Χρόνος ανάγνωσης: ~4 λεπτά | Γράφτηκε από την Anabel Blesch
Έτσι, αν είστε σαν εμάς, πιθανότατα έχετε κάνει το πολυαναμενόμενο «Saison Trois» της Emily στο Παρίσι. Μια παράσταση που όλοι λατρεύουμε να μισούμε ή να μισούμε που αγαπάμε (ποιος ξέρει πού είναι η γραμμή), αλλά παρ’ όλα αυτά, υπογραμμίζει αυτό που όλοι χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή – την απόδραση!
Ως κάποιος με ισχυρό υπόβαθρο στα γαλλικά, το μάρκετινγκ, ένα όνειρο να ζήσω στο Παρίσι και μια όχι και τόσο μυστική αγάπη της Lily Collins, δυσκολεύτηκα να κοιτάξω μακριά από την οθόνη και τις τρεις σεζόν. Από τα άγρια ρούχα, τους όμορφους έρωτες, τα υπέροχα σκηνικά και το σημαντικότερο, τις πολλές αναφορές στη δουλειά μου [Marketing Account Manager] Με έχουν ρουφήξει από την πρώτη μέρα.
Ακόμη και ως θαυμαστής του σόου, όλοι μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα σχετικά με αυτό, δεν είναι ακριβές. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά άλλα από μια φανταστική rom-com που έχει σκοπό να φέρει χαρά. Φαίνεται ότι υπάρχουν αμέτρητες ανακρίβειες στη δουλειά της Emily που αναφέρθηκαν και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να απομυθοποιήσω και να ρίξω φως για όποιον θέλει να μπει στον κλάδο ή για τους υποψήφιους πελάτες μας που είναι περίεργοι για το τι η ζωή είναι σαν μέρα με τη μέρα σε πρακτορείο!
Διαβάστε παρακάτω καθώς αναλύω 5 μύθους μάρκετινγκ από την Emily στο Παρίσι:
1. Μύθος: Η Emily είναι Διευθύντρια Λογαριασμού ή Στέλεχος μάρκετινγκ (η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω από την οποία)
Αυτό είναι εξαιρετικά θολό, καθώς πολλές εταιρείες έχουν διαφορετική φόρμουλα για τον τρόπο διαχείρισης εργασιών και ανάθεσης ρόλων. Όμως η Έμιλυ έχει πολλές γκρίζες ζώνες στην επαγγελματική της ζωή, παρόμοιες με την προσωπική της ζωή. Η Emily αναφέρεται συχνά στον εαυτό της ως Account Manager, κάτι που φαινομενικά είναι αλήθεια, αλλά αυτό που προκαλεί σύγχυση είναι όταν ταυτόχρονα προβάλλει απευθείας και διαχειρίζεται πελάτες, αλλά καταλήγει να δημοσιεύει απευθείας η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν φαίνεται ποτέ να αναθέτει εργασία σε συναδέλφους. Ρίχνει επίσης στον τίτλο «Στελεχιακό στέλεχος μάρκετινγκ» ένα εύλογο ποσό που απλώς προσθέτει περισσότερη φωτιά στη φλόγα – αν με ρωτάτε, έχει λίγο πάρα πολλά στο πιάτο της για ένα άτομο.
Πραγματικότητα: Η Emily πιθανότατα θα έδινε αυτές τις μεγάλες ιδέες της ως Υπεύθυνη Λογαριασμού και στη συνέχεια θα οργανώσει και θα διανείμει την εργασία στην ομάδα της.
2. Μύθος: Η Έμιλυ δεν ασχολείται με τις Δημόσιες Σχέσεις
Ως κάποιος που ειδικεύεται στο PR, έχω πιάσει τον εαυτό μου να γελάει μερικές φορές με τα κάπως μοχθηρά σχόλια δημοσίων σχέσεων της Emily, όπως π.χ. «Ξέρεις ότι είναι Τύπος, δεν χρειάζεται να πας σωστά;» και «Είναι σαν τις δημόσιες σχέσεις και το μάρκετινγκ, μας ξεκουράζουν συνέχεια!» Όταν είναι η πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της δουλειάς της Emily εμπίπτει στην πραγματικότητα κάτω από την ομπρέλα δημοσίων σχέσεων, που είναι ένα τμήμα του μάρκετινγκ. Πολλές από τις μεγάλες ιδέες της για την καμπάνια της είναι στην πραγματικότητα ενεργοποιήσεις δημοσίων σχέσεων, διαχείριση επιρροών, ακόμη και σχέσεις με τα μέσα (θυμάται κανείς άλλος το επεισόδιο “La Liste”;). Ενώ οι δημόσιες σχέσεις έχουν τη δική τους ταυτότητα σε σχέση με τη βιομηχανία μάρκετινγκ στο σύνολό της, είναι σχεδόν αδύνατο να μην «χτυπηθούν» μαζί.
Πραγματικότητα: Η Emily ειδικεύεται στα PR και στα Social Media.
3. Μύθος: Το μάρκετινγκ είναι επίσης ανάπτυξη προϊόντος
Μιλάω για το Champère, τις πολλές σειρές προϊόντων του Pierre Cadault, τη σούπα από εμφιαλωμένο πράσο και αμέτρητες άλλες προσφορές Emily-Esque που περιλάμβαναν πελάτες που δημιούργησαν ένα νέο προϊόν. Τώρα, καταλαβαίνω ότι, ως κάποιος που έχει συμμετάσχει σε πολλές συνεδρίες καταιγισμού ιδεών με πελάτες, οι νέες ιδέες που συνδέονται με τις εκστρατείες μάρκετινγκ συζητούνται συχνά εν κινήσει. Ωστόσο, η Emily το πηγαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο λέγοντας στους πελάτες της να δημιουργήσουν νέα προϊόντα για να λύσουν τα προβλήματά τους και με κάποιο τρόπο το νέο προϊόν είναι έτοιμο μετά από 48 ώρες μόνο!
Πραγματικότητα: Η Emily θα συμμετείχε τη στιγμή που το προϊόν είναι ήδη στην παραγωγή, για να κάνει στη συνέχεια τις καμπάνιες για να το προωθήσει.
4. Μύθος: Υπάρχουν εκδηλώσεις κάθε βράδυ
Τώρα, ίσως αυτό είναι προκατειλημμένο, καθώς εδώ στο Βανκούβερ δεν έχουμε την ίδια νυχτερινή ζωή με το εκθαμβωτικό Παρίσι, αλλά θα τολμήσω να πω ότι η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν πολύ λιγότερες εβδομαδιαίες εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε από ό,τι δείχνει η παράσταση. Μπορώ να το αφήσω να ξεφύγει, όμως, γιατί θα ήταν το σόου χωρίς η Έμιλυ να φοράει φτερά και γκλίτερ για ένα λανσάρισμα νέου αυτοκινήτου κάθε Τετάρτη βράδυ;
Πραγματικότητα: Τα γεγονότα είναι στην πραγματικότητα κοινά αλλά δεν αποτελούν μέρος της καθημερινής ρουτίνας.
5. Μύθος: Οι τεράστιες εκστρατείες μάρκετινγκ γίνονται γρήγορα
Αυτό μάλλον είναι προφανές και ίσως δεν χρειάζεται να το βάλεις, καθώς είναι απλώς τηλεόραση, αλλά οι προθεσμίες φαίνεται να συμβαίνουν πάντα σε 24 ώρες για την Emily! Για μια καλά οργανωμένη και δημιουργική καμπάνια που παράγει αποτελέσματα, μπορεί να χρειαστούν μήνες (ή περισσότεροι) για να εκτελεστεί πλήρως. Η εκπομπή δεν θα είχε το ίδιο κέφι χωρίς αυτές τις άγριες Ενεργοποιήσεις δημοσίων σχέσεων να εμφανίζονται λεπτό σε λεπτό, αλλά είναι σημαντικό να θέσετε κάποιες προσδοκίες για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ της πραγματικής ζωής και τους πελάτες τους, και η εκπληκτική δουλειά απαιτεί χρόνο.
Πραγματικότητα: Οι καμπάνιες χρειάζονται χρόνο!
—
Τώρα αυτοί είναι όλοι οι αγαπημένοι μου μύθοι που πρέπει να καταρρίψουμε – πείτε μας στα σχόλια ποιος είναι ο αγαπημένος σας ή ποιος μπορεί να μας έχει διαφύγει. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να είναι οι καμπάνιες με το Jelly. Au Revoir!