Το 55% βιώνει skingasm από τη μουσική — εσείς; – Alpha M

0
Το 55% βιώνει skingasm από τη μουσική — εσείς;  – Alpha M
Πάντα μου άρεσε η μουσική – η αίσθηση, η ατμόσφαιρα, οι ρυθμοί. Η μουσική μπορεί να είναι συντριπτική και να προκαλεί ποικίλα συναισθήματα. Είναι μια απίστευτη διέξοδος και μπορεί να υπερφορτώσει τις αισθήσεις σας. Η νοσταλγία μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς κάθε τραγούδι έχει τη δική του ιστορία και μήνυμα. Το ωραίο είναι όταν μπορούμε να αφηγηθούμε τη δική μας ιστορία ή αφήγηση – είναι μαγικό! Υπάρχουν τόσα πολλά τραγούδια που μου μιλάνε.

Γι’ αυτό αγαπώ τόσο πολύ τη μουσική. Είναι μια μορφή τέχνης που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κάθε είδους συναισθήματα, όπως ταινίες και βίντεο. Η μουσική μπορεί να σας κάνει να γελάσετε, να κλάψετε, να σας δώσει μια έκρηξη αδρεναλίνης και να σας βοηθήσει να ρίξετε λίγο ατμό. Δημιουργεί ενδοσκόπηση και προβληματισμό. Η μουσική έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί μια συναισθηματική απόκριση αναζητώντας μοτίβα. Οι μουσικές κλίμακες ακολουθούν ένα μαθηματικό μοτίβο στο οποίο προσκολλάται ο εγκέφαλός μας και αυτά τα μοτίβα δημιουργούν αντιδράσεις που προσομοιώνουν εμπειρίες – συχνά συνδεδεμένες με αναμνήσεις.

Τα ηχητικά κύματα ήταν σημαντικά για την ανθρωπότητα και σχεδόν κάθε άλλο μη μικροσκοπικό είδος. Και τόσο πολύ που οι άνθρωποι έχουν αυτιά με ένα ειδικό τμήμα του εγκεφάλου τους για να επεξεργάζονται και να ερμηνεύουν αυτούς τους ήχους. βρυχηθμός λιονταριού; Αστραπή? Κάτι στο δάσος κοντά στο κάμπινγκ σας; Ένα μωρό που κλαίει; Η αναγνώριση αυτών των ήχων είναι κρίσιμη για την επιβίωσηκαι ένας από τους κυρίαρχους λόγους για τους οποίους έχουμε συναισθήματα οδηγεί αυτό που κάνουμε για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε και να ισορροπήσουμε την καθαρή πνευματική σκέψη.

Το πώς αυτό μεταφράζεται σε μουσική είναι σχετικό και μαθημένο. Ποιο μέρος της ζωής και του πλαισίου σας ακούσατε πρώτα ή πιο συχνά το συγκεκριμένο τραγούδι ή μουσική; Με ποιον ήσουν? Τι έκανες? Αλλά ένα μέρος της μουσικής είναι εγγενές στην ανθρωπότητα – όλα τα άτομα. Η μουσική ήταν ένα παγκόσμιο χαρακτηριστικό σε όλους τους ανθρώπινους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία.

Οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συγκινηθούν από τη μουσική. Οι μεγάλες προόδους μας κάνουν χαρούμενους και οι μικρές προόδους μας στεναχωρούν. Ορισμένα τραγούδια, συγκεκριμένα, θα δημιουργήσουν συναισθήματα – μερικοί άνθρωποι θα κλάψουν ακόμη και. Μπορεί να μην είναι καν λυπημένοι. Ωστόσο, ένα συντριπτικό φορτίο συναισθημάτων ξεσπά στον εγκέφαλο. Κάποια μουσική μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν μπορείτε να αναπνεύσετε, όταν αυτά τα συναισθήματα πρόκειται να φτάσουν στο μέγιστο. Το συναίσθημα μπορεί να είναι πολύ ευφορικό σαν να μην υπάρχει τίποτα στη Γη εκτός από τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας.

Η μουσική μπορεί να αλλάξει ακαριαία τη συναισθηματική σας κατάσταση. Μερικοί άνθρωποι έλκονται από τη μουσική που τους κάνει να ενθουσιάζονται. Μου αρέσει το γρήγορο και δυνατό με καλό ρυθμό όταν γυμνάζομαι και τρέχω. Μπορώ κυριολεκτικά να σηκώνω πιο βαριά όταν ακούω ορισμένα τραγούδια. Αυτός ο τύπος μουσικής μπορεί να τονώσει την ενέργεια (όπως ένα σφηνάκι εσπρέσο), τα συναισθήματα δύναμης και την αδρεναλίνη – νιώθετε ότι μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο ακούγοντάς τον.


Τώρα, τα μπλουζ μπορούν να πιάσουν το στήθος σου και να το σφίξουν. Οι ήχοι σε λαϊκούς και επαρχιακούς ήχους μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε ότι οδηγείτε μέσα σε ένα χωράφι με σιτάρι μια ηλιόλουστη μέρα. Η μουσική μπορεί ακόμη και να σας φέρει σε μια υπνωτική ονειρική κατάσταση. Μπορείτε να αφήσετε την πραγματικότητα και να μπείτε στο τραγούδι. Μπορεί να ξεπεράσει τον ακροατή σε ένα βαθύτερο επίπεδο συναισθήματος, σχεδόν ευφορικό.

Η μουσική μπορεί να προκαλέσει ρίγη από το πίσω μέρος του λαιμού μου και να ρέει σαν ηλεκτρικό κύμα μέσα από το σώμα μου μέχρι τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών μου! Όταν ακούω ένα κομμάτι που βρίσκω απίστευτα βαθύ ή όμορφο, Με πιάνει μυρμήγκιασμα στη σπονδυλική στήλη και τα μαλλιά μου θα σηκωθούν (γνωστός και ως frisson, skingasm). Είστε τυχεροί αν μπορείτε να ζήσετε τη μουσική με αυτόν τον τρόπο, επειδή μόνο το 55% περίπου των ανθρώπων το κάνουν.

Ίσως ένα μουσικό κομμάτι προκαλεί μια ορμή συγκίνησης αρκετά ώστε να δημιουργήσει ένα κομμάτι στο λαιμό σας – σε εντυπωσιάζει η ομορφιά της μουσικής. Μερικά τραγούδια μπορεί να σας κάνουν να κλάψετε ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή αισθάνεστε πριν από το τραγούδι – κάτι που μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι περίεργο ότι μπορεί να κλάψουν όταν ένα τραγούδι δεν είναι σαφώς λυπημένο. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι πώς οι κλασικές κινήσεις μπορούν να κάνουν έναν ακροατή να δακρύσει, κάτι που είναι απίστευτο συναίσθημα.


Η μουσική δεν χρειάζεται να είναι λυπημένη για να αρχίσουν να κυλούν τα δάκρυα. Όταν μπορώ να νιώσω φυσικά την πρόθεση πίσω από μια μελωδία, ανεξάρτητα από το νόημα, μου θυμίζει πάντα πόσο γλυκιά μπορεί να είναι η ζωή, με γειώνει και με κάνει να εκτιμώ την έμφυτη ομορφιά των συναισθημάτων μας. Η μουσική είναι πραγματικά η γλώσσα της ψυχής.

«Η μουσική και ο ρυθμός βρίσκουν το δρόμο τους στα μυστικά μέρη της ψυχής» είναι ένα απόσπασμα του Πλάτωνα. Είναι αρκετά συναρπαστικό, ο Πλάτωνας πίστευε ότι η μουσική έπρεπε να λογοκρίνεται σε μεγάλο βαθμό, επειδή πίστευε ότι επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τις βασικές πεποιθήσεις των ανθρώπων. Ο Σωκράτης ήταν πιο επιεικής στη χρήση του, αλλά συμφώνησε με τον Πλάτωνα για την επιρροή του στους ανθρώπους.

Οι ήχοι στη μουσική μπορούν να σας κάνουν να σας μεταφέρουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος και χρόνο – θυμάστε ξεκάθαρα μέρη, μυρωδιές και αναμνήσεις που δεν έχετε σκεφτεί εδώ και χρόνια. Θα ήθελα πολύ να καταλάβω περισσότερα γι’ αυτό γιατί η αφύπνιση αυτών των αναμνήσεων και των συναισθημάτων δεν είναι απομονωμένη στους στίχους. Κάτι στη μουσική σύνθεση μπλέκεται με συγκεκριμένα συναισθήματα στον εγκέφαλο.

Κάποτε το είπε ένας παλιός φίλος Η μουσική σας επιτρέπει να νιώσετε τα συναισθήματα που θέλετε. Η μουσική σε προσκαλεί να μπεις σε αυτούς τους συναισθηματικούς χώρους και μιλάει κατευθείαν στην ψυχή σου. Η μουσική είναι μια από τις πιο εκπληκτικές πτυχές της ζωής — τώρα αφήστε λίγη μουσική να σας μιλήσει και γεμίστε τη σιωπή στη ζωή σας.

Bir cevap yazın