Το κόστος ευκαιρίας του «πρέπει να έχει» και «θα μπορούσε να έχει» – Alpha M

0
Το κόστος ευκαιρίας του «πρέπει να έχει» και «θα μπορούσε να έχει» – Alpha M

Με ρωτούν πολλά για το πώς να ζήσω μια ζωή με σκοπό και χωρίς τύψεις — πώς να βρεις το Βόρειο Αστέρι, το πάθος ή τους στόχους σου. Η απάντησή μου είναι ότι πρέπει να βρείτε τον σκοπό σας και πώς να τον πετύχετε. Βρείτε τι σας κάνει ευτυχισμένο και τι σας ωθεί να δημιουργήσετε επιτεύγματα όταν δημιουργείτε την ιστορία της ζωής σας.

Τι θέλετε από τη ζωή – αναγνώριση, σεβασμός, θέση, χρήματα, δύναμη και/ή κληρονομιά; Πρέπει να καταλάβετε τι σας κάνει να είστε ικανοποιημένοι. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι – μπορείς να πετύχεις μια ζωή που τελικά δεν έχει τύψεις;

Σκεφτείτε σε μια μικρή κλίμακα τι μπορείτε να κάνετε σήμερα για να κάνετε την ιστορία και τη ζωή σας να προοδεύσει σε LIVE και όχι απλώς να ΥΠΑΡΧΕΙ. Ζήστε για ό,τι είναι σημαντικό για εσάς και σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας. Μπορεί να νιώθετε ότι έχετε όλο τον χρόνο στον κόσμο, αλλά μέσα Κάθε στάδιο της ζωής σας, ανεξάρτητα από το φαινομενικά μικρό ή ασήμαντο, το καθένα θα συμβεί μόνο μία φορά. Αυτή η στιγμή… αυτή η ζωή… θα συμβεί μία φορά, και δεν υπάρχει «κουμπί επιστροφής».

Το να βλέπεις τη ζωή με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σε πιέσει τόσο πολύ που δεν θέλεις να χάσεις ούτε δευτερόλεπτο. Θέλετε να μετρήσετε τη σύντομη και φαινομενικά ασήμαντη ζωή σας – να κάνετε τη διαφορά. Αλλά η ζωή μπορεί να φαίνεται ακόμα πιο αγχωτική αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να είσαι ή τι είδους ιστορία θέλεις να γράψεις.

Πρέπει να καταλάβετε τι δημιουργεί αληθινή χαρά και πληρότητα στη ζωή σας. Δημιουργήστε μια γεμάτη ζωή που δεν ορίζεται από τα «πρέπει να έχουν» και «θα μπορούσαν να έχουν». Θέλετε να μπορείτε να κοιτάξετε πίσω στη ζωή σας και να είστε ικανοποιημένοι με το ταξίδι και τα επιτεύγματά σας.

Το να μην ξέρεις τι θέλεις στη ζωή είναι φυσιολογικό, αλλά να βγεις εκεί και Το να δοκιμάζετε διαφορετικά πράγματα είναι απαραίτητο για να ανακαλύψετε τα πάθη σας και τι σας οδηγεί. Το να βρεις τον σκοπό σου παίρνει λίγο χρόνο, αλλά δεν θα το μετανιώσεις γιατί θα έχεις απολαύσει το ταξίδι.

Ένα βήμα παραπέρα: αν τελικά δεν βρείτε το σκοπό σας ή δεν πετύχετε συγκεκριμένους στόχους, δεν έχει σημασία. Στο ταξίδι προς αυτά, θα έχετε γίνει καλύτερος άνθρωπος με τεράστιες εμπειρίες ζωής. Αυτό το ταξίδι θα είχε δημιουργήσει μια γεμάτη ζωή.

Για να βρείτε το Βόρειο Αστέρι σας, βάλτε έναν στόχο που σας ενδιαφέρει. Μπορεί να έχετε αυτόν τον στόχο βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα (ακόμη και δια βίου). Μην ανησυχείτε για αυτό το χρονικό πλαίσιο ή ένα συγκεκριμένο σχέδιο – χρειάζεται μόνο μια γενική κατεύθυνση, καθώς αυτός ο στόχος πιθανότατα θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Επόμενο, απόλαυσε το ταξίδι. Οποιοσδήποτε στόχος αξίζει να επιτευχθεί θα πάρει χρόνο. Δεν μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας στο μέλλον, επομένως να είστε ικανοποιημένοι με την καθημερινή σας πρόοδο – την πρόοδο που κάνετε αυτή τη στιγμή. Και στο τέλος της ημέρας, Οι τύψεις και τα λάθη είναι το πώς μαθαίνουμε; απλά μην επαναλάβετε τα ίδια.

Κάθε απόφαση που παίρνουμε έχει κόστος ευκαιρίας. Ακόμη και μια υπέροχη ζωή με φαινομενικά τέλειες αποφάσεις σημαίνει ότι δεν επιλέχθηκαν άλλες καλές επιλογές. Πάντα θα αναρωτιόμαστε για το αποτέλεσμα αυτών των άλλων επιλογών που δεν επιλέχθηκαν, επειδή δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα είχε η καθεμία. Και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Η ζωή είναι το ταξίδι, όχι το τέλος.

Επίσης, δεν χρειάζεται να είστε περήφανοι για όλα όσα έχετε κάνει για να μην σας στοιχειώνει το παρελθόν. αφήστε πίσω σας τα λάθη σας, μάθετε από αυτούς και αποδεχτείτε τους. Αλλά, αν ξεχάσετε τα λάθη, είστε επιρρεπείς να κάνετε περισσότερα από τα ίδια. Επομένως, η λύπη ακούσια είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αποφεύγουν να κάνουν το ίδιο λάθος με τον ίδιο τρόπο για δεύτερη φορά.

Η ζωή χωρίς ενοχές ή πικρές σκέψεις είναι απαραίτητη, ωστόσο. Η ζωή σας θα μπορούσε να εξελιχθεί με ένα εκατομμύριο διαφορετικούς τρόπους με ίσο αριθμό άλλων αποφάσεων και επιλογών. Θέλουμε να ζούμε για όλες τις δυνατότητες και να δοκιμάζουμε διάφορες επιλογές, αλλά όλοι έχουμε μόνο μία ζωή και πρέπει να κάνουμε επιλογές. Επομένως, το να μην έχετε καμία ενοχή για αυτό που επιλέξατε είναι επιτακτική ανάγκη.

Μια ζωή χωρίς τύψεις είναι να ζεις χωρίς να βλάπτεις τους άλλους και να ζεις για να δίνεις στους άλλους. Επηρεάστε τις ζωές των άλλων για να δημιουργήσετε την κληρονομιά σας. Να είστε συμπονετικοί και να διορθώσετε την κατάσταση εάν κάνετε κάποιο λάθος. Κάνω αποζημιώσεις. Κανείς δεν ζει μια τέλεια ζωή, και κανείς δεν περιμένει να το κάνετε.

Συνήθιζα πάντα να κοιτάζω το παρελθόν μου και να σκεφτόμουν: «Αν έκανα το XYZ διαφορετικά, τότε δεν θα είχα τύψεις για το XYZ». Αλλά το συμπέρανα τι έκανα ή δεν έκανα στο παρελθόν βασίστηκε στο πρόσωπο που ήμουν τότε. Το να μαθαίνεις από αυτό είναι καλύτερο γιατί μπορείς να είσαι καλύτερος άνθρωπος με καλύτερο μέλλον. Το να ζεις στο παρελθόν είναι επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε τύψεις. Αντίθετα, ζήστε τη στιγμή και κοιτάξτε μπροστά, αλλά θυμηθείτε τα λάθη σας για να τα αποφύγετε.

Η ζωή έχει να κάνει με εμπειρίες, οπότε κάνε αυτό που θέλεις, ακόμα κι αν φοβάσαι. Βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας, μην φοβάστε την αποτυχία και ρισκάρετε. Οι μεγαλύτεροι πάντα το λένε αυτό δεν μετανιώνουν για όσα ΕΚΑΝΑΝ αλλά μάλλον για όσα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να βρείτε το Βόρειο Αστέρι σας – τον σκοπό σας. Και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα μετανιώσετε για πράγματα που δεν δοκιμάσατε, αλλά μπορεί να μετανιώσετε και για κάτι που κάνατε. Δεν ξέρεις τι μπορεί να μετανιώσει ο 80χρονος εαυτός σου, αλλά ο στόχος δεν είναι να ζεις χωρίς τύψεις. Ζήστε μια ζωή που μετράει, δημιουργεί μια ιστορία ζωής που απολαύσατε και κάνετε ειρήνη με τις τύψεις που μπορεί να εμφανιστούν.

Bir cevap yazın