας τον άλλον σε καλό δρόμο και γενικά ήμασταν πιο υγιείς», είπε η Γκλόρια. Τώρα βρίσκονται στην τρίτη τους Πρόκληση μαζί, ακόμη και ενώ βρίσκονται στη διαδικασία μετακίνησης σε μια νέα κατάσταση και έναρξης νέων θέσεων εργασίας.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε και έχουμε επίγνωση του τι πρέπει να κάνουμε. Νέο κράτος, νέες θέσεις εργασίας, νέες ρουτίνες να αναπτυχθούν, αλλά όλα κάνουν τον δεσμό μας πιο ισχυρό, κάτι που είναι καλό αφού τον Νοέμβριο θα παντρευτούμε!». είπε η Γκλόρια.

Πώς να κάνετε τον σύντροφό σας να παίξει το WLC (χωρίς γκρίνια)

4. Μην γκρινιάζετε ή Pester

Η Missy παίζει το δεύτερο Challenge της με τον άντρα της. Έχουν κάνει με επιτυχία διάφορα πράγματα που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή ξεχωριστά στο παρελθόν, και είπε το κλειδί της αμοιβαίας επιτυχίας τους είναι η εστίαση στην υποστήριξη, όχι στην πίεση.

«Προσωπικά δεν θα ήθελα να με ενοχλεί για να συμμετάσχω μαζί του σε κάτι, αν δεν είχα ήδη εγγενή κίνητρο να το κάνω, αφού το να με καυτηριάζει δεν θα αλλάξει καθόλου το εσωτερικό μου κίνητρο», είπε η Missy.

“Ετσι, Αφήνουμε ο ένας τον άλλο μόνο του αλλά στηρίζουμε ο ένας τον άλλον στις προσπάθειές μαςείτε συνδυασμένα είτε χωριστά», είπε.

Ενεργοποιήστε τον συνεργάτη σας δίνοντας ένα υγιές παράδειγμα

Εάν έχετε ένας σύζυγος που δεν φαίνεται να έχει κίνητρο να αλλάξει τις συνήθειές τουτο καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να δίνετε το παράδειγμα:

  • Εάν ετοιμάζετε υγιεινά μεσημεριανά γεύματα μιας εβδομάδας την Κυριακή, προσφερθείτε να φτιάξετε μερικά για τον σύντροφό σας.
  • Προσκαλέστε το σύζυγό σας σε βόλτες ή προτείνετε άλλες υγιεινές δραστηριότητες.
  • Ακόμη και η πράξη του να αφήσετε το τηλέφωνό σας στη διάθεσή σας τη νύχτα και να κοιμηθείτε νωρίς θα μπορούσε να εμπνεύσει τον σύζυγό σας ή τη γυναίκα σας να κάνουν το ίδιο.

Να είστε υπομονετικοί – μπορεί να πάρει χρόνοαλλά η έρευνα δείχνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ σας!
Χίλαρι Αχάουερ
Η Hilary Achauer είναι ανεξάρτητη συγγραφέας υγείας και φυσικής κατάστασης. Η δουλειά της έχει εμφανιστεί στα Huffington Post, Greatist, Racked, Men’s Health, Today’s Parent, San Diego Magazine και CrossFit Journal.

Πρώην εκδότρια παιδικών βιβλίων, η Hilary αγωνιζόταν κάποτε ως ερασιτέχνης πυγμάχος, αλλά τώρα περνά τον ελεύθερο χρόνο της σε ένα γυμναστήριο CrossFit ή σερφ. Μάθετε περισσότερα για αυτήν στο HilaryAchauer.com.

Bir cevap yazın