Υποστήριξη μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του κοινωνικού αποκλεισμού μετά το τέλος της πανδημίας Covid-19
Υποστήριξη των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας και την υπέρβαση των αρνητικών επιπτώσεων του κοινωνικού αποκλεισμού μετά το τέλος της πανδημίας Covid-19, αυτός είναι ο στόχος του έργου Erasmus+ «Well be» (Project No. 2020-1-UK01-KA201-079148 ).
Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και η κοινοπραξία αποτελείται από τους The Mighty Creatives με έδρα το Leicester-UK (συντονιστής του “Well be”), Forium – Santa Croce sull’Arno (Ιταλία), το National Management School – Σόφια (Βουλγαρία) και το M&M Profuture Training SL – Barcelona (Ισπανία).
Το «The Well-Be project» συνδυάζει τη δέσμευση και τους προβληματισμούς των τεσσάρων εταίρων σχετικά με τις τρέχουσες προκλήσεις στη σχολική εκπαίδευση που προκύπτουν από την παγκόσμια πανδημία. Αυτό θα επιτευχθεί με την ανάλυση των ψυχολογικών επιπτώσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού στους μαθητές και, σε αυτή τη βάση· θα επικαιροποιήσουμε τις εκπαιδευτικές προτεραιότητες, εστιάζοντας τα παιδαγωγικά μέτρα στις ανάγκες των μαθητών στη μεταπανδημική κατάσταση».
Από τις δραστηριότητες της ομάδας εργασίας «Well be», οι οποίες ήταν μια περίοδος εργασίας δύο ετών, έχουν τεθεί σε εφαρμογή δύο συγκεκριμένες δράσεις: η πρώτη είναι ένα φυλλάδιο έτσι ώστε τα κατάλληλα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά εργαλεία για τη μέτρηση των επιπτώσεων της κρίσης Το άγχος στην τρέχουσα ψυχική κατάσταση των μαθητών είναι διαθέσιμο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτά τα εργαλεία είναι χρήσιμα για δασκάλους, γονείς και όλους όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν τους νέους στη μεταπανδημική κατάσταση, ώστε να μπορούν να εξερευνήσουν την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση, τις στάσεις, τις ανάγκες, τα κίνητρα και τις τυπολογίες της αντίδρασης των παιδιών στο στρες.
Το άλλο αποτέλεσμα του έργου είναι ένας οδηγός για τους δασκάλους γυμνασίου να εργαστούν με μαθητές που έχουν βιώσει την κρίση του COVID-19, μέσω της παροχής ενός διαδικτυακού αρχείου εγγράφων για την υποστήριξη της ψυχολογικής ευημερίας των νέων και τη διατήρηση θετικής κλίμα στο σχολείο.
Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε σε θέση να παρέχουμε συστηματικές πληροφορίες για κατάλληλες προσεγγίσεις αλληλεπίδρασης, μεθόδους εκπαίδευσης και συγκεκριμένες θεματικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, την αποκατάσταση της ψυχικής ευεξίας και την ανάπτυξη προσωπικής ανθεκτικότητας σε μαθητές ηλικίας 14-19 ετών. Οι εμπεριστατωμένες και συστηματικές πληροφορίες που προέκυψαν κατά τη διετή περίοδο του έργου παρείχαν ένα σημείο εκκίνησης για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και για την παροχή των απαραίτητων πόρων για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών και των εκπαιδευτικών. με κρίσιμες καταστάσεις.
Λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.wellbeproject.eu
Ακολουθώντας μας: https://www.facebook.com/wellbeproject