Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να προετοιμαστείτε για το WLC

3
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να προετοιμαστείτε για το WLC

Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά

6 Συμβουλές για προετοιμασία για το WLC

Όταν έκανα για πρώτη φορά το Whole Life Challenge, το 2012, το έκανα μόνος μου χωρίς ομάδα και ξεκινώντας χωρίς να γνωρίζω πολύ το τι ασχολούμαι. Ναι, ήξερα ότι επρόκειτο να δεσμευτώ για κάποιο είδος αλλαγής τρόπου ζωής, αλλά πόση προσπάθεια θα περιλάμβανε αυτό, έμεινε για μένα να ανακαλύψω.

Ήταν δύσκολο στην αρχή. Ένιωσα σαν να με πέταξαν στο βαθύ άκρο μιας πισίνας. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να μάθω γρήγορα πώς να κολυμπάω ή τουλάχιστον να κρατήσω τον εαυτό μου στην επιφάνεια. Ευτυχώς, είχα ένα σωσίβιο, το οποίο ήταν το επεξηγούνται σαφώς οι κανόνες της Πρόκλησης. Τα μελέτησα πραγματικά και τα χρησιμοποίησα για να δημιουργήσω μια σχεδία για τον εαυτό μου – κάτι στο οποίο θα μπορούσα να βασιστώ για υποστήριξη.

Έχοντας κάνει το Challenge εδώ και αρκετά χρόνια, έχω καταλάβει τι χρειάζεται για να προετοιμαστώ για μια καλή αρχή και πόσο σημαντικό είναι αυτό το καλό ξεκίνημα για μια επιτυχημένη Πρόκληση.

Παρόλο που και εσείς έχετε πρόσβαση σε αυτό το lifeline, καθώς και ένα απίστευτο δίκτυο υποστήριξης μέσω του Επίσημη ομάδα WLC στο Facebook (επίσης κάτι που δεν υπήρχε το 2012), με βάση αυτά που έχω μάθει από τις εμπειρίες μου, Ακολουθούν έξι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το WLC:

1. Μπείτε στα δεξιά Νοοτροπία

Η νοοτροπία είναι τόσο τσιτάτο, αλλά τι σημαίνει; Η νοοτροπία είναι σαν α ψυχικό φίλτρο χρησιμοποιείτε για να επεξεργαστείτε αυτό που συμβαίνει γύρω σας. Είναι η νοοτροπία σας που θα επηρεάσει τον τρόπο που αντιδράτε σε μια κατάσταση ή πώς κατανοείτε τις πληροφορίες που λαμβάνετε.

Μερικές συμβουλές νοοτροπίας:

 • Δείτε το WLC ως επένδυση στην υγεία σας και στην ανάπτυξη θετικών συνηθειών.
 • Αποφασίστε ότι θα το κάνετε δουλέψτε σκληρά και συγκεντρωθείτε για τις επόμενες έξι εβδομάδες.
 • Αποδεχτείτε το Η πρόοδος μετριέται με διαφορετικούς τρόπους και όχι μόνο αριθμοί σε μια κλίμακα.
 • Κατανοήστε ότι αυτό είναι α μαθησιακή διαδικασία και μικρές αποτυχίες δεν ισοδυναμούν με αποτυχία.

Κατεβάστε το eBook Μύθοι & Παρανοήσεις

2. Ορίστε α Στόχος Αυτό λειτουργεί για εσάς

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το πώς θέλετε να προσεγγίσετε τη μελλοντική εργασία, είναι καιρός να θέσετε τους στόχους σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τι ακριβώς ελπίζετε να πετύχετε σε έξι εβδομάδες και γράψ’τα σε ένα χαρτί.

Μερικές συμβουλές για τον καθορισμό στόχων:

 • Έχετε υπόψη σας το χρονοδιάγραμμα και θέτουν ρεαλιστικούς στόχους (Η υπερβολική δέσμευση θα οδηγήσει απλώς σε απογοήτευση και θα κάνει πιο δύσκολο να διατηρήσετε τις συνήθειές σας μόλις τελειώσει η Πρόκληση).
 • Είναι ειδικός για το τι εσύ θέλω να επιτύχω, Γιατί το θέλετε ως στόχο σας, και πως ελπίζεις να το φτάσεις.
 • Αναλύστε τον μακροπρόθεσμο στόχο σας μικρότερους ημερήσιους ή εβδομαδιαίους στόχους για να σε βοηθήσω να μείνεις εστιασμένη και σταθερός με τις προσπάθειές σας.

3. Εξοικειωθείτε με το Κανόνες

Ναι, είναι ένα πρόκληση και έχει κανόνες. Οι κανόνες έχουν τεθεί σε ισχύ επειδή κάθε πρόκληση χρειάζεται δομή καθώς και παραμέτρους που θα σας βοηθήσουν να απομακρυνθείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

 • Διαβάστε τους γενικούς κανόνες του WLC? όσο πιο εξοικειωμένοι είστε μαζί τους, τόσο πιο σίγουροι θα είστε για να τους ακολουθήσετε.
 • Κατανοήστε τα διαφορετικά επίπεδα διατροφής του WLC και επιλέξτε αυτό που είναι λίγο προκλητικό αλλά και διαχειρίσιμο.
 • Εκτύπωση και μελετήστε τη λίστα διατροφής του επιπέδου στο οποίο θα παίξετε.
 • Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αποδεχτεί το σύνολο παραμέτρων και μην σπαταλάτε ενέργεια για να αντισταθείτε στους κανόνες.

4. Καθιερώστε ένα Σχέδιο

Ο προγραμματισμός δεν είναι το ίδιο με τον καθορισμό στόχων. Ο καθορισμός στόχων αφορά αυτό που θέλετε να πετύχετε. Ο προγραμματισμός αφορά τι πρέπει να κάνεις για να πετύχετε τους στόχους σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές προγραμματισμού:

Άσκηση και Κινητικότητα:

 • Μάθετε (και γράψτε) πότε θα ασκηθείτε και θα κινητοποιηθείτε.
 • Αποφασίζω τι είδος άσκησης και πρακτικής κινητικότητας που θα κάνετε.

Θρέψη:

 • Αφήστε στην άκρη ένα συγκεκριμένο ώρα για προγραμματισμό γευμάτων (για μένα, 4:30-5:00 μ.μ. ένα Σάββατο, ένα υπέροχο φλιτζάνι τσάι, μερικά ραντεβού, λίγη καλή μουσική και τη λίστα μου, αποφασίζω τα γεύματά μου για την εβδομάδα και γράφω μια λίστα με τα παντοπωλεία ανάλογα).
 • Προγραμματίστε πότε θα πάτε ψώνια και όταν το θελήσεις μάγειρας.
 • Κρατήστε τα γεύματά σας απλός – δεν χρειάζεται να δημιουργείτε ένα νέο πιάτο για κάθε γεύμα
 • Σκέψου διαφορετικά – έχουν «δείπνο» για «πρωινό» ή «πρωινό» για «δείπνο»· Δείτε τα γεύματα ως ώρες για να τροφοδοτήσετε το σώμα σας και να αναπληρώσετε την ενέργειά σας.

Ενυδάτωση:

 • Αποφασίζω πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα.
 • Μετρήστε το νερό σας το προηγούμενο βράδυ ώστε να έχετε ένα οπτικός στόχος για το πόσο πρέπει να πιείτε.
 • Σειρά υπενθυμίσεις στο τηλέφωνό σας για να σβήνει όλη την ημέρα υπενθυμίζοντάς σας να ενυδατώνεστε.

Υπνος:

 • Αποφασίζω πόσες ώρες ύπνου θέλετε να στοχεύσετε για κάθε νύχτα.
 • Καθορίστε τι ώρα πρέπει να είστε στο κρεβάτι για να πετύχει αυτόν τον στόχο (μην ξεχνάτε, οι μεσημεριανοί ύπνοι μετράνε).
 • Αρχή ετοιμάζεται για ύπνο και κουρδίζεται τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν τον ύπνο σας (αν είναι δυνατόν) ή τουλάχιστον αποσπάστε τον εαυτό σας από τα ηλεκτρονικά για να σας βοηθήσει να μπείτε σε μια πιο χαλαρή, αποσυνδεδεμένη κατάσταση.

Εξάσκηση ευημερίας, προβληματισμός και βαθμολογία:

 • Αφιερώστε δέκα με δεκαπέντε λεπτά την ημέρα για τον εαυτό σας κάθε μέρα για να χρησιμοποιήσετε για την πρακτική σας ευεξίας. ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε τόσο χρόνο (όπως εάν η πρακτική είναι να ακούτε μουσική, κάτι που μπορείτε να κάνετε στο αυτοκίνητό σας), το να καταφέρετε να αφιερώσετε λίγο ήσυχο, μόνο χρόνο για τον εαυτό σας μπορεί να είναι πραγματικά αναζωογονητικό.
 • Ορίστε α συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα για όταν πρόκειται να συνδεθείτε για να σημειώσετε τον προβληματισμό σας και να καταγράψετε τη βαθμολογία σας. ορίστε μια υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας μέχρι να γίνει συνήθεια.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να προετοιμαστείτε για το WLC

5. Προετοιμαστείτε για την Εκκίνηση του Σαββάτου

Κάθε WLC ξεκινά ένα Σάββατο. Μπορεί να φαίνεται λίγο σκληρό να ξεκινήσεις μια πρόκληση κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου (τουλάχιστον έτσι πίστευα), αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να παρακάμψεις τη νοοτροπία «Θα ξεκινήσω αύριο». Όταν φτάσει η Ημέρα 1, απλά ξεκινήστε.

Μια συμβουλή μου: ξεκινήστε να χαλαρώνετε στην πρόκληση την προηγούμενη εβδομάδα. Είτε πίνετε περισσότερο νερό, είτε προσαρμόζετε τη ρουτίνα πριν τον ύπνο σας είτε διαμορφώνετε ένα πρόγραμμα προπόνησης, δείτε το Σάββατο πριν από την έναρξη της Πρόκλησης ως το «τελευταίο Σαββατοκύριακο» σας και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να εργάζεστε στις συνήθειές σας μόλις τελειώσει το Σαββατοκύριακο. Αυτό σας δίνει μια ωραία περίοδο προθέρμανσης και την ευκαιρία να φτιάξετε τη νοοτροπία σας σωστά, να καταγράψετε τους στόχους σας και να σχεδιάσετε τις επόμενες εβδομάδες.

6. Τέλος, Εμπιστευτείτε τη Διαδικασία

Η Πρόκληση Ολόκληρης Ζωής σας παρέχει την ευκαιρία να εστιάσετε στον εαυτό σας και να επενδύσετε στην ευημερία σας. Όπως συμβαίνει με πολλές επενδύσεις, αποδίδει μόνο αν του δώσετε χρόνο να τακτοποιηθεί και να ωριμάσει.

Μερικές συμβουλές:

 • Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα το κάνετε Κάνε υπομονή καθ’ όλη τη διάρκεια των έξι εβδομάδων.
 • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι αν σκοντάψετε, μπορείτε πάντα σηκωθείτε και προσπαθήστε ξανά.
 • Συνειδητοποιήστε ότι η ζωή μερικές φορές παρεμποδίζει, άρα απλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς.

Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρα από το WLC ήταν ότι είχα τον έλεγχο των επιλογών μου — είτε ήταν η επιλογή να κάνεις κάτι, να αποφύγεις κάτι, να αντιδράσεις σε κάτι ή να το αφήσεις να φύγει. Αυτή η επίγνωση ήταν απίστευτα ενδυναμωτική.

Το WLC σας δίνει την ευκαιρία να δείτε πόσα μπορείτε να πετύχετε όταν βάλετε το μυαλό σας σε κάτι και εστιάσετε στην εργασία που έχετε. Επιτρέψτε στην Πρόκληση να σας υποστηρίξει καθώς ασκείτε νέες συνήθειες και εργάζεστε για να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς προετοιμάζεστε για το WLC; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.
Η Ayesha Kamal στο Instagram
Ayesha Kamal
Η Ayesha Kamal είναι παιδαγωγός, συγγραφέας και εκπαιδεύτρια Gracie Jiu-Jitsu. Είναι η ιδρύτρια του She is Fierce (@fiercefitfight), ένας οργανισμός που εστιάζει στην ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και ως οικοδεσπότης του podcast Loving Kuwait (@loving.kuwait).

Προερχόμενη από ένα σχετικά ανενεργό υπόβαθρο, ήταν το Whole Life Challenge που άνοιξε πραγματικά τα μάτια της σε μια καλύτερη (και τη μεγαλύτερη) εικόνα του τι ήταν καλή υγεία. Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο της WLC το 2012, έγινε πιστοποιημένη γυμναστής και διατροφολόγος φυσικής κατάστασης καθώς ήθελε να μάθει περισσότερα για την υγεία και την ευεξία. Από τότε έχει διευρύνει την εστίασή της για να πάει πέρα ​​από τη σωματική κίνηση και τη διατροφή για να ενσωματώσει επίσης έννοιες της ενσυνειδητότητας, της ενδυνάμωσης και της θετικής ψυχολογίας στην προπόνησή της.

Η Ayesha είναι τώρα πρεσβευτής για το Whole Life Challenge και διευθύνει την ομάδα Worldwide Warriors. Δημοσιεύει συχνά blog για την εμπειρία της plumpetals.co.uk.

Bir cevap yazın