5 καυτές τάσεις SEO που πρέπει να προσέξετε για αυτό το καλοκαίρι του 2023

0
5 καυτές τάσεις SEO που πρέπει να προσέξετε για αυτό το καλοκαίρι του 2023

Χρόνος ανάγνωσης: ~4 λεπτά | Συγγραφέας: Jason Serafica


Όπως ο κόσμος του Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)συνεχίζει να εξελίσσεται το 2023, η ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις SEO είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία των επιχειρήσεων.

Το SEO παραμένει μια θεμελιώδης πτυχή οποιασδήποτε στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς βοηθά τις επιχειρήσεις να προσελκύουν οργανική επισκεψιμότητα απευθείας όταν οι χρήστες κάνουν αναζήτηση σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google. Λειτουργεί ως η γέφυρα που συνδέει τις ανάγκες του χρήστη με την επιχείρηση.

Καλύπτουμε τις 5 πιο hot τάσεις SEO που πρέπει να προσέξετε αυτό το καλοκαίρι.

Ανάλυση των τάσεων SEO

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει φέρει επανάσταση σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του SEO, προσφέροντας βελτιωμένους αλγόριθμους και ανάλυση δεδομένων, παρέχοντας στις επιχειρήσεις πρόσθετη υποστήριξη για αποτελεσματικότητα. Είναι σημαντικό οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ να κατανοήσουν πώς μπορούν να εργαστούν καλύτερα με την τεχνητή νοημοσύνη και τις αλλαγές που θα μπορούσε να φέρει στο τραπέζι.

 • Δοκιμάστε εργαλεία SEO που υποστηρίζονται από AI, όπως Surfer SEO. Σημείωση: Τα δημοφιλή εργαλεία SEO όπως το Ahrefs και το SEMrush χρησιμοποιούν επίσης την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στην παρακολούθηση, την ανάλυση και τη βελτίωση της απόδοσης SEO.

Search Generative Experience Optimization (SGEO)

Η τελευταία εξέλιξη της Google στο “Generative AI,» πυροδότησε την περιέργεια καθώς οι έμποροι εξερευνούν τρόπους βελτίωσης της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Κατά συνέπεια, αυτή η τεχνολογία AI θα σας επιτρέψει «να κατανοήσετε ένα θέμα πιο γρήγορα, να ανακαλύψετε νέες απόψεις και ιδέες και να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα».

Η Google στοχεύει να προσφέρει στους χρήστες μια συνοπτική και οπτικά ελκυστική επισκόπηση των πληροφοριών κατά τις αναζητήσεις τους, παρέχοντας την επιλογή να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένα θέματα. Αυτή η προσέγγιση κλίνει προς μια πιο καθηλωτική και δημιουργική εμπειρία αναζήτησης για τους χρήστες.

Αυτή η δυνατότητα δεν έχει κυκλοφορήσει πλήρως και είναι διαθέσιμη στο Αναζήτηση εργαστηρίων που χρησιμεύει ως πλατφόρμα πειραματισμού και αξιολόγησης των πρώιμων ιδεών της Google για λειτουργίες και προϊόντα.

Υπάρχουν 3 βασικές σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε:

 • Ερευνήστε τι ψάχνει το κοινό-στόχο σας
 • Παρέχετε ποιοτικό περιεχόμενο με βάση την πρόθεση του χρήστη
 • Βελτιώστε την ορατότητα της επιχείρησής σας στις μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιώντας δομημένα δεδομένα, τα οποία παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες στις μηχανές αναζήτησης. Λάβετε υπόψη ότι όσο πιο κατανοητή είναι η ιστοσελίδα σας από τις μηχανές αναζήτησης, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης στη σελίδα οργανικών αποτελεσμάτων.

Τεχνικό SEO

Η εφαρμογή τεχνικού SEO περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση διαφόρων πτυχών ενός ιστότοπου για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας ανίχνευσης, της δημιουργίας ευρετηρίου και της συνολικής κατανόησης του περιεχομένου του από τις μηχανές αναζήτησης. Αυτή η πτυχή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στο τρέχον τοπίο όπου οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης εξελίσσονται συνεχώς, ενσωματώνοντας συχνά προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Παραδείγματα τεχνικού SEO που μπορείτε να εφαρμόσετε:

 • Βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου (συμπίεση μεγάλων εικόνων, αφαίρεση αχρησιμοποίητου CSS και ελαχιστοποίηση JavaScript)
 • Δομή διεύθυνσης URL (συνοπτική και ταιριάζει με το περιεχόμενο της σελίδας)
 • Υλοποίηση δομημένων δεδομένων (χρήση Merkle’s Structured Data Generator)
 • Ασφάλεια ιστότοπου (μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την κατάταξη αναζήτησης)

Ανάλυση της πρόθεσης του χρήστη

Η κατανόηση της πρόθεσης των χρηστών στη στρατηγική περιεχομένου SEO σας γίνεται ολοένα και πιο σχετική με τις συνεχείς εξελίξεις και τάσεις στην τεχνολογία AI. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο προσδιορισμός της πρόθεσης χρήστη είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μια «εμπειρία δημιουργίας αναζήτησης».

 • Ενημερωτική – αναζήτηση πληροφοριών
  • Ποια είναι τα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο;
 • Πλοήγηση – αναζήτηση μιας συγκεκριμένης σελίδας
 • Συναλλακτικό – ψάχνει για αγορά
  • Κριτικές Nike Air Zoom Tempo

Η ενσωμάτωση της πρόθεσης του χρήστη στη στρατηγική SEO σας σάς δίνει τη δυνατότητα να στοχεύσετε αποτελεσματικά και να προσελκύσετε το σωστό κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιστότοπος γίνεται σχετικός και ελκυστικός τόσο για τους προηγμένους αλγόριθμους αναζήτησης όσο και για τους χρήστες.

Τοπική αναζήτηση

Η βελτιστοποίηση για τοπική αναζήτηση επιτρέπει στις επιχειρήσεις να στοχεύουν συγκεκριμένα είδη κοινού σε μια γεωγραφική περιοχή, δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας της φωνητικής αναζήτησης και των ερωτημάτων βάσει τοποθεσίας. Στην πραγματικότητα, είναι σύνηθες οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν βοηθούς φωνής για να βρουν τοπικές επιχειρήσεις ενώ βρίσκονται εν κινήσει.

Με την εμφάνιση στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την προβολή τους σε άτομα που αναζητούν ενεργά τις τοπικές τους περιοχές.

Επιπλέον, αυτό δημιουργεί επίσης ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εκείνους τους ανταγωνιστές που δεν κεφαλαιοποιούν την τοπική αναζήτηση και επικεντρώνονται σε γενικές γραμμές σε τομείς γενικών υπηρεσιών.

Τρόποι για την ενίσχυση της τοπικής παρουσίας αναζήτησης

 • Εγγραφή και βελτιστοποίηση για Εταιρικό προφίλ Google (GBP)
 • Συμπεριλάβετε τις τοποθεσίες των υπηρεσιών σας στον ιστότοπο
 • Εγγραφείτε για άλλες τοπικές καταχωρίσεις πιο σχετικές με την επιχείρησή σας, όπως Bing Places, Apple Maps, BC Marketplace, Yelp, Yellow Pages κ.λπ.
 • Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση της επιχείρησης είναι συνεπής σε όλες τις καταχωρίσεις για να αποφύγετε τη σύγχυση
Ειδικοί SEO

Η ενημέρωση σχετικά με τις πιο πρόσφατες τάσεις SEO είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επιτύχουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Παρέχουμε υπηρεσίες SEO που βοηθούν τις επιχειρήσεις να εμφανίζονται στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Η ομάδα μας μπορεί να παρέχει πρόσθετες προτάσεις με βάση αυτές τις τάσεις για να βελτιώσει την παρουσία της οργανικής αναζήτησης και να οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή και να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να επιτύχετε κορυφαίες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης!

Bir cevap yazın