Χρησιμοποιήστε αυτήν την αλλαγή αντίληψης που αλλάζει τη ζωή – Alpha M

0
Χρησιμοποιήστε αυτήν την αλλαγή αντίληψης που αλλάζει τη ζωή – Alpha M
Έλαβα ένα email και φωτογραφίες από έναν από τους φίλους μας τον Μοχάμεντ που είναι 20 ετών και ζει στην Ινδία. Είναι ένας όμορφος τύπος με απίστευτα μαλλιά. Έχει όμορφα μάτια και χρωματισμό δέρματος, μαζί με υπέροχες τρίχες στο πρόσωπο. Όλα λειτουργούν για τον Μωάμεθ, αλλά έχει ένα πρόβλημα – με τα μπλουζάκια. Δεν μπορεί να βρει κανένα που σκάβει στο μέγεθός του επειδή έχει μια ασθένεια των οστών που έχει κάνει τα οστά του να μην σχηματίζονται σωστά.

Ο Μωάμεθ είναι τρία πόδια ψηλός. Μπορεί να βρει καλές επιλογές για τζιν και παντελόνια, αλλά λόγω του μεγέθους του, δυσκολεύεται να βρει κομψά μπλουζάκια, καθώς το μέγεθός του είναι για παιδιά. Δεν ξέρω την τελευταία φορά που τσέκαρες τα παιδικά ρούχα, αλλά δεν είναι ακριβώς εγκεκριμένα από την Alpha M. Έχουν dinos, πουά και τρελά σχέδια. Το κόψιμο είναι επίσης φρικτό.

Με ρώτησε αν είχα κάποια συμβουλή για να βρω πιο κομψές επιλογές. Θέλετε να μάθετε τις καταπληκτικές και διορατικές συμβουλές μου; “Κοιτάξτε στο διαδίκτυο.” Αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ. αυτό είναι το μόνο που έχω. Αλλά αυτό το βίντεο δεν έχει να κάνει με το πώς βοήθησα τον Μωάμεθ. Είναι για το πώς με βοήθησε.

Αφού συνέστησα στον Μωάμεθ να ψάξει στο Διαδίκτυο για μπλουζάκια, πήγα να τον ενθαρρύνω και να κρατήσω το κεφάλι του ψηλά. Πρόσθεσα ότι οι αναπηρίες δεν μας καθορίζουν και ότι είναι ένας καταπληκτικός τύπος. Νόμιζα ότι χρειαζόταν αυτή η συζήτηση – νόμιζα ότι ήταν αναστατωμένος που του δόθηκε μια δύσκολη συμφωνία. Σωστά? Λανθασμένος. Έκανα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λάθος.

Το email επιστροφής του σε μένα ήταν μια από τις πιο διαφωτιστικές και εντυπωσιακές απαντήσεις που έχω λάβει ποτέ. Είπε ότι ταλαιπωρήθηκα (στην πραγματικότητα έπρεπε να είχε πει ότι είμαι ένας ανόητος που έβαλε μπουνιά και ότι η συμβουλή μου ήταν χάλια) και με ευχαρίστησε. Ήταν ευγενικός αλλά μου είπε να μην νιώθω άσχημα ή λυπημένος για την κατάστασή του. Είπε ότι ένιωθε «τυχερός». Αυτό με ταλαιπώρησε εντελώς. Κάθε φορά που συναντούσα ένα άτομο με σωματική αναπηρία, το πρώτο μου συναίσθημα ήταν η συμπάθεια.

ΤΕΛΟΣ παντων, Υπέθεσα ότι εκείνοι με σωματικές αναπηρίες ή περιορισμούς ήταν αναστατωμένοι ή θυμωμένοι με την κατάστασή τους. Αλλά ο Μωάμεθ άνοιξε τα μάτια μου σε κάτι. Ακόμη και με καταστάσεις που αλλάζουν τη ζωή, η αντίληψη είναι το κλειδί.

Η αντίληψη δεν είναι πραγματικότητα. Ωστόσο, η αντίληψη κάποιου μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η αντίληψη έχει απίστευτο αντίκτυπο στο πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και λειτουργεί ως φακός μέσα από τον οποίο εξετάζουμε την πραγματικότητα. Αυτές οι αντιλήψεις ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο ενεργούμε και αντιδρούμε στην πραγματικότητα. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα είναι στην πραγματικότητα αυτό που είναι πραγματικά. Δεν είναι όμως πραγματικότητακαι το θέμα είναι ότι ο λεγόμενος φακός συχνά διαστρεβλώνεται από προηγούμενες εμπειρίες και γνώσεις, τα συναισθήματα και τα ενδιαφέροντά μας, τη γενετική μας και άλλους παράγοντες.

Ο Μωάμεθ το είπε αυτό κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη έχει κάποιο πρόβλημα – η διαφορά είναι πώς εκδηλώνεται. Ίσως είναι σωματικό, ψυχικό ή συναισθηματικό. Κάποιοι βλέπουν το πρόβλημα νωρίς στη ζωή τους, ενώ άλλοι βλέπουν το πρόβλημα αργότερα στη ζωή τους. Είπε ότι πρέπει να το καταλάβουμε ίσος πόνος και ευτυχία έχουν κατανεμηθεί στη ζωή όλων. Συνεχίζει λέγοντας ότι δεν είναι λυπημένος. Είπε ότι είναι πιο ζωντανός και πιο ευτυχισμένος από τους ανθρώπους γύρω του. Βλέπει το θετικό στον κόσμο – ότι η ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο είναι στο μάτι του θεατή.

Αυτό που είπε ο Μωάμεθ ήταν μια από τις πιο δυνατές δηλώσεις που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό. Ξέρω ότι είμαστε τόσο προσηλωμένοι στα πράγματα, και μπορούμε να είμαστε εγωκεντρικοί. Αλλά, όταν σταματάς και κοιτάς γύρω σου για να δεις τι άλλο συμβαίνει στον κόσμο και με άλλους ανθρώπους, ο καθένας έχει τους δικούς του αγώνες.

Με τη σκέψη μας, Η πρόκληση είναι να διασφαλιστεί ότι οι αντιλήψεις παραμένουν ευθυγραμμισμένες με την πραγματικότητα. Αυτή η ευθυγράμμιση είναι απαραίτητη για να ζήσουμε σε αυτόν τον κόσμο με άλλους για να διατηρήσουμε την κοινωνία και άλλες κατασκευές της ζωής μας. Επομένως, δεν πρέπει όλοι να υποθέτουμε ότι οι αντιλήψεις μας είναι πραγματικότητα (μην τις κρατάτε πολύ σφιχτά καθώς μπορεί να κάνουν λάθος) και να σέβεσαι τις αντιλήψεις των άλλων (εξάλλου, μπορεί να έχουν δίκιο). Αναγνωρίστε πώς οι φακοί μας μπορεί να στρίβουν και αμφισβητήστε τις αντιλήψεις μας (αναζητήστε επικύρωση από ανθρώπους όπως ο Μωάμεθ, ειδικούς και άλλες αξιόπιστες πηγές). Και το πιο σημαντικό, να είστε ανοιχτοί στο να αλλάξετε ή να τροποποιήσετε τις αντιλήψεις σας (όπως ακριβώς έχω).

Ο Μωάμεθ έχει απόλυτο δίκιο – η αντίληψη ΔΕΝ είναι πραγματικότητα. Μπορείτε να ΔΕΙΤΕ τους φυσικούς περιορισμούς, αλλά τα όρια των άλλων μπορεί να είναι αόρατα. Το κρίσιμο σημείο είναι ότι ο καθένας έχει τις δικές του μάχες. Συνειδητοποιήστε αυτό ΚΑΙ συνειδητοποιήστε ότι είμαστε όλοι όμορφοι, μοναδικοί και δημιουργημένοι για έναν σκοπό.

Bir cevap yazın