5 κορυφαίες μέθοδοι δέσμευσης B2B για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

5
5 κορυφαίες μέθοδοι δέσμευσης B2B για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

Χρόνος ανάγνωσης: ~3 λεπτά | Συγγραφέας: Mackenzie Mowat


Αν θέλετε να φέρετε την επωνυμία σας εκεί έξω, πρέπει να αφοσιωθείτε. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε αυτήν τη λίστα με τις κορυφαίες μεθόδους αφοσίωσης B2B που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε το σωστό κοινό και να αναπτύξετε το δίκτυό σας.

1. Ενημερωτικά δελτία

Στείλτε μηνιαία ενημερωτικά δελτία! Η μέση επιχείρηση B2B στέλνει τρία έως τέσσερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το μήνα και οι περισσότερες εταιρείες στέλνουν περισσότερα από 10. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σας που ενθαρρύνει τους αναγνώστες να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία ή/και να εγγραφούν σε μια επερχόμενη εκδήλωση. Εδώ θα μπορείτε να μετατρέψετε ορισμένους από τους συνδρομητές σας σε δυνητικούς πελάτες, κάτι που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη βάση δεδομένων σας με πιθανούς πελάτες και να αυξήσετε τις ευκαιρίες πωλήσεων στο μέλλον.
  • Διευκολύνετε τα άτομα που δεν επιθυμούν πλέον να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς (ή έχουν καταργήσει την εγγραφή τους), προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο για να βγουν από τη λίστα αλληλογραφίας σας, συμπεριλαμβάνοντας έναν σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο κάτω μέρος κάθε μηνύματος. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα το χάσουν κατά λάθος κατά την ανάγνωση του περιεχομένου που παρέχεται στο ενημερωτικό δελτίο σας.

2. Κοινή χρήση συνδέσμων

Η κοινή χρήση συνδέσμων είναι η διαδικασία εκμεταλλεύσεως του περιεχομένου άλλων ανθρώπων, προκειμένου να αναδειχθεί το όνομα της επωνυμίας σας εκεί έξω. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση συνδέσμων είναι παρέχοντας αξία στο περιεχόμενο κάποιου άλλου. Δεν θα πρέπει ποτέ να ζητάτε ένα backlink σε αντάλλαγμα για την απλή επανασύνδεση—αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο να μπείτε στη μαύρη λίστα από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης, που δεν τους αρέσει η ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Εάν είστε διατεθειμένοι να προσφέρετε κάποια αξία (όπως τη σύνταξη ενός άρθρου ή τη δημιουργία ενός βίντεο), τότε ίσως μπορείτε να ασφαλίσετε συνδέσμους με αυτόν τον τρόπο.

3. Δωρεάν + προσιτές πόροι

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα τον ιστότοπό σας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μάρκετινγκ μέσω email και πολλά άλλα. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να είναι δωρεάν ή αρκετά οικονομικά για να τα εκμεταλλευτεί ο μέσος ιδιοκτήτης επιχείρησης.

  • Λογισμικό διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διαχείριση όλων των κοινωνικών προφίλ σας από ένα μέρος. Μπορείτε εύκολα να προγραμματίσετε αναρτήσεις, να παρακολουθείτε σχόλια και αναφορές και να λαμβάνετε λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία για το ποιος ασχολείται με το περιεχόμενό σας. Αγαπάμε Hootsuite για αυτό.
  • Λογισμικό διαχείρισης ιστότοπου: Είναι σημαντικό κάποιος στον οργανισμό σας να διαχειρίζεται τις καθημερινές ενημερώσεις στον ιστότοπό σας, ώστε να παραμένει φρέσκος και σχετικός. Αυτός ο τύπος εργαλείου διευκολύνει την προσθήκη νέων προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω απλής λειτουργικότητας μεταφοράς και απόθεσης καθώς και ενημέρωσης υπάρχοντος περιεχομένου εν κινήσει χωρίς να χρειάζεται να περάσετε πρώτα από το IT (που μπορεί να μην είναι πάντα αρκετά γρήγορο).

4. Ψηφιακά Διαπιστευτήρια

Τα ψηφιακά διαπιστευτήρια είναι η απόδειξη της τεχνογνωσίας σας και προορίζονται για κοινή χρήση και προβολή. Η απόκτηση και η κοινή χρήση ψηφιακών διαπιστευτηρίων θα συμβάλει στην αύξηση των εμφανίσεων και, κατά συνέπεια, στην επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού για καθεμία από τις πιστοποιήσεις σας, ώστε οι πιθανοί κερδισμένοι να μπορούν να δουν το σήμα και τις δεξιότητες που αντιπροσωπεύει. Αυτός είναι μόνο ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε αναγνώριση στον κλάδο σας, ενώ παράλληλα επιτρέπετε στρατηγικά μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

5. Να είστε ελκυστικοί

Για να βγάλετε την επωνυμία σας εκεί έξω, πρέπει να δεσμευτείτε. Το ελκυστικό περιεχόμενο είναι κάτι περισσότερο από ένα καλογραμμένο άρθρο ή μια όμορφα σχεδιασμένη εικόνα—είναι κάτι που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν για περισσότερα. Η δέσμευση του κοινού σας με χρήσιμες πληροφορίες και πόρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή είναι το κλειδί για να τους δείξετε ενδιαφέρον για αυτά που έχετε να πείτε. Άλλωστε, χωρίς ενδιαφέρον περιεχόμενο, ποιος θα ξέρει τι κάνει αυτή την εταιρεία διαφορετική από τις άλλες;

Σύμπλεξη εργαλεία αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος της διαδικασίας: μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε, από την παρακολούθηση πόσων ατόμων επισκέπτονται τον ιστότοπό σας κάθε μήνα (Google Analytics) ή παρακολουθώντας ποιος αγοράζει ποια προϊόντα σε ποια καταστήματα (Shopify).

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές σας ενέπνευσαν να γίνετε πιο δημιουργικοί με το περιεχόμενό σας και να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας B2B. Φροντίστε να έχετε ανοιχτό μυαλό όταν αναζητάτε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με την επωνυμία σας στο διαδίκτυο και εκτός! Χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε σήμερα για να κλείσετε έναν έλεγχο μάρκετινγκ ή μια συμβουλευτική συνεδρία για τον Ιανουάριο!

Bir cevap yazın