Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

4
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
πέντε σκυλιά που περπατούν με έναν σκύλο που περπατά, σκέφτεται ότι «μου αρέσει να περπατάω»

Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τον όρο «περιπατητής σκύλων»;

Πολλοί άνθρωποι οραματίζονται το στερεότυπο που βλέπετε στις ταινίες: ένας υπερβολικά στρεσαρισμένος περιπατητής σκύλων με μια ντουζίνα σκυλιά που αγκομαχούν στη ζώνη τους, τα λουριά όλα μπλεγμένα και τον σέρνουν σε μια ντουζίνα διαφορετικές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Αλλά είναι αυτό που κάνουν οι περιπατητές σκύλων Πραγματικά κάνω? Σύμφωνα με τους ειδικούς σταδιοδρομίας στο Πράγματι:

«Οι επαγγελματίες περιπατητές σκύλων πληρώνονται εργαζόμενοι στη φροντίδα και την εξυπηρέτηση ζώων που παίρνουν τα σκυλιά άλλων ανθρώπων σε εξόδους για μια καθορισμένη περίοδο. Οι περιπατητές σκύλων μπορεί να είναι ανεξάρτητοι ή να εργάζονται για μια ειδική επιχείρηση. Μερικοί σκύλοι που περπατούν βγάζουν έναν σκύλο κάθε φορά για βόλτες και άλλοι μπορεί να παίρνουν πολλά σκυλιά σε κάθε έξοδο».

Το να γίνεις περιπατητής σκύλων δεν σημαίνει ότι θα πνιγείς σε Δαλματίες ή θα κυνηγήσεις μια αγέλη από Πομερανούς. Ως επαγγελματίας περιπάτης σκύλων, μπορείτε να ορίσετε το δικό σας πρόγραμμα και να επιλέξετε ποια σκυλιά περπατάτε ή όχι.

Στην πραγματικότητα, το να είσαι περιπατητής σκύλων μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός, δραστήριος, ανταποδοτικός τρόπος για να κερδίσεις κάποια επιπλέον μετρητά — ή ακόμα και να κάνεις καριέρα πλήρους απασχόλησης που περιβάλλεται από τα σκυλιά που αγαπάς!

Πώς να γίνετε περιπατητής σκύλων

Υπάρχουν δύο βασικούς τρόπους να γίνει σκυλοβαδιστής.

Το ένα είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αγοράς που συνδέει περιπατητές σκύλων που αναζητούν δουλειά με άτομα που αναζητούν περιπατητές σκύλων. Οι δύο κορυφαίες εφαρμογές όπως αυτή είναι Πλάνης και Αστειολόγος!. Αυτή η επιλογή είναι η το πιο εύκολο και βολικό, και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε ή να κρατήσετε το σκυλί σας να περπατά ως διασκεδαστική παρέα. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτές οι εφαρμογές κάνουν περικοπή των κερδών σας με αντάλλαγμα την ευκολία χρήσης της υπηρεσίας τους.

Η άλλη επιλογή είναι να γίνεις ανεξάρτητος και να τρέξεις το δικό σου άτομο επιχείρηση βόλτας με σκύλους. Αυτή η επιλογή απαιτεί περισσότερες επενδύσεις και προσπάθεια αρχικά για να βρείτε πελάτες και να ξεκινήσετε, αλλά μόλις δημιουργήσετε μια βάση πελατών, θα πληρώσει περισσότερα μακροπρόθεσμα από το να βασίζεστε σε εφαρμογές. Το να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου σάς επιτρέπει επίσης να αναπτύξετε την προσωπική σας επιχείρηση σε εργασία πλήρους απασχόλησης, εάν το επιλέξετε.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να επιλέξετε αμέσως. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε με Rover ή Wag! για να δούμε αν θα σας αρέσει και μετά πηγαίνετε ανεξάρτητοι ή με πλήρη απασχόληση αργότερα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν ορισμένα «εργαλεία του εμπορίου» που θα χρειαστείτε αμέσως πριν από αυτάφλοιόςπηγαίνετε στο ταξίδι σας ως περιπατητής σκύλων! Η κορυφή σου προμήθειες για βόλτα με σκύλους θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Προμήθειες για βόλτα με σκύλους που θα χρειαστείτε:

Ανταλλακτικά λουριά και/ή λουριά

Οι πελάτες σας πιθανότατα θα παρέχουν το λουρί ή/και το λουρί που έχει συνηθίσει ο σκύλος τους, αλλά είναι πάντα καλό να έχετε επιπλέον. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα κουμπώσει μια πόρπη ή πότε θα σπάσει ένα λουρί, και ξαφνικά έχεις ένα ελεύθερο σκυλί να κρατήσεις! Γλιστρήστε καλώδια που δεν απαιτούν κολάρο είναι ιδιαίτερα βολικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τσάντες για κακά

Οι πελάτες σας πιθανότατα θα τα προμηθεύσουν επίσης, αλλά ποτέ δεν ξέρετε πότε θα πέσει το ρολό από την τσέπη σας ή πότε θα καταστραφεί και θα αχρηστευτεί. Σίγουρα δεν θέλετε να βρεθείτε χωρίς μια τσάντα για κακά όταν τη χρειάζεστε!

Ανακλαστικά ρούχα ή φώτα

Εάν πρόκειται να βγείτε έξω για να περπατήσετε με σκύλο αργά το απόγευμα ή το βράδυ, να φέρετε αντανακλαστικά ρούχα ή φακό είναι μια λογική προφύλαξη ασφαλείας. Φωτίστε τα προσαρτήματα γιακά είναι επίσης διαθέσιμα που είναι φθηνά και εύκολα μετακινούνται από γιακά σε γιακά.

Κιτ πρώτων βοηθειών σκύλου

Μην υποτιμάτε τη σημασία ακόμη και ενός βασικού κιτ πρώτων βοηθειών. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο σκύλος που περπατάτε να πατήσει σε ένα κομμάτι γυαλί — ή να έχει μια ατυχή σύγκρουση με μια αδέσποτη γάτα! Ακόμα και λίγο απολυμαντικό και κορδόνια θα εκτιμηθούν σε ένα τέτοιο σενάριο. Εάν είστε πιστοποιημένος σε πρώτες βοήθειες για κατοικίδια και μπορείτε να φέρετε ένα πλήρως εφοδιασμένο κιτ, τόσο το καλύτερο!

Μποτάκια για σκύλους

Εάν μπορείτε να πάρετε ένα σετ από ρυθμιζόμενα μποτάκια σκύλου, μπορεί να είναι σωτήρια τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Εάν το πεζοδρόμιο είναι πολύ ζεστό για να κρατήσετε άνετα την παλάμη σας πάνω του, είναι πάρα πολύ καυτό για να περπατήσει ένας σκύλος.

Τα περισσότερα σκυλιά δεν ενθουσιάζονται με τα μποτάκια για σκύλους στην αρχή, αλλά αν το πεζοδρόμιο καίει κατά τη διάρκεια της βόλτας σας και δεν μπορείτε να περπατήσετε στο γρασίδι — και ο σκύλος είναι πολύ μεγάλος για να το μεταφέρετε! — ένα σετ μποτάκια μπορεί να κρατήσει τα πόδια του Fido ασφαλή και προστατευμένα για αρκετό καιρό ώστε να τον φέρουν στο σπίτι. (Ιδανικά, ούτως ή άλλως δεν θα έβγαζες σκύλο έξω μια τόσο ζεστή μέρα – αλλά ξέρουμε ότι κάτι συμβαίνει!).

Φιάλη νερού

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα γούνινα φορτία σας ενυδατωμένα, ειδικά τις ζεστές μέρες ή τις μεγάλες βόλτες. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και ένα πτυσσόμενο μπολ ή ένα μπουκάλι/μπολ σκύλου. (Α, και ένα μπουκάλι για ο ίδιος!).

Λιχουδιές για σκύλους υψηλής αξίας

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, κάθε σκύλος που περπατά πρέπει να έχει ένα hands-free πουγκί λιχουδιάς γεμιστά με υγιεινά, νόστιμα υψηλής αξίας λιχουδιές!

Οι πελάτες σας μπορεί να προσφέρουν μερικές από τις συνηθισμένες λιχουδιές του Fido, αλλά είναι πάντα ωραίο να δίνετε στα κουτάβια σας εξαιρετικά λιχουδιές υψηλής αξίας μπορεί κανονικά να μην φτάσουν στο σπίτι. Επιπλέον, δεν προορίζονται μόνο για σκοπούς αλλοίωσης: μια απόλαυση που είναι αρκετά νόστιμη μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή του σκύλου του πελάτη σας σε ένα κρίσιμη στιγμή.

Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να ταΐζετε ένα σκυλί με οτιδήποτε δεν είναι εντάξει από τους γονείς του πρώτα, όπως κάνουν ορισμένοι σκύλοι τροφικές αλλεργίες ή ιατρικές απαιτήσεις. Οι λιχουδιές περιορισμένων συστατικών ή ενός συστατικού θα είναι το ασφαλέστερο στοίχημά σας, που θα περιέχουν τον λιγότερο αριθμό πιθανών αλλεργιογόνων.

Μόλις εφοδιαστείτε, θα χρειαστείτε επίσης έναν βολικό τρόπο μεταφέρω τις προμήθειες σας. Θα μπορούσατε να φέρετε ένα σακίδιο πλάτης για να μεταφέρετε το νερό σας, ανταλλακτικά λουριά και άλλες προμήθειες — ή, μπορείτε να διαλέξετε ένα μοντέρνο σακίδιο με θέμα το σκύλο!

Μόλις έχετε όλες αυτές τις προμήθειες στη διάθεσή σας, θα είστε καλά εξοπλισμένο να γίνει ο φιλικός σκύλος της γειτονιάς.

Πώς να γίνετε περιπατητής σκύλων σε Rover ή Wag!

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για εργασία ως περιπατητής σκύλων και για τους δύο Πλάνης ή Αστειολόγος! είναι αρκετά απλό. Και οι δύο εφαρμογές απαιτούν να είστε άνω των 18 ετών, να περάσετε έναν έλεγχο ιστορικού, να παρακολουθήσετε μερικά εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την ασφάλεια των σκύλων και να περάσετε τα σχετικά κουίζ. Μπορεί επίσης να ζητήσουν συστάσεις από τους φίλους και την οικογένειά σας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βασικά διαφορές ανάμεσα στις δύο εφαρμογές για το περπάτημα σκύλων.

Αστειολόγος! έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο ευέλικτο χρονοδρομολόγηση. Επιτρέπει επίσης στους πελάτες να σας δίνουν φιλοδώρημα απευθείας στην εφαρμογή. Η Rover δεν διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό, αν και φυσικά πολλοί γονείς σκύλων προσφέρουν συμβουλές μετρητών ανεξάρτητα.

Αστειολόγος! απαιτεί επίσης περισσότερη εκπαίδευση για τους περιπατητές σκύλων και ζητά από τους γονείς σκύλων να παρέχουν πιο εκτενείς πληροφορίες για την προσωπικότητα και τις ανάγκες των σκύλων τους από ό,τι η Rover. Αυτό σημαίνει ότι θα νιώσετε πιο έτοιμοι για το σκυλάκι που μαζεύετε.

Δυστυχώς, Wag! παίρνει επίσης ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την αλλαγή σας από ό, τι η Rover. Ενώ η Rover παίρνει το 20% των κερδών σας ως επιτροπή για την κάλυψη της ασφάλισης αστικής ευθύνης και της λειτουργίας της εφαρμογής, Wag! θα λάβει το 40% κάθε πληρωμής (αν και ευτυχώς, αυτό δεν περιλαμβάνει τα κέρδη σας από φιλοδωρήματα).

Μιλώντας για πληρωμή: Wag! επέλεξε να τυποποιήσει τις τιμές της, με όλους τους περιπατητές σκύλων να κερδίζουν 12 $ για μια βόλτα 30 λεπτών ή 18 $ για μια ωριαία βόλτα. Το Rover σάς επιτρέπει να ορίσετε τη δική σας τιμή, ώστε να μπορείτε να προσαρμόζετε ανάλογα με τις ανάγκες εάν αποκτήσετε πιστοποιήσεις. Εάν αποκτήσετε αρκετή εμπειρία και εμπιστοσύνη στις δεξιότητές σας για να δοκιμάσετε α βόλτα πολλών σκύλων, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Rover, αφού το Wag! σας επιτρέπει να περπατάτε μόνο ένα σκυλί τη φορά.

Τέλος, η Rover έχει ένα μεγαλύτερο βάσης πελατών παρά Wag!. Εάν βρίσκεστε σε αστική περιοχή, μπορεί να μην κάνει τη διαφορά, αλλά αν βρίσκεστε εκτός μιας κύριας πόλης, θα είναι πιο πιθανό να βρείτε χρήστες Rover παρά Wag! χρήστες.

Συνολικά, Πλάνης είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για περιπατητές σκύλων που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη. Ωστόσο, Wag! είναι επίσης μια καλή επιλογή — και ούτως ή άλλως, τίποτα δεν σας εμποδίζει να εγγραφείτε και τα δυο.

Πώς να γίνετε επαγγελματίας περιπατητής σκύλων

Αν πας το ανεξάρτητος περιπατητής σκύλων διαδρομή, θα χρειαστεί να σκέφτεστε ως επιχειρηματίας ως ένα βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι έχετε παρουσία στο διαδίκτυο, μάρκετινγκ των υπηρεσιών σας και απόκτηση α άδεια επιχείρησης ή ασφάλιση εάν είναι απαραίτητο (φροντίστε να ελέγξετε τους νόμους στην περιοχή σας).

Η εταιρεία ασφάλισης επιχειρήσεων Thimble έχει μερικά καλή συμβουλή για αρχάριους περιπατητές σκύλων:

«Πρώτον, δημιουργήστε ένα συμβόλαιο που θα περιγράφει τους όρους παροχής υπηρεσιών, την εξουσιοδότηση πληρωμής και την πολιτική ακύρωσης. Άλλες σημαντικές πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν τους κανόνες του σπιτιού εάν κάθεστε σκύλοι και πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επιπλέον, ζητήστε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό των σκύλων των πελατών σας.

Επίσης, σκεφτείτε να ζητήσετε από τον πελάτη σας να υπογράψει ένα έντυπο κτηνιατρικής απελευθέρωσης, το οποίο σας εξουσιοδοτεί να επικοινωνήσετε με έναν κτηνίατρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, ατυχήματα μπορεί να συμβούν ακόμη και στους πιο προσεκτικούς περιπατητές σκύλων, επομένως θα πρέπει να λάβετε γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης.»

Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση ως περιπατητής σκύλων

Είτε γίνετε επαγγελματίας περιπατητής σκύλων ανεξάρτητα είτε μέσω μιας εφαρμογής, σας βοηθά πάντα να το αποκτήσετε πιστοποιημένο! Αν και δεν απαιτείται πιστοποίηση για να εργαστείτε ως περιπατητής σκύλων, υπάρχουν πολλά διαπιστευτήρια που είναι χρήσιμα για τους περιπατητές σκύλων να έχουν:

Οι περισσότερες από αυτές τις πιστοποιήσεις απαιτούν επένδυση χρόνου και χρήματος, αλλά αν θέλετε να γίνετε επαγγελματίας περιπατητής σκύλων, αξίζουν τον κόπο.

Εάν αποκτήσετε κάποια από αυτές τις πιστοποιήσεις, διαφημίστε το! Θα καθησυχάσει τους γονείς κατοικίδιων ότι τα πολύτιμα γούνινα μωρά τους είναι σε καλά χέρια — και θα σας επιτρέψει επίσης να αυξήσετε εύλογα τις τιμές που χρεώνετε.

Πόσο κερδίζει ένας περιπατητής σκύλου;

Η εξοργιστική απάντηση στο «πόσο κερδίζουν οι περιπατητές σκύλων» είναι, φυσικά, «εξαρτάται». Στο Wag! εφαρμογή θα βγάζετε 18 $ την ώρα. Εκτός εφαρμογών, ωστόσο, Οι περισσότεροι περιπατητές σκύλων κερδίζουν από 15 έως 30 δολάρια την ώρα.

Είναι μια ανταγωνιστική αγορά, αλλά υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε το ποσοστό σας. Εάν κάνετε αποκλειστικά μοναχικές βόλτες αντί για ομαδικούς, μπορείτε να χρεώσετε λίγο παραπάνω ανά σκύλο. Εάν συγκεντρώσετε λαμπερές μαρτυρίες, βασικές πιστοποιήσεις και μερικά χρόνια εμπειρίας, θα μπορείτε να φορτίζετε στο ανώτερο άκρο αυτής της κλίμακας — ή ακόμα και περισσότερο!

Αν είσαι μια δραστήριο, υπομονετικό άτομο που αγαπά τα σκυλιά και λατρεύει την υπέροχη ύπαιθρο, η βόλτα με σκύλους μπορεί να είναι η σωστή δουλειά για εσάς! Το περπάτημα με σκύλους είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους σκέφτονται άλλες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία φροντίδας κατοικίδιων ζώων, όπως περιποίηση, επιβίβαση ή παιδική φροντίδα. Το να γίνετε περιπατητής σκύλων σας προσφέρει έναν τρόπο χαμηλού στρες για να δείτε αν πραγματικά θα απολαμβάνετε να σας κουράζουν κάθε μέρα.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε επιδιώκοντας το περπάτημα με σκύλους ως δευτερεύουσα φασαρία ή εργασία πλήρους απασχόλησης. Αλλά εφόσον έχετε τα σωστά εφόδια και τη σωστή κατανόηση της συμπεριφοράς του σκύλου, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Ως περιπατητής σκύλων, πληρώνεστε, γυμνάζεστε και κάνετε παρέα με αξιολάτρευτα κουτάβια. Τώρα αυτό λέμε α win-win-win!

Bir cevap yazın