8 Χρήσιμες συμβουλές για να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας

2
8 Χρήσιμες συμβουλές για να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας
πώς να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας

Μια γενική υπόθεση που έχουν οι άνθρωποι για τα γατάκια είναι ότι δεν εκπαιδεύονται. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να φέρετε ένα γατάκι στο σπίτι σας για πρώτη φορά, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή η υπόθεση είναι λανθασμένη.

Οι γάτες είναι πολύ έξυπνα όντα και μπορούν να εκπαιδευτούν. Στην πραγματικότητα, μοιάζει πολύ με το να μεγαλώνεις παιδιά. Όταν τους δίνετε την κατάλληλη εκπαίδευση και φροντίδα ενώ είναι μικρά, μεγαλώνουν ώστε να είναι καλά προσαρμοσμένοι και υγιείς ενήλικες. Έτσι, αν έχετε φέρει ένα γατάκι στο σπίτι για πρώτη φορά, εδώ είναι οκτώ συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε το χαριτωμένο μικρό φουρνάκι.

Για εξοικονόμηση λιχουδιές εκπαίδευσης γατώνεγγραφείτε στο VE Pack πριν από το Halloween για να λάβετε ΔΩΡΕΑΝ κωδικό προσφοράς για 30% έκπτωση σε όλα τα Vital Essentials Freeze-Dried Λιχουδιές για σκύλους και Γάτα Λιχουδιές. Αυτό περιλαμβάνει Minnows, Chicken Hearts, Duck Liver και περισσότερο: όλα τα αγαπημένα του κατοικίδιου ζώου σας ή τα αγαπημένα που θα γίνουν σύντομα!

Πώς να εκπαιδεύσετε ένα γατάκι να κάθεται με εντολή

Η εκπαίδευση του γατιού σας μπορεί να ξεκινήσει διδάσκοντας μια απλή συμπεριφορά όπως το να κάθεται κατά εντολή. Αμέσως αφού ζητήσετε από το γατάκι σας να καθίσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλικ ή φωνητικές εντολές όπως «ναι» και «καλή δουλειά» τη στιγμή που ο πυθμένας του/της πέφτει στο έδαφος.

Μόλις το γατάκι σας καθίσει, βγάλτε μια ανταμοιβή, όπως λιχουδιές ή γατοτροφή. Εάν το γατάκι σας προσπαθήσει να σταθεί στα πίσω πόδια του για να πάρει την ανταμοιβή, απομακρύνετε το κέρασμα για να του δείξετε ότι πρέπει να καθίσει, όπως το είχατε δώσει εντολή, για να λάβει την ανταμοιβή.

Πώς να εκπαιδεύσετε ένα γατάκι να χρησιμοποιεί το κρεβάτι και το κλουβί

Ακόμα και τα πιο άνετα κρεβάτια για γάτες θα είναι άχρηστο εκτός αν μπορείτε να εκπαιδεύσετε το γατάκι σας να το χρησιμοποιεί. Το ίδιο ισχύει και για τα τελάρα, καθώς θα δυσκολευτείτε πολύ να ταξιδέψετε με μια γάτα που δεν θέλει να είναι σε κλουβί.

Έτσι, είτε είναι το κρεβάτι είτε το κλουβί, μπορείτε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας το φαγητό ως ενθάρρυνση. Τοποθετήστε το γεύμα του γατάκι σας στο κρεβάτι της γάτας ή μέσα στο κλουβί. Αφήστε το γατάκι να χρησιμοποιήσει ελεύθερα αυτόν τον χώρο, ώστε το κατοικίδιό σας να μάθει να τον απολαμβάνει.

Ανάπτυξη των δεξιοτήτων κοινωνικοποίησης του γατιού σας

Τα γατάκια έχουν την πρωταρχική τους περίοδο κοινωνικοποίησης μεταξύ 2-7 εβδομάδων. Εάν δεν αφήσετε το γατάκι σας να κοινωνικοποιηθεί με άλλα γατάκιαζώα ή ανθρώπους, απλά μεγαλώνετε μια γάτα που θα νευριάσει με την παραμικρή αλλαγή στο περιβάλλον.

Έτσι, προσκαλέστε τους ανθρώπους στο σπίτι, αφήστε τους να συναντήσουν τη μικρή σας δέσμη χαράς, χρησιμοποιήστε ένα λουρί και πάρτε το γατάκι σας στην αγορά του αγρότη ή στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων, εάν επιτρέπονται τα κατοικίδια. Γεμίστε κάθε μία από αυτές τις εμπειρίες με παιχνίδια και λιχουδιές, ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να μάθει να αγαπά τις κοινωνικές συναναστροφές.

Πώς να διδάξετε στο γατάκι σας τεχνικές ασφαλούς παιχνιδιού

Τα γατάκια έχουν πολλή ενέργεια και το παιχνίδι μαζί τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεθείτε με το κατοικίδιό σας και επίσης να τα αφήσετε να ξοδέψουν ενέργεια με θετικό τρόπο. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψετε το σκληρό παιχνίδι με το γατάκι σας. Το γατάκι σας πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι ποτέ εντάξει να χρησιμοποιείτε τα νύχια και τα δόντια του στο δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε παιχνίδια για να παίξετε με την κουζίνα σας για να τους διδάξετε την κατάλληλη συμπεριφορά παιχνιδιού. Πάρτε μια μπάλα, catnip ή ακόμα και απλά φτερά σε ένα ραβδί και δείξτε στο γατάκι σας να παίζει μόνο χοντροκομμένα με αυτά τα αντικείμενα.

πώς να εκπαιδεύσετε ένα γατάκι συμβουλές εκπαίδευσης γατών

Πώς να χειριστείτε το γατάκι σας

Το γατάκι σας δεν θα κρατιέται πάντα στις θέσεις που του αρέσουν. Για παράδειγμα, θα πρέπει να πάρετε το γατάκι σας στο κτηνιατρείο ή ίσως το γατάκι σας θα έχει παιδιά που προσπαθούν να το σηκώσουν. Κρατήστε το γατάκι σας με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να συνηθίσει να το μαζεύουν και να το χειρίζονται. Συνηθίστε το γατάκι σας να το αγγίζουν στα πλευρά, την πλάτη και τα πόδια του.

Αγγίξτε τα άλλα μέρη του σώματος του γατιού σας, όπως αυτιά και πόδια, ακόμη και ούλα και δόντια. Το να συνηθίζετε να σας χειρίζονται με διαφορετικούς τρόπους ως γατάκι θα διευκολύνει τον καθαρισμό των αυτιών του γατιού σας ή το βούρτσισμα των δοντιών του καθώς μεγαλώνει.

Πώς να εκπαιδεύσετε το γατάκι σας με τα σκουπίδια

Το να εκπαιδεύσετε το γατάκι σας με τα απορρίμματα είναι τόσο απλό όσο το να τοποθετήσετε το γατάκι σας μέσα στο κουτί απορριμμάτων για να του δείξετε πού βρίσκεται. Στα γατάκια αρέσει ενστικτωδώς να κάνουν γιογιό στο κουτί απορριμμάτων. Ωστόσο, εάν δυσκολεύεστε να εκπαιδεύσετε το γατάκι σας με τα σκουπίδια, απλώς καθίστε και κρατήστε τη γάτα σας στο κουτί απορριμμάτων για λίγα λεπτά τη φορά, ενώ παράλληλα την καθησυχάζετε και προσφέρετε λιχουδιές.

Αφήστε το γατάκι σας να τρυπήσει τα γένια και να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον. Απλώς προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε τα ένστικτα των γατών σας να ξύνουν και να καλύπτουν τα περιττώματά τους αφού κάνουν τις δουλειές τους.

Πώς να διδάξετε στο γατάκι σας τη σωστή εθιμοτυπία σίτισης

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι πολλές από τις κοινές τροφές που τρώνε οι άνθρωποι είναι ακατάλληλες για γατάκια όπως οι σταφίδες, τα σταφύλια, η σοκολάτα, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Όμως, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που δεν πρέπει να ταΐσετε ένα γατάκι από το τραπέζι του δείπνου.

Το να ταΐσετε το γατάκι σας από το τραπέζι του δείπνου θα κάνει το γατάκι σας να σκαρφαλώνει κάθε φορά που θα κάθεστε να φάτε. Δεν είναι μια υγιεινή διατροφική συνήθεια ή μια θετική συμπεριφορά, επειδή το γατάκι σας πρέπει να τρέφεται μόνο με τροφή ειδικά φτιαγμένο για γάτες και μόνο κατά τη διάρκεια των γευμάτων κατά περίπτωση διαστήματα.

πώς να εκπαιδεύσετε ένα γατάκι συμβουλές εκπαίδευσης γατών

Εκπαιδεύοντας ένα γατάκι να αναγνωρίζει το όνομά του

Είναι υπέροχο να έχετε ένα γατάκι που σας έρχεται όταν το φωνάζετε, αλλά το να εκπαιδεύσετε το γατάκι σας να μάθει το όνομά του θα χρειαστεί λίγο χρόνο και προσπάθεια. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το όνομα του γατιού σας κάθε φορά που το φωνάζετε γιατί δεν θα θέλατε η γάτα σας να τρέχει όταν λέτε κάτι σαν, “Η Kitty είναι τόσο χαριτωμένη”. Αφού πείτε το όνομα της γατούλας σας, χρησιμοποιήστε το κλικ και α θεραπεύω να τον ανταμείψει.

Αρα αυτο ειναι! Τώρα έχετε όλες τις βασικές συμβουλές και κόλπα που χρειάζεστε για να εκπαιδεύσετε το μικρό σας πακέτο χαράς. Ξεκινήστε να εφαρμόζετε αυτά τα κόλπα χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Bir cevap yazın