‘Spring Clean’ Your Marketing | Jelly Digital Marketing & PR

0
‘Spring Clean’ Your Marketing |  Jelly Digital Marketing & PR

Χρόνος ανάγνωσης: ~4 λεπτά | Συγγραφέας: Sydney Vardja


Ο ήλιος λάμπει. Τα πουλιά κελαηδούν. Και τα λουλούδια ανθίζουν. Αν δεν το είχατε ήδη μαντέψει – η άνοιξη έφτασε!

Όλοι έχουμε ακούσει τον όρο «ανοιξιάτικο καθάρισμα». Αναφέρεται στην πρακτική του σχολαστικού καθαρισμού του σπιτιού σας την άνοιξη.

Αλλά καθώς καθαρίζουμε τα σπίτια μας, υπάρχει ένας άλλος σημαντικός χώρος στη ζωή μας που ξεχνάμε να καθαρίσουμε: οι στρατηγικές μάρκετινγκ. Ακριβώς όπως τα σπίτια μας σκονίζονται και σωριάζονται, στεγάζουμε αντικείμενα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον—οι προσπάθειές μας στο μάρκετινγκ κάνουν επίσης.

Είναι πάντα σημαντικό να διασφαλίζετε ότι οι προσπάθειες μάρκετινγκ παραμένουν ενημερωμένες με την εταιρεία σας και τις τρέχουσες ενέργειές της. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω ενός ελέγχου μάρκετινγκ.

Οι έλεγχοι μάρκετινγκ είναι σε βάθος αναθεωρήσεις της εταιρείας σας και των τρεχουσών πρωτοβουλιών μάρκετινγκ και των επιπτώσεών της. Και να γιατί χρειάζεστε ένα αυτή τη σεζόν.

SEO

Ο έλεγχος μάρκετινγκ θα εξετάσει την τρέχουσα κατάσταση των προσπαθειών SEO σας. Το SEO, ένα αρκτικόλεξο για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, είναι η διαδικασία βελτίωσης του ιστότοπού σας για τις μηχανές αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης ασχολούνται ιδιαίτερα με πολλά διαφορετικά στοιχεία ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων-κλειδιών, των μετατίτλων και των μετα-περιγραφών. Όταν αμελούμε να λάβουμε υπόψη τις προτιμήσεις SEO, ο ιστότοπός μας θα είναι λιγότερο πιθανό να καταλήξει στο SERP (σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης).

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η χρήση λέξεων-κλειδιών στις προσπάθειες ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι λέξεις-κλειδιά είναι θέματα που καθορίζουν το περιεχόμενο του περιεχομένου σας. Από την άποψη του SEO, είναι οι λέξεις και οι φράσεις που εισάγουν οι χρήστες στο SERP. Ως ιδιοκτήτης ιστότοπου και ιστολογίου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι χρήστες.

Ο έλεγχος μάρκετινγκ θα σας δώσει τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες η επωνυμία σας θα πρέπει να υποβάλει προσφορά. Οι ίδιες οι λέξεις θα συνοδεύονται επίσης από μια σειρά αριθμών που αντιπροσωπεύουν τον όγκο αναζήτησης ανά μήνα για τη συγκεκριμένη λέξη ή φράση. Τα “Χαμηλό”, “Μεσαίο” και “Υψηλό” αντιπροσωπεύουν την προσφορά του ανταγωνισμού για αυτήν τη λέξη ή φράση.

Παραδείγματα λέξεων-κλειδιών:

  • Ψηφιακό έργο | 10 – 100 | Χαμηλός
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός | 1K – 10K | Μεσαίο
  • Ψηφιακό σχέδιο | 1K – 10K | Υψηλός

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Το μέρος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ελέγχου μάρκετινγκ θα εξετάσει τους στόχους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατανόηση των στόχων που θέλετε να επιτύχετε μέσω της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ζωτικής σημασίας. Στη συνέχεια, θα εξετάσει τους KPI που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω της εκτελούμενης στρατηγικής σας. Χωρίς KPI, θα διαθέταμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας σε αναποτελεσματικές καμπάνιες.

Ο έλεγχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα επικεντρωθεί επίσης στην ανταλλαγή μηνυμάτων καναλιού. Πώς διαφέρει τα μηνύματά σας στο Facebook από τα μηνύματά σας στο Instagram — ή όχι; Εάν τα μηνύματά σας είναι πανομοιότυπα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς το περιεχόμενο αφομοιώνεται διαφορετικά σε διαφορετικές πλατφόρμες και διαφορετικά είδη κοινού σε κάθε πλατφόρμα. Τα προτεινόμενα hashtag θα σας βοηθήσουν επίσης να προσδιορίσετε τους καλύτερους τρόπους για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να παραμείνετε σχετικοί στον κλάδο σας.

Η ενότητα μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ελέγχου μάρκετινγκ θα παρέχει επίσης ένα ημερολόγιο περιεχομένου για να δείξει πώς οι ειδικοί του κλάδου θα χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν διαχειρίζονταν την επωνυμία σας.

Ψηφιακές Διαφημίσεις

Ο έλεγχος μάρκετινγκ θα εξετάσει επίσης τη δομή των ψηφιακών διαφημίσεών σας — με άλλα λόγια, πώς έχουν δημιουργηθεί οι καμπάνιες και οι ομάδες σας. Αυτό θα καθορίσει επίσης τις ακριβείς ρυθμίσεις καμπάνιας που χρησιμοποιούνται και πόσο ωφέλιμες είναι για τους στόχους σας. Αυτά περιλαμβάνουν τον τύπο καμπάνιας και τη στρατηγική προσφοράς που χρησιμοποιεί η επωνυμία σας. Ο τρόπος με τον οποίο η επωνυμία σας έχει ορίσει το κοινό της θα είναι επίσης σημαντικό να εξεταστεί, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το ακριβές κοινό που στοχεύει η επωνυμία σας.

Θα εξεταστούν επίσης τα αποτελέσματα και η αποτελεσματικότητα των ψηφιακών σας καμπανιών. Αυτό περιλαμβάνει το ποσοστό μετατροπής, την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, το κόστος ανά απόκτηση πελάτη, το κόστος ανά κλικ και οποιαδήποτε άλλη μέτρηση που σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη μέτρηση των KPI της καμπάνιας.

Επιπλέον, το μέρος των ψηφιακών διαφημίσεων του ελέγχου μάρκετινγκ θα εξετάσει την ποιότητα των ίδιων των διαφημίσεών σας. Η εξέταση τόσο των δημιουργικών πτυχών όσο και του πραγματικού αντιγράφου θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το περιεχόμενο που δημοσιεύετε εκεί είναι ευθυγραμμισμένο με τους στόχους της καμπάνιας σας.

Δημόσιες Σχέσεις (PR)

Η ενότητα δημοσίων σχέσεων του ελέγχου μάρκετινγκ θα παρέχει μια λεπτομερή περίληψη σημαντικών στοιχείων δημοσίων σχέσεων, όπως κερδισμένα και πληρωμένα σχέδια πολυμέσων, κατηγορίες βραβείων, συνεργασίες με επηρεαστές, βιωματικές ιδέες μάρκετινγκ και πολλά άλλα. Θα δημιουργηθεί επίσης μια εξατομικευμένη λίστα επαφών μέσων, η οποία θα σας παρέχεται για να κατανοήσετε σε ποιους δημοσιογράφους θα πρέπει να απευθύνεται η επωνυμία σας. Ένα δείγμα προώθησης θα το συνοδεύει για να δείξει πώς η προώθηση θα λειτουργούσε καλύτερα για την επωνυμία σας.

Παρόμοια με το μέρος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ελέγχου μάρκετινγκ, τα βασικά μηνύματα, οι KPI και οι στόχοι στρατηγικής δεν θα παραμεληθούν. Αυτό το μέρος του ελέγχου θα ολοκληρωθεί με βήματα δράσης δημοσίων σχέσεων για να παρέχει στους πελάτες μια περίληψη για το πού και πώς να αρχίσουν να αποκτούν αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας. Αυτό είναι βασικό δεδομένου ότι οι προσπάθειες δημοσίων σχέσεων μπορεί να είναι ανταγωνιστικές και επομένως αποθαρρυντικές.

Εάν ενδιαφέρεστε να αξιοποιήσετε έναν έλεγχο μάρκετινγκ αυτή την άνοιξη, σας προτείνουμε να ελέγξετε ανεπιφύλακτα το Πρόγραμμα Ψηφιακής Υιοθεσίας του Καναδά (CDAP), η οποία προσφέρει επιστρεπτέα επιχορήγηση κατά 90%. Η Jelly Digital Marketing & PR είναι περήφανη που είναι επίσημος ψηφιακός σύμβουλος. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συνεργασίας με την ομάδα μας για τον ανοιξιάτικο έλεγχο μάρκετινγκ! Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας.

Bir cevap yazın