Τι είναι η τροφή για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη; Πρέπει να το ταΐσετε;

4
Τι είναι η τροφή για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη;  Πρέπει να το ταΐσετε;
μαύρο σκυλί με το κεφάλι του γερμένο, σκέφτεται

Αν έχετε ακούσει ποτέ τον όρο “υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου», μπορεί να αναρωτηθείτε: ΤΙ ΕΙΝΑΙ η υδρολυμένη πρωτεΐνηκαι γιατί να είναι στο φαγητό του σκύλου μου;!

Τροφές για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη συνταγογραφούνται από κτηνιάτρους για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκλήσεων υγείας — αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Είναι σημαντικό οι γονείς των κατοικίδιων ζώων να έχουν όλα τα δεδομένα τι είναι η υδρολυμένη πρωτεΐνη και ποιες εναλλακτικές είναι διαθέσιμες, ώστε να μπορούν να κάνουν τις επιλογές που λειτουργούν καλύτερα για τα κουτάβια τους.

Όπως πάντα, εάν ανησυχείτε για τη συγκεκριμένη κατάσταση ή τις ανάγκες υγείας του σκύλου σας, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον αξιόπιστο κτηνίατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε σημαντικές διατροφικές αλλαγές.

Τι είναι η τροφή για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη Για?

Υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου έχει αλλοιωθεί χημικά μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υδρόλυση έτσι ώστε τα μόρια πρωτεΐνης στα τρόφιμα να διασπώνται στα βασικά τους συστατικά (αμινοξέα και πεπτίδια). Αυτό γίνεται για να εξαλειφθούν οι ετικέτες μορίων που χρησιμοποιεί το σώμα του σκύλου σας για να αναγνωρίσει ποιο κρέας η πρωτεΐνη προήλθε από.

Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που μια τροφή έχει υδρολυθεί, το σώμα του σκύλου σας θα εξακολουθεί να μπορεί να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει την πρωτεΐνη. Όμως, το σώμα τους δεν θα είναι πλέον σε θέση να προσδιορίσει αν η πρωτεΐνη προήλθε από κοτόπουλο εναντίον γαλοπούλας εναντίον μοσχάρι. Τα διασπασμένα μόρια θα αντιμετωπίζονται απλώς ως γενική, μη κατηγοριοποιημένη πρωτεΐνη.

Λοιπόν, γιατί θα θέλατε να ταΐσετε τον σκύλο σας χημικά επεξεργασμένο φαγητό? Υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου συνταγογραφείται από κτηνιάτρους για σκύλους με υποψία τροφικές αλλεργίες ή φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD), προκειμένου να μειώσουν ή να εξαλείψουν τις δυσάρεστες σωματικές αντιδράσεις στα γεύματά τους.

Η λογική είναι: Δεν έχει σημασία αν το κουτάβι σας έχει αλλεργία στο κοτόπουλο, αν το σώμα του δεν έχει συνειδητοποιώ τρώνε κοτόπουλο!

Είναι η υδρολυμένη πρωτεΐνη καλή για σκύλους?

Η διαδικασία της υδρόλυσης δεν είναι νέα. Στην πραγματικότητα, η υδρόλυση χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια βρεφική φόρμουλα για να βοηθήσουν τα μωρά να χωνέψουν το αγελαδινό γάλα. Αλλά είναι υγιεινή τροφή για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη για τον Φίντο;

Υπάρχουν λίγα οφέλη της υδρολυμένης πρωτεΐνης τροφής για σκύλους. Πολλοί σκύλοι το βρίσκουν πιο εύκολο στην πέψη από τις περισσότερες εμπορικές τροφές για σκύλους, μειώνοντας τα συμπτώματα της IBD και τη συνολική πεπτική δυσφορία.

Όταν λειτουργεί όπως προβλέπεται, υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου μπορεί να είναι μια αποτελεσματική «καθαρή πλάκα» για την «επαναφορά» του πεπτικού συστήματος ενός σκύλου. Έχει σχεδιαστεί για να δίνει στο στομάχι του Fido την ευκαιρία να ηρεμήσει και να προσφέρει στο κουτάβι σας ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλεργίας του — έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε συστηματική ταυτοποίηση τι προκαλούσε την αντίδραση εξαρχής.

Φυσικά, δεν ανέχεται κάθε σκύλος υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου με τον ίδιο τρόπο και είναι πιθανές παρενέργειες. Παρενέργειες τροφής για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη δεν είναι συνήθως δραστικές, αλλά μπορεί ακόμα να είναι απογοητευτικές για τους γονείς κατοικίδιων ζώων.

Πιθανές παρενέργειες υδρολυμένης πρωτεΐνης τροφής σκυλιών

καφέ σκυλί που τρώει τροφή για σκύλους σε ένα λευκό μπολ φαγητού

Υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου μπορεί να προκαλέσει διάρροια, δυσκοιλιότητα ή άλλες πεπτικές διαταραχές σε μερικούς σκύλους. Έχει επίσης μειωμένη θρεπτική αξία σε σύγκριση με τις περισσότερες τροφές για σκύλους. Μερικοί σκύλοι δεν εντυπωσιάζονται τόσο από τη μυρωδιά και την υφή της υδρολυμένης πρωτεΐνης που διστάζουν να την φάνε εξαρχής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρεξης και υποσιτισμό με την πάροδο του χρόνου.

Συν, υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου δεν κάνει εξαλείφετε πάντα τα συμπτώματα αλλεργίας του σκύλου σας — το μόνο πράγμα που φτιάχτηκε να κάνει! Πολλοί γονείς κατοικίδιων ζώων έχουν διαπιστώσει ότι ο κνησμός του κουταβιού τους ή άλλα συμπτώματα συνεχίζονται, ακόμη και σε δίαιτα υδρολυμένης πρωτεΐνης. Σπουδές το επιβεβαίωσαν, διαπιστώνοντας ότι υδρολυμένες πρωτεΐνες τροφές για σκύλους μπορεί ακόμα να προκαλέσει μια απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ορισμένους σκύλους.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας μπορεί να εξακολουθεί να έχει συμπτώματα ενώ τρώει ένα «υποαλλεργικό» υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου. Ο σκύλος σας μπορεί να έχει μια αντίδραση στην ίδια την πρωτεΐνη παρά τη χημική αλλοίωση, ή η αντίδραση θα μπορούσε στην πραγματικότητα να προκληθεί από ένα από τα άλλα συστατικά ή πρόσθετα του τροφίμου.

Στην πραγματικότητα, εάν γυρίσετε την τσάντα και κοιτάξετε το συστατικά υδρολυμένων πρωτεϊνών για σκύλους… μπορεί να μην εντυπωσιαστείτε.

Υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου γίνεται συνήθως με κοτόπουλο, σολομό ή ακόμα σόγια ως κύρια πρωτεΐνη. Δεν υπάρχει τίποτα φυσικό στο να ταΐζετε το σκυλί σας με μια δίαιτα βασισμένη σε γενετικά τροποποιημένη σόγια, η οποία έχει αλλοιωθεί ακόμη περισσότερο χημικά μέσω της υδρόλυσης.

Αυτές οι δίαιτες περιέχουν συχνά πρόσθετα όπως λίπος κοτόπουλου, ιχθυέλαιο, ίνες μπιζελιού, πατάτες, ρύζι μπύρας, άμυλο αραβοσίτου ή πολτό τεύτλων. Αυτός είναι ένας μακρύς κατάλογος πιθανών αλλεργιογόνων! Αν λοιπόν ο σκύλος σας ακολουθεί δίαιτα υδρολυμένων πρωτεϊνών κάνει παρουσιάσετε μια αλλεργική αντίδραση, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί ποιο συστατικό την προκάλεσε.

Εάν ο σκύλος σας έχει αλλεργία στα δημητριακά ή δυσανεξία στη γλουτένη, σίγουρα δεν θέλετε να τους ταΐσετε με τροφές που περιλαμβάνουν σόγια, καλαμπόκι ή ρύζι. Ακόμα κι αν ο σκύλος σας δεν έχει αλλεργία στα δημητριακά που γνωρίζετε, οι τροφές για σκύλους χωρίς δημητριακά είναι πιο υγιεινές για τον σκύλο σας συνολικά — για μια ποικιλία αιτιολογικό.

Τροφές για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη χωρίς δημητριακά υπάρχουν, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν. Ακόμη και οι εκδόσεις χωρίς δημητριακά θα εξακολουθούν να περιλαμβάνουν πληρωτικά με υδατάνθρακες για να «διογκώσουν» το φαγητό, όπως μπιζέλια ή πατάτες.

Τελικά, υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλου είναι δεν προορίζεται να τραφεί μακροπρόθεσμα; προορίζεται να είναι ένα προσωρινό διάλειμμα για την ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλεργίας, ενώ προσδιορίζετε συστηματικά σε ποια συστατικά είναι πραγματικά αλλεργικό το κουτάβι σας. Μόλις επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, ο σκύλος σας μπορεί να μετατραπεί σε μια πιο φυσική τροφή για σκύλους που αποκλείει τα προσβλητικά συστατικά.

Άρα, είναι κακή για τους σκύλους η υδρολυμένη πρωτεΐνη? Μια καλύτερη ερώτηση θα μπορούσε να είναι: όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του Fido’s τροφικές αλλεργίεςθα μπορούσε μια λιγότερο επεξεργασμένη και πιο φυσική τροφή για σκύλους να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα;

Εναλλακτική τροφή για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνημικρό

Εσείς κλίση Φτιάξτε τροφή για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη στο σπίτι και οι επιλογές χωρίς ιατρική συνταγή ή χωρίς ιατρική συνταγή θεωρούνται γενικά όχι τόσο αποτελεσματικές όσο οι συνταγογραφούμενες τροφές.

Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλες επιλογές για τον σκύλο σας δοκιμή δίαιτας εξάλειψης. Σύμφωνα με την Κρατικό Κτηνιατρικό Νοσοκομείο της Βόρειας Καρολίνας:

«Οι δοκιμές δίαιτας εξάλειψης είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για την ακριβή διάγνωση μιας τροφικής αλλεργίας (δυσμενείς τροφές αντίδραση) ή τροφική δυσανεξία σε σκύλους και γάτες. Η προτεινόμενη δίαιτα υδρολυμένης ή νέας πρωτεΐνης είναι τρέφονται αποκλειστικά για 6-10 εβδομάδες, ακολουθούμενα από μια διαιτητική ανανέωση. Αυτό βοηθά στον εντοπισμό των συστατικών που σας Το κατοικίδιο ζώο είναι ευαίσθητο και επιβεβαιώνει ότι αυτή είναι πραγματικά μια διατροφική αρνητική αντίδραση σε αντίθεση με τις περιβαλλοντικές αλλεργίες, που μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα».

ΕΝΑ νέα πρωτεϊνική δίαιτα είναι ένα βιώσιμο υποκατάστατο για υδρολυμένη πρωτεΐνη δκαι φαγητό. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να «επαναφέρετε» το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας χωρίς χημικά τροποποιημένη υδρολυμένη πρωτεΐνη. Το “Μυθιστόρημα” αναφέρεται απλώς σε οποιαδήποτε πρωτεΐνη έχει ο σκύλος σας ποτέ τρώγονται πριν, και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να είναι αλλεργικοί.

Για παράδειγμα — αν γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας έχει μόνο τρώγοντας πιο κοινές πρωτεΐνες όπως βοδινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να τα ταΐσετε αποκλειστικά με πάπια, κουνέλι ή σολομό. Όπως με κάθε δοκιμή τροφίμων, είναι σημαντικό να την ακολουθήσετε ακριβώς. Ταΐζετε τον σκύλο σας όποιος εξωτερικά συστατικά καθιστούν τη δοκιμή αναποτελεσματική. Ναι, αυτό περιλαμβάνει λιχουδιές!Σκύλος Shiba Inu που δέχεται μια λιχουδιά από ένα άτομο

Έτσι, εάν ταΐζετε τον σκύλο σας υδρολυμένη πρωτεΐνη τροφή σκύλουθα βασίζεστε στο λιχουδιές για σκύλους με υδρολυμένη πρωτεΐνη που κατασκευάζονται από τους ίδιους κατασκευαστές.

Αλλά, εάν έχετε επιλέξει μια νέα δίαιτα πρωτεΐνης, χρειάζεται μόνο να βεβαιωθείτε ότι οι λιχουδιές του σκύλου σας δεν εισάγουν καμία νέα συστατικά. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας τρώει τώρα αποκλειστικά α δίαιτα πάπιαςεκπαιδεύστε τους με λιχουδιές πάπιας μόνο. Απλώς φροντίστε να προσέχετε τις λιχουδιές που χρησιμοποιούν την ίδια πηγή πρωτεΐνης αλλά εξακολουθούν να περιέχουν κόκκους, βαφές ή άλλα τεχνητά συστατικά. (Για παράδειγμα, εάν ένα σακουλάκι με λιχουδιές λέει ότι είναι «με βάση την πάπια» ή «με γεύση πάπιας».)

Η ιδανική δοκιμή τροφής αποβολής θα είναι μια διατροφή με εξαιρετικά περιορισμένα συστατικά. Ακόμη και υδρολυμένες πρωτεΐνες τροφές για σκύλους εξακολουθούν να περιέχουν κόκκους, πληρωτικά και άλλα πρόσθετα. Έτσι, εάν το κουτάβι σας συνεχίζει να έχει συμπτώματα ενώ τρώει υδρολυμένη πρωτεΐνη, μπορεί να μην είναι σαφές ποιο συστατικό προκαλεί την αντίδραση.

Μια δίαιτα εξαιρετικά περιορισμένων συστατικών είναι ο καλύτερος τρόπος για να κόψετε οποιαδήποτε συστατικά «μπαλαντέρ». Με αυτόν τον τρόπο, εάν ο σκύλος σας εμφανίσει αλλεργίες, θα ξέρετε με βεβαιότητα ότι η αλλεργία του είναι στην ίδια την πρωτεΐνη – και όχι σε κάποιο από τα άλλα πρόσθετα συστατικά.

Βασικά Βασικά οι σκυλοτροφές και οι λιχουδιές είναι φτιαγμένες από πραγματικό, υψηλής ποιότητας κρέας και δεν περιέχουν κόκκους, τεχνητά συντηρητικά ή περιττά πληρωτικά. Αυτό κάνει το φαγητό VE και αντιμετωπίζει την ιδανική επιλογή για μια δοκιμή δίαιτας εξάλειψης!

Για μερικά σκυλιά, υδρολυμένες πρωτεΐνες τροφές για σκύλους μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τροφικής αλλεργίας και άλλων ειδών πεπτικής δυσφορίας.

Ωστόσο, αυτή η χημικά τροποποιημένη συνταγογραφούμενη τροφή δεν είναι η μόνη σας επιλογή ως γονέας κατοικίδιων ζώων. Μια νέα πρωτεϊνική δίαιτα βασισμένη σε α τροφή σκύλου χωρίς δημητριακά, υψηλής ποιότητας, εξαιρετικά περιορισμένων συστατικών είναι ένας άλλος τρόπος για να εξαλείψετε πιθανά αλλεργιογόνα – δίνοντας ταυτόχρονα στον σκύλο σας όλα τα καταπληκτικά οφέλη για την υγεία από φυσικό κρέας πλούσιο σε πρωτεΐνες!

Επιπλέον, εάν εγγραφείτε στο VE Pack πριν από το Halloween, θα λάβετε έναν ΔΩΡΕΑΝ κωδικό προσφοράς για 30% έκπτωση σε όλα τα Vital Essentials Freeze-Dried Λιχουδιές για σκύλους και Γάτα Λιχουδιές. Αυτό περιλαμβάνει Minnows, Chicken Hearts, Duck Liver και περισσότερο: όλα τα αγαπημένα του κατοικίδιου ζώου σας ή τα αγαπημένα που θα γίνουν σύντομα!

Οι δίαιτες με ωμές τροφές για σκύλους με περιορισμένα συστατικά υπερβαίνουν την αντιμετώπιση των αλλεργιών – μάθετε πώς το Vital Essentials μπορεί επίσης να βοηθήσει με την παχυσαρκία και τον διαβήτη.

Bir cevap yazın